Wednesday, July 25, 2007

Middag i tropiknattenKlimatet är det inget fel på här. Det är verkligen nåt jag inte klagar på. Många grillkvällar blir det numer. Härligt att sitta på sin altan i den mörka tropiska natten och lyssna på syrssorna. Man behöver inte frysa ett dugg. Köpte ett sådant där anti-myggljus förra veckan. Det är trots allt en och annan mygga. Även myggorna är annorlunda här än i sverige. De är mindre här och de surrar inte. De är ljudlösa och därmed lömskare. Man störs iförsig mindre av dem men det är svårare att värja sig från att bli biten eftersom man har svårt att märka av dem. Men med anti-myggljuset och lite myggspray hjälper det. Finns en del antimygg medel här som jag inte tidigare har sett i Sverige. På Walmart finns det några sorts gummiband som man sätter runt handleden som ska hålla myggen borta.
Vi har fixat en liten ljusslinga på undersidan av vårt parasoll som är rätt mysigt. Det ger inte så mycket extra belysning men bidrar till mysstämningen. Tropiknätter är underbara även om de är kolsvarta.

Vi har nu hittat några slags trästickor som man kan slänga på grillen för att ens kött ska få en lite mer rökt smak.De får ligga i blöt först så att de inte brinner upp direkt. Vi har köpt en påse med wood smoking chips med whiskey smak. Det blev en lätt rökt smak på köttet som man mer anar än känner av allt för mycket. Ganska lagom helt enkelt.

11 comments:

Fia said...

Du kan få hela din trädgård HELT myggfri! Prata med din pestkille (om ni har ngn) om den syntetiska krysantemumoljan som de kan spraya i trädgården en gång per månad och sedan håller hela trädgården helt myggfri. Vi gör så då vi inte gillar West Nile virus som myggorna här bär på.

Petra H said...

Det ser sååå mysigt ut, och vilken fin idé att ha ljusslinga på parasollet på kvällen. Ert hus ser också verkligen fint ut.

Desiree said...

Fia, åh så det finns verkligen resurser för att få bort myggen. Interessant!

Petra, tack så mycket. Det är mysigt att sitta ute med tända ljus och den lilla ljusslingan.

Anne said...

Det ser verkligen otroligt mysigt ut. Den där belysningen var precis lagom, vilken bra idé. Jag är avundsjuk på er stora tomt och deck. Jag skulle själv vilja ha en så stor tomt och deck, speciellt nu på sommaren. Fortsätt njuta av era underbara kvällar!

Desiree said...

Anne, tack för komplimangen.

t & t said...

Åh, det verkar mysigt. Vi grillar mycket mer här än vad jag gjorde i Sverige. Vi har haft tur och inte haft så många myggor här heller, men men om dom kommer så måste dom naturligtvis bita mej.... hmmm Vi har fall av West Nile viruset här uppe också!

Fundersam Cecilia said...

Gud så härligt det ser ut på bilden.Mysigt.Får mig verkligen att längta till värmen.

Millan said...

Ah det ser sa harligt ut att sitta och mysa pa altanen pa kvallen, utan att frysa (som man gor har!). De ar ju liksom det som ar tanken med sommaren tycker jag. Att fa vara mer utomhus. Har har det tydligen regnat mer an det gjort de senaste 300 aren sa vi har knappast vistats utomhus alls.
Roligt att lasa dina inlagg nedan om sverige observationer och alla grejer man lagger marke till nar man flyttar utomlands! En oppen smorgas med palagg, kallas ocksa for sandwich har forresten, sa det behover inte vara en dubbelmacka :-)

Desiree said...

t&t, skönt att ni slipper en hel del av myggen. Visst är det härligt att grilla!

Cecilia, det är skönt att slippa frysa. När tror du att du kommer tillbaka till Florida?

Millan, det var det jag misstänkte att amrisarna har sin egen definition på sandwich och att den engelska definitionen påminner mer om vår svenska.

Signe said...

Åh va härligt det låter! Här är det definitivt inte tropiskt!..Det var i och för sig kanonväder idag med sol och värme..nån regnskur..men ikväll blev det rejält med regn och efter det kom kylan! Blir avis på er som kan sitta ute på kvällen utan att frysa! :)

Desiree said...

Signe, ja det har ju tyvärr inte varit någon kanonsommar i Sverige i år. Vi var hemma på semester där i 3 veckor (från midsommar och 3 veckor framåt) och det var inte många dagar med toppenväder. Man får väl hoppas att det blir bättre väder för er i Sverige i Augusti. Här behövs inga filtar eller fleecejackor då man sitter ute på kvällarna.