Tuesday, July 31, 2007

Promenad och doftljusHäromdagen blev jag inspirerad av att läsa om Viktorias promenader så jag tänkte att det kunde vara trevligt att ge sig ut på en promenad på kvällskvisten. Så efter middagen skulle jag och C ge oss ut på en promenad i vårt område vid 19-tiden. Vårat område är rätt kuperat så det finns gott om både ordentliga uppförsbackar som nedförsbackar. En promenad som skulle bli en trevlig kvällspromenad blev till en ordentlig stapats. Tyvärr finns det inte så mycket trottoarer att gå på så man får gå längst med vägkanten fast det är ett bostadsområde och hela tiden vara beredd på att gå in lite på någons tomt och gräs för det är inte direkt så att bilarna saktar ner eller väjer undan alltid. Det blev ca 1 timmes promenad och när vi kom hem var vi helt genomsvettiga båda två. 28 grader och 55% luftfuktighet gjorde sitt helt klart plus många backar.

Idag köpte jag också fyra nya doftljus. Jag är lite svag (ganska så mycket svag) då det gäller doftljus. Detta är dessutom något de är riktigt bra på i det här landet. Jag gick nämligen omkring i shopping mallen och var hungrig när jag råkade gå in i butiken med doftljus. Ibland kan det vara farligt att köpa doftljus då man är hungrig. Det blev nämligen Apple Pie och Fresh baked cookie, som avgjorde det hela. Jag kunde helt enkelt inte motstå dessa. Nu när jag dessutom har bestämt mig för att minska ner på antalet sötsaker så kände jag att jag iallfall kunde ha dessa doftljus att njuta av. Sedan slank det med ett mango och ett annanasljus också. Härligt när köket doftar svagt av Freshed baked cookie eller Äppelpie.

6 comments:

Anne said...

Är det yankee candle eller har du andra affärer med ljus?

Fia said...

Jamen det är ju ett strålande koncept!! Sätt på ett doftljus istället för att ÄTA en kaka. Noll kalorier!

Petra H said...

Vilka fina ljus - i vilken affär köpte du dem? Kan ju hända att en sådan affär även finns i PR... Och jag håller med Fia om att det är ett strålande koncept för att undvika kalorier (eller så blir man extra sugen..).
Min mamma upptäckte doftljus när jag bodde i Frankrike och min cigarettbolmande holländska till flatmate köpte ljus som skulle ta bort rökdoften - min mamma tyckte att de luktade jättegott!
O och jag har precis packat ner en massa Ikea-värmeljus i våra kartonger, vet inte hur lätt det är att hitta sådana i PR som ju inte har Ikea (hur många ggr har jag inte upprepat det nu?).

Desiree said...

Japp det var nog Yankee Candle jag handlade dessa på. Det är ett strålande koncept, noll kalorier!

Anne said...

Hehe, men kan inte doften få lite motsatt effekt. Dvs att att doften av alla godsaker snarare triggar igång suget och jag måste få äppelpaj i min mun NU :)

Desiree said...

Anne, du har så rätt. Visst är det så...