Sunday, July 25, 2010

Panoramabild från Zion och liten hälsning

En liten hälsning från oss i Zion. Här har C fotat med den panorama tillsatts som han byggt själv till kameran. Det kan bli rätt coola foton som detta ovan. Vi anlände till Zion vid tiotiden på förmiddagen. Vi körde två olika hikes idag. Vi började med den som heter Emerald Pools och gick ända upp till de högsta nivåerna. Det var en fantastisk utsikt där uppe. Sedan gick vi också River Trail som gick längst med floden. Det har varit riktigt varmt idag. Dagen började dock riktigt behagligt och det blev inte tokvarmt förräns efter våran lunch picknick som vi intog på gräsmattan utanför Zion Lodge inne i parken. Men vid tre tiden gav vi oss och kände att vi åker till hotellet och checkar in och svalkar av oss.

Här bor vi i lilla mysig Springfield som ligger precis utanför nationalparken. Det går en grattis bus direkt utanför hotellet till ingången av Zion och där tar man sedan ytterligare en gratis shuttle buss som kör en till olika hållplatser inne i parken. Det är ett system de började med år 2000 för att dels göra nationalparken mer miljövänlig men också för att undvika trafikstockningar som var ett problem tidigare. Under sommaren tillåts inga privata fordon inne i parken utan alla får ta gratis bussarna vid parkens ingång. Det funkade jättebra. Bussarna och vissa av lederna är även handikapp anpassade. Imorgon ska vi tillbringa ännu en dag inne i Zion national park och vi har ytterligare en natt här i Springdale.

Det är otroligt vacker och maffig natur. Jag ska försöka hinna ladda upp lite bilder till imorgon. Men här får ni så länge ett litet vykort i form av denna fina panoramabild.

3 comments:

Anne said...

Superroligt att du bloggar från resan, känns som man reser med :) Hur läckra bilder som helst (förra inlägget) och panorabiden är ju bara i bästa vykortsstil. Vad coolt C byggt det själv, det ger verkligen ett djup och häftig känsla med panorama.
Fortsätt ha det bra, kramar!

Petra H said...

Vad smart med gratis bussar för att slippa alltför mycket föroreningar och trafikstockningar. Jättehärliga bilder och så kul att få hänga med på er semester via bloggen!
Stora kramar och fortsätt att njuuuta!

Desiree said...

Detta foto borde jag egentligen ta och försöka förstora så som Victoria har lagt ut instruktioner för att göra. Får testa med detta foto då jag får tid. Det är iallfall ett panorama kort som sagt. Det är 16 vanliga bilder som har satts ihop. Det är himla kul att C´s utrustning funkar som den ska och det blir sådana här fina bilder.