Monday, July 12, 2010

Färgglatt från Farmersmarket

I lördags passade vi på att åka in till farmers market som de har vid Dr. Peppers gammla bryggeri nere i stan. Vi vaknade båda tok tidigt. Jag tror vi båda har börjat få lite res/avskeds nerver som gjort att man inte alltid har ro i kroppen som tidigare. Det var som alltid kul och underbart att få komma ner hit. Det är en underbar känsla att få gå runt bland stånden och beundra de vackra grönsakerna, frukter och blommor som de säljer.

Både jag och C är väldigt dåliga på att ha kontanter på oss. Vi använder oss nästan bara av kort hela tiden. Men eftersom de flesta nere på farmersmarket inte tar emot kort så fick vi istället gräva fram checkhäftet. Yes här i Alabama är checkar fortfarande väldigt gångbart och används ofta. Jag fick för första gången i mitt liv skriva några checkar. Vi har haft checkhäftet sedan vi kom hit men vi andvänder det så otroligt sällan och hittills har jag låtit C skriva checkarna. Men checkhäftet fick alltså följa med idag.


Persikorna är jättefina just nu. Så goda och så vackra. Jag köpte en riktigt vacker bukett med solrosor igen. Älskar solrosor även om de börjar slokna efter bara några dagar så blir man så himla glad av dem att det är värt att köpa dem ändå.
För första gången var vi här relativt tidigt och det märktes att det var nu man skulle komma. Det var gott om folk och det fanns mycket varor att välja bland. Denna farmersmarket öppnar redan kl 07 och håller bara på fram till 12. Kommer man efter 10 så börjar det redan då bli utplockat. Men nu var vi ju här prime time kändes det som.

Jag köpte en jättefin blandbukett med en hel del solrosor men även lite andra blommor. Tyckte jättemycket om min bukett med alla glada fina färger. Man fylldes med en sådan där lycklig känsla av att bara se på den här buketten.

Jag köpte också massvis med roliga tomater som man normalt inte hittar i vanliga butiker. En härlig mix av både färger, former och storlekar. Jag gjorde sedan en fin italiensk tomatsallad på kvällen med tomater i olika färger och lite riven mozarella toppad med basilika som blev jättegod.


Jag älskar färgglad mat. Det ska både smaka gott och se gott ut. En fröjd både för gommen och ögat.7 comments:

S w e F l o said...

Jag måste se till att ta mig till våran Farmer's Market- har bott här i 14 år och aldrig lyckats ta mig dit, fy! :-) De där tomaterna ser ju yummy ut. Har en bit god mozzarelal som ligge roch väntar på just goda tomater så jag kan göra en god Pasta Caprese. Med lite rödvinsvinäger, olivolja, havssalt och pepper. Enkelt och gott så här i värmen!

Saltistjejen said...

Härligt!!! och vilka färger! Din tomatsallad såg otroligt GOD ut! Vacker! Nätan så man inte skulle vilja äta upp den utan spaa den som konstverk haha! :-)
Farmers market är himla mysigt. tyvärr är vår största nere vid Union Square och dit går eller åker vi inte så ofta längre. Vi har en pyttliten också nära oss men de har ofta inte så jättemycket. Tyvärr.
Kramar!!

Anne said...

Vilka härliga bilder och färger, jag blir glad att bara se dem på bild. Visst är Farmers Market underbart, jag är en stor fan jag också. Jag har också märkt att man där kan hitta lite mer udda sorter, som det du nämnde att du denna gång hittade olika sorters tomater. Bra tips att gå så tidigt som möjligt, jag har flera gånger råkat ut för tomma stånd av just det jag skulle velat ha.
Farmer´s Market verkar ju helt klart vara superstort över hela USA, jag hör om det från alla landsändor och platser. Kul att sånt växer fram och blir så populärt. Jag har lite funderat på att kanske börja prenumera på CSA (community supported agriculture). Det är dock, som jag förstått det, något man måste boka in sig på redan i januari. Många bönder fyller snabbt sin kvot. Då får man ju en färdig låda med det som är i säsong just då. Å andra sidan är det ju roligt att själv pilla, plocka, strosa och välja ut saker på Farmers´s Market så kanske det trots allt är roligare ha den friheten. Får se hur jag gör nästa år. Man kan ju alltid prova en säsong. Det brukar handla om 20-27 veckor deras prenumerationer sträcker sig.
KRAM!

Desiree said...

Sweflo, ja precis så himla gott och enkelt. Det känns liksom ännu godare med tomater som man köpt på det här sättet. Hoppas du återfått krafterna och känner dig pigg nog för ett besök på din famersmarket till helgen kanske.
Kram!

Saltis, ja det blir som sagt både extra kul och gott när man kan blanda färger så här. I normala butiker brukar det bara finns röda tomater av olika slag. Ibland har de gula också men sällan har de både gula, röda och de gröna samtidigt. Det är så himla nice att handla på det här sättet också. Nu blir det ju inte av att vi åker hit så ofta men då och då.
Kram!

Anne, låter interessant med den där prenumerationen. Fördelen att få hem fräscha fina grejer men som du säger är väl nackdelen att man inte får nöjet att själv gå och plocka och välja. Men låter helt klart som det är värt att testa en säsong iallfall och se om man blir nöjd och gillar det. Ja så mycket färger och just udda roliga sorter så man blir både glad och varm om hjärtat att gå här på en farmers market. De gröna tomaterna var faktiskt grönspräckliga i färgen vilket var extra fint på utsidan. Jag gillar farmers markets. Ska försöka åka en hel del på sådant under sommaren i Sverige och gå på just själv plock också. Det är alltid så trevligt när man tar sig tid till detta.
Kram!

Anne said...

Apropå det här med att prenumera på grönsakslådor.
Jag har för mig att Anna Fair and True skrivit om det nån gång, att det finns nåt liknande i Stockholm och att hon prenumerat på sådana här grönsakslådor. Låter rätt kul att det finns nåt liknande i Stockholm!

Victoria said...

Vilken härlig tomatsallad och vilka underbara bilder!
Jag vill också meddela att dina fina fotobok kom med posten idag, den är så fin att jag grät när jag tittade i den! Tusen, tusen tack!

Många kramar/Vic

Desiree said...

Anne, tack det ska jag ta och kolla upp eller maila Anna och fråga. Skulle vara kul att prova på.
Kram!

Victoria, tack så mycket vännen. Jag är glad att fotoboken kommit fram. Den är du som sagt såååå värd som inte kan komma till Sverige och njuta själv i år. Du får åka nästa år istället och njuta dessto mer. Jag är så glad att du fått komma hem och får ta och vila upp dig hemma istället. :-)
Bamse kram!