Thursday, July 19, 2007

Grönska


Sedan vi kommit tillbaka hit efter semestern i Sverige har det faktiskt nästan dagligen kommit någon regnskur. Det är dock inte ihållande regn som det ofta var under våran Sverige semester. Skurarna här är för det mesta ganska korta men intesiva. Någon enstaka dag har regnet pågått i flera timmar men annars brukar det hålla på någon timme och sedan tittar solen fram igen och det torkar upp. Regn är ju verkligen något som Alabama har behövt eftersom detta hittills har varit en av de torraste åren. Det pågår fortfarande vattenrestriktioner även om det börjat komma regn nu.

Våran trädgård och gräsmatta har iallafall blivit väldigt fin och frodig. Den växer så att det knakar. Det råder optimala växthus förhållanden just nu. Gräsmattan växer så mycket att man får klippa den två gånger i veckan numer. Jag har tagit kort på min underbara Hibiskusblomma. Tycker den är underbar. Varje dag kommer det nya blommor som slår ut på den.

2 comments:

Fundersam Cecilia said...

Hibiskus är ju en så grann blomma.Vi har en hel del sådana olika i trädgården i Florida.V har t o m varit tvungna att ta bort några.Min favorit är en buske med små blommor,den är jätte fin.

Millan said...

Har ar det precis tvartom, det regnar hela tiden, varje dag nastan!! Idag ar det 13 grader och regn och det ar mitt i sommaren. Galet!! Men visst ar det bra for tradgarden och alla blommor! Din hibiskus blomma ar verkligen vacker! Vart kontor ligger over en blomsteraffar och jag suktar just nu efter en klattervaxt med en otroligt vacker rod blomma som de har dar...