Monday, August 24, 2009

Emil och Nalle


Här hänger Nalle på tork. Nalle heter kort och gott just Nalle. Han tillhör Emil. Emil är den fyrbenta familjemedlemen. Han är 8 år och svart labrador med ett stort hjärta. Jag brukar säga att det är min svarta håriga lillebror. Emil har två stora intressen här i livet och det är mat och bad. När det kommer till mat så finns det en stor favorit nämligen OST. Det går faktiskt inte ens säga det ordet i det här hemmet utan att han kommer springande. Man får istället bokstavera eller säga cheese för att han inte ska fatta. Lika mycket som han gillar ost och bad så hatar han resväskor. Han blir faktiskt riktigt nedstämd av att se resväskor för det betyder att en eller flera i hans familjeflock ska iväg och lämna honom. Detta gillar han inte. Han är otroligt social och tycker inte om att vara ensam. Numer börjar han bli gammal och inte lika pigg som han var en gång i tiden men än hänger han med. Ibland kommer han in till mig om nätterna och sover på mattan nedanför min säng. Han gillar sina gosedjur. Nalle sover han ofta med som huvudkudde och sedan har han en mjukis tax som heter Mauritz också. Men Nalle är nog storfavoriten. Nu har mamma som sagt kört Nalle i tvättmaskinen så han är verkligen fräsh och luktar gott för en gångs skull. Innan var han rejält smutsig och luktade inte så gott. Vi får väl se vad Emil gillar den nytvättade nalle. Jag tror dock att Nalle inom kort kommer att vara lika smutsig snart igen. Men nu hänger han här på tvättlinan och har fått lite punkfrilla nästan men ren är han som sagt.
Emil är en riktig badvovve. Han älskar alla slags vatten både smutsiga pölar som sjöar och hav. Något han också gillar är kyla. Han älskar vintern och att rulla sig i snön. Vi är inte överrens då det gäller vädret. En vacker sommardag som jag själv njuter av så plågas istället Emil av värmen. Då brukar han ligga ute på stenplattorna som är lite svalare och söka skugga och svalka. Men då vinden viner starkt och det är rejält med minusgrader ute då är han istället i sitt esse.Inte bästa bilderna men så här blev klippningen. Jag kände för att göra en förändring och gav min frisörska fria händer i princip. Jag klippte av en rejälbit. Känns konstigt att ha så kort hår. Men mitt hår växer snabbt så vill jag ha långt igen så tar det nog inte mer än några månader eller något halvår. Det kändes som det var dax men en förnyelse.

10 comments:

Annika said...

Snygging! Ovanligt att se dig i lugg!
Tycker det blev jättebra! Roligt med ngt nytt. Själv ska jag infinna mig hos frissan om ett par timmar för klipp och sling.

Och Emil...vilken gosis!! Nu tycker han det är hemskt när han ser dina reseväskor stå uppfällda. Usch vad sorgligt. Men, du kommer ju hem till jul igen!!
Måste vara kul att ha en älskad hund som är så fin och trofast och gullig!!

Kramar!!!

Desiree said...

Annika, tack jag börjar vänja mig lite smått. Först när jag vaknade imorse kände jag lite "hjälp vad har jag egentligen gjort, detta kanske var lite väl mycket" men nu känner jag att jag faktiskt kan variera det betydligt mer då jag har den här längden istället. Det är roligt ibland att faktiskt göra något med håret som är lite mer drastiskt och inte bara samma samma som jag faktiskt har haft i åratal. Kul att du också ska iväg och klippa dig. Har du tänkt något speciellt eller ska du klippa av lite längd och fräscha upp främst?
Ja det är underbart att ha en hund som Emil som älskar en så mycket och visar det. Det är sant att jag snart är tillbaka. Har en känsla av att det kommer att säga vips så är det jul. Ska du fira julen hos din syster eller bror här i Sverige eller blir det i Finland?

Stor kram tillbaka.

Victoria said...

Ooooh, snyggo!!! Och vilken fin hund Emil är, en sån kompis skulle man ha!

S w e F l o said...

Fräscht hår! Vi har en hund som älskar banan. Hur försiktigt man än öppnar en banan så kan man vara säker på att han står bredvid en inom en sekund. Och stackars den som inte delar med sig av sin banan! Den andra hunden sniffar föraktfullt på banan och undrar hur någon kan vara så snurrig att de skulle vilja äta det där... fnys!

Desiree said...

Victoria, japp Emil är verkligen en trogen och fin kompis. Det är inte kul att han redan börjar bli gammal. Man vill att han ska finnas för evigt helst.

Sweflo, ha ha ja hundar är verkligen underbara på så många sätt. Alla har de just sin speciella personlighet. Jag har hört andra hundar som just okcså älskar banan. Fast Emil är nog mer en onyttig gottegris som främst gillar ost och charkvaror. Ha en bra dag.

Christoffer said...

Detta var ett underbart och varmt inlägg om Emil :)
Låter riktigt charmig.

Saltistjejen said...

Du vad fin du blev i nya frissan!! jag gillar den mycket! Du passar i lite kortare hår och sådär fint uppklippt! Jättefint verkligen!
Och vilket fint inlägg om Emil. Det märks att du älskar honom. haha, jag gissar att han itne kommer vara lika förtjust i den där rena Nalle som ni andra i familjen. Ofta vill ju hundar o katter att deras saker ska lukta dem....!! ;-)
Men det fixar han nog snart, haha!
Våra katter är också sådär otroligt sociala och gosiga. När de kan och får så sover de ofta med oss i sängen. Särskilt Lipton. Men vi brukar för det mesta stänga ut dem från sovrummet när E sover för annars kan de väcka henne. Särskilt Tazo hoppar nämligen gärna upp i hennes säng.
Stor kram nu!!!

Anne said...

Wow, skitsnyggt!!! Jag menar det verkligen!!!
Eftersom jag själv klippte mig rätt så radikalt och mycket i fredags så är det här med hår, vänja sig, nya frisyr väldigt aktuellt för mig också.
Jag är ju dålig på att publicera bilder på mig själv på bloggen, så svårt för dig veta nu. Men jag klippte mig faktiskt nästan exakt så som du klippt dig. Nästan identisk frisyr faktiskt och längd. Jag var utled på hur jag såg ut innan, tycker jag "alltid" ser ut på samma sätt så det kändes som att något drastiskt behövdes - för en gångs skull. Direkt efteråt och de första dagarna känns det nog alltid lite konstigt, men det handlar nog inte om att man egentligen inte är nöjd med förändringen utan varför det känns konstigt handlar nog bara om att man inte är van. Inget annat.
Jag börjar själv vänja mig nu och inser, konstigt nog, att det går att variera och greja mer med håret nu när det är så kort än det gjorde tidigare. Jag tycker också håret känns tjockare och enklare att arbeta med när det är kortare. Och som du säger, hår växer ju i en rasande takt så det dröjer inte alltför länge (om det är vad man vill) innan det är längre igen. Det är bara ett hår, ett växande hår och personligen är jag ofta alltför tråkig och feg när det gäller hår och förändring så jag är rätt nöjd med mig själv nu när jag gjorde det.
Jag vet inte hur du känner nu, men själv känner jag att jag har en "riktig" frisyr nu med det så kortare håret. Tidigare var det bara nåt långt som hängde och oftast var uppe i en tråkig tofs....
Jag tycker du ser jättesnygg ut i nya frisyren! Jag tycker det klär din ansiktsform väldigt bra också.
Kram!!!

Desiree said...

Christoffer, tack ja Emil är en härlig vovve. Han tillhör helt klart familjen och någon som vi allihop älskar mycket.

Saltis, tack så mycket. Visst blir det så att man blir mycket fäst vid sina husdjur vare sig det är katter eller hundar eller andra djur. Jag har lagt märke till att era katter verkar vara supersociala och gosiga. Vet du om det är den rasen eller om det helt enkelt är just de personligheter som Lipton och Tazo har? Gulligt att Tazo gärna vill vara med lilla Ella fast jag fattar att du helt inte vill att han ska väcka henne. Ha en fin dag.

Anne, tack så mycket. Roligt att du verkligen gillade klippningen. Jag tycker egentligen att bilderna jag tog på mig själv inte blev de bästa för friyser blev faktiskt bättre än vad det ser ut på just dessa bilder. Åh vad skoj att du också just klippt dig och valt och vågat att köra en radikal förändring också. Jag kände precis som du att jag var sugen på något nytt för jag har kört samma i flera år nu. Ibland behöver man ombyte. Annika ska ju iväg och klippa sig också så det är lustigt att vi tre nästan klippt oss samtidigt och kul att du och jag helt oberoende av varandra klippt likande frisyrer och vågat ta i lite mer denna gången. Jag måste säga att nu när jag vant mig lite mer så är jag verkligen supernöjd. Det går precis som du säger att göra mer med håret och jag känner också att jag fått mycket mer av en "riktig" frisyr. Igår provade jag att sätta upp det delvis på lite olika sätt och det var riktigt kul. Jag var till och med iväg till HM och köpte lite nya hårband och spännen för att kunna fixa lite olika. Med denna längden kan jag faktiskt variera mig mycket mer och det känns jättekul.

Kram på dig.

Anna, Fair and True said...

Kul att få träffa Emil!
Och nya frisyren är ju jättesnygg! Kul med förnyelse! Min frissa har varit på mig att klippa lugg men jag har inte vågat ännu...