Wednesday, July 11, 2007

TorpartoffelnJag satsade på den ur-Svenska varianten av Crocs, nämligen träskon. Jag minns inte senast jag ägde ett par egna träskor men förmodligen var det i barndommen. Men nu som utlandssvensk så fick jag en längtan efter ett par träskor. Jag har ännu inte haft på mig dem så att några av våra amerikanska grannar har fått se dem. Vet inte om det blir någon respons eller vad det isådanafall kommmer att bli för slags respons. Så nu är jag iallfall stolt ägare av ett par svarta träskor. Jag hade helst velat ha ett par fina handmålade men de kändes allt för dyra. Istället för Crocs har jag nu den Svenska torpartofflan att gå runt i. Känns perfekt med ett par träskor när man ska ut och hämta posten eller fixa i trädgården eller något annat ärende runt huset. Crocs har förresten kommit till Sverige och slagit igenom stort också där. Jag hittade dem lite överallt. På Din Sko butikerna stod de på hyllan som heter Fashion Focus. Så alla ni som har ett par Crocs kan känna er lite trendiga.

7 comments:

Fia said...

Jag kör med hederliga svenska träskor då jag ska ut i trädgården också! Mina har jag haft i massor med år så de är precis perfekta för mina fötter!

Fundersam Cecilia said...

Grattis till körkortet först och främst!Ja hederliga svenska träskor måste man ju ha.Det är allt något särskilt med dom.Tror nog att de skulle kunna bli populära i USA.

Petra H said...

Jag tycker att tofflor (som vi kallar dem för i Skåne) är så mycket stiligare än Crocs! En engelsk kompis till mig var på besök i Sverige i början av 90-talet och påstod att clogs var det coolaste som fanns i London så han köpte ett par svenska på vår lokala lågprismarknad - men han fick lova att inte hade dem på sig medan han var i Sverige (mina kompisar och jag gick i 2:an på gymnasiet och tyckte att det var sååå pinsamt!).
Du undrade när vi flyttar till PR.. den frågan får vi minst en gång om dagen! O flyttar i början av augusti och jag antagligen i september.

Anne said...

Snygga träskor! Du nämnde handmålade träskor, ungefär vad kostade ett par sådana?

Millan said...

:-) Det ar lite roligt faktiskt for i sommarhuset har vi alltid haft ett gang traskor att snabbt ta pa sig nar man gar mellan stugorna eller sa. Men i ar hade mormor (!!!!) kopt sig ett par crocs istallet och aven moster och kusinen hade knallgula crocs. Sa man kan nog kalla crocsen en modern tratoffla! :-)

Desiree said...

Petra, spännande och kul att ni flyttar så pass snart. Det ska bli väldigt spännande att följa dig och dina äventyr i Puerto Rico. Lycka till med alla förberedelser.

Anne, de handmålade som jag såg i en affär kostade ungefär 500 kr. De kan absolut vara värt att köpa ett par sådana om man verkligen gillar dem.

Millan, jag håller absolut med att Crocs verkar ha blivit den moderna träskon.

Fia, visst är det perfekt med ett par träskor.

Cecilia, tackar så mycket för gratulationerna. Jag får helt enkelt se vad amrisarna säger om träskorna.

Lotta K said...

Jag har ett par handmålade och en väldigt hipp student tyckte om dem så mycket att hon köpte likadana på svenskshoppen i Menlo Park där de kostade sådär 100 dollar... Men fina är de, det tycker jag med. Jag älskar ljudet när man slår ihop klackarna. Innan jag köpte dessa hade jag inte haft träskor sedan tidigt 80-tal, tror jag. Klar utlandssvensk hemlängtansgrej!