Friday, August 21, 2009

Hostlufen nalkas

Hosten borjar nalkas. Det kanner man i luften. Harom morgonen da jag tog min joggingrunda var luften sa dar riktigt frisk och krispig. Solen sken och det var underbart vacker. En sadandar underbar hostmorgon helt enkelt. Jag tyckte det kandes lite kyligt och nar jag kom hem och kollade termomentern sa stod den pa 9 grader. Det var inte undra pa att jag tyckte att morgonluften hade kants nagot kylig. Men underdagen blev det varmare och igar och idag ar sommaren ater tillbaka nagra dagar och det har varit 20 grader eller stax over det. Nu marker man ocksa att det borjar morkna om kvallarna. Nu blir kvallarna morkare och skymningen faller tidigare men ocksa augustikvallarna och natterna ar vackra pa sitt satt.

Jag ser att applena borjar mogna och ronnbaren lyster roda pa traden numer. Aven nyponen borjar skifta vackert i rott. Ute i butikerna ar det hostmodet som galler for fulla muggar.

Denna sommaren har varit sa underbar for mig. Jag kanner ett lugn och en lycka i sjalen som jag inte hade forut. Jag ar ater igen saker pa att detta ar hemma for mig och det ar har jag vill vara och leva. Jag tycker mycket om sodern men det ar inte hemma och kommer aldrig att bli hemma for mig. Jag har fatt njuta har pa sa manga satt och jag kanner mig som sagt otroligt lycklig over att ha fatt moljigheten att fa tillbringa en hel sommar har hemma. Jag tycker ocksa att det har varit en bra sommar. En riktig sommar med en fin blanding av allt moljigt vadermassigt men en bra sommar som sagt.

Tiden har dock gatt otroligt snabbt. Nu ska jag snart atervanda till USA. Jag forsoker verkligen hinna med och njuta av det sista har. Skulle egentligen inte vilja aka utan stanna har men jag saknar C och vet ju att varan tid i USA inte blir allt for langvarig. Julen kommer jag att fira har i Sverige igen och om ca 3 1/2 manad ar jag tillbaka har for att fira jul. Jag hoppas innerligt att huset kommer att saljas under hosten och att aven C kommer att fa jobbet som han sokt har i Sverige. Jag kom in pa min utbildning som nutritionst som jag sokt och har tillsvidare tackat ja. Jag har inte bestamt mig helt annu hur jag ska gora for jag vill ta reda pa hur arbetsmarknaden ser ut lite mer innan jag tar pa mig nya studieskulder. Men om jag valjer att borja plugga igen sa blir det forst i slutet pa mars da jag far tillgodorakna mig en hel del av mina tidigare kurser. Det blir saldes en host i Alabama. Hostarna ar faktiskt riktigt fina och milda och jag far val forsoka passa pa att njuta av min sista tid darborta.

Imorgon ska jag pa kraftkalas hos goda vanner och nasta vecka far jag passa pa att gora lite sista traffar med olika vanner. Nu ska jag ga ut i solen och njuta av att lasa min pappers DN. Ha en bra dag allihop.

Solnedgang over Stensjon i Markilla, Blekinge. Jag har verkligen njutit av manga vackra och skona sommarkvallar. Det nordiska ljuset om sommaren ar verkligen magiskt och fortrollande vackert.

Jag har njutit av grillkvallar och goda vanners sallskap samt av att tillbringa tid med min familj. Underbart lyxigt som sagt att fa denna hela sommar har. Slippa stressen som man har da man bara ar har i tva veckor.


Nagot som verkligen ar rogivande och lugnande for sjalen ar att ta sig en roddtur ut pa stensjon. Jag och C gjorde detta sjalva en tidig morgon. Istallet for en loprunda blev det rodd och det kan jag lova var effektiv traning for hela kroppen kandes det som. Morgonen var fylld av dimma men den lattade efter nagon halvtimme, vattnet lag spegelblankt och solen lyste pa det glittrande vattnet och nackrosorna. Saaaa vacker! Jag satt mallos och bara njot av naturens skonhet. Det ar ett sadant dar vackert sommarminnen som jag kommer att varda omt och bara med mig i sjalen lange lange.

7 comments:

Victoria said...

Jag saknar verkligen hösten i Sverige, du beskriver den så otroligt bra! Jag hoppas att ni får huset sålt till det pris ni vill ha och att ni kan göra verklighet av era planer med nytt jobb och studier i Sverige.
Många kramar//Vic

Victoria said...

PS. Bara du fortsätter blogga även från Sverige!! ;o)

Annika said...

Ditt inlägg andas kärlek till hemlandet och jag är så glad flr din skull att ni verkligen SNART ska bo där igen. Den här sommaren har verkligen varit BRA för dig!
GRATTIS till att du om in på nutrionistlinjen! Jättekul!
Hösten i därhemma är härlig, men du kommer också tillbaka till den bästa av årstider eftersom hösten här är underbart vacker också.
VI ska också hem till jul :-)
Ska bli kul!!
Kramar!!!

PS, precis som Vic skriver så MÅSTE du fortsätta blogga när ni flytar hem för gott. :-)

Saltistjejen said...

Vad glad jag blir Desiree! Att du fått en sådan sommar i Sverige! Det känns som om du tankat en massa energi nu. Och att du hittat en balans i tillvaron och att du framförallt insett att det ÄR Sverige du vill bo i.
Stort GRATTIS också till att du kom in på din utblidning! Det öåter underbart! Nu håller jag också tummarna för att C får jobbet han sökt och att ni får huset sålt. OCH att ni kommer få en fin höst i Alabama! passa på att njuta av den också nu när du nästan vet att det blir er sista där!
KRAM!!!

Anne said...

Ååååhhh, vad jag njuter av ditt inlägg. Du beskriver det så bra och det du säger och känner att hösten börjar anas. Låter helt underbart. Iiiihhhhh, för snart är jag där på plats och får uppleva allting. Ska bli så härligt!!!!
Desiree, jag är verkligen uppriktigt glad å dina vägnar över sommaren du fått. Att höra att du känner lugn och ro i själ och hjärta. Att sommaren varit så fin som den varit, gett det dig det gen gett och att du än mer stärkts i dina beslut och känner det är helt rätt att planera en fortsättning i Sverige. Det är skönt med frid inombords, du har säkert behövt det väldigt mycket.
Jag håller alla mina tummar och tår för att allt praktiskt snabbt ska ordna sig nu, som snabb husförsäljning, att C får jobbet han sökt osv. Det kommer att gå bra!!
Höstmånaderna i Alabama kommer gå fort och vara riktigt bra, det är annorlunda nu när du vet vad som snart väntar (Sverige på heltid). Det är alltid värst innan man bestämt sig, eller hur. Men sen när man tagit ett beslut och vet vilken riktning livet håller på att ta, då får man frid bara av det.
Ha en riktig skön helg och hoppas du får en trevlig kräftskiva!
Massor med kramar!

Desiree said...

Victoria, jag hade nästan själv glömt den där friska krispiga höstluften. Det är nog egentligen den där långa mörka vintern som är jobbig här men både september och oktober kan vara riktigt vackra. Tack, jo jag vill nog gärna fortsätta blogga en del.

Annika, tack så mycket. Det känns jättekul att jag kommit in även om jag som sagt inte bestämt mig till 100% ännu hur jag ska göra. Jag ser faktiskt också fram emot hösten i Alabama för jag vet att det är otroligt vackert med alla höstfärgerna på träden och det är så skönt och milt långt in i november så det blir nog toppen. Superskoj att du ska fira jul i år hemma i Sverige. Brukar ni fira vartannat år i Sverige eller är detta ett undantag?

Saltis, du sätter verkligen ord på det jag känner. Tack. Jo jag har verkligen fått tillfället att tanka energi, komma till ro i själ och sinne. Jag har också fått tid till att stanna upp och reflektera över vad jag tycker är viktigt, värdesätter och vad som får mig att må bra och mycket annat. Tack för alla lyckoönskningar. Jag ska passa på att njuta av min höst i Alabama också. Jag kan nog tänka mig att också den kommer att svicha iväg.

Anne, tack kompis. Det känns verkligen bra att komma till insikt om det man vill och få en sorts frid. Ja snart är du här! Då kanske det får bli du snart som skriver om hösten och visar fina höstbilder och annat spännande och interessant härifrån. Fast jag har också full förståelse för om du inte har lust/tid att blogga. Du kommer ju att ha fullt upp med en massa när du är här. Ibland är det skönt att bara få vara. Jag hoppas att du verkligen kommer få en underbar tid här i Sverige och att du får tid till dig själv och att göra sådant du njuter av.

Anna, Fair and True said...

Låter som ni har tagit rätt beslut och även att ni har en bra plan för närmaste framtiden. Jag håller tummarna för att huset blir sålt (det låter väl som om marknaden återhämtats litegrann) och att C får jobbet han sökt! De 3½ månadader till du får komma hem igen kommer gå fort!