Wednesday, August 26, 2009

Höst?

Idag känns det som om hösten kommit. Igår när jag var ute och gick såg jag faktiskt att det börjat dyka upp lite gula blad på träden. De fanns inte förra veckan så nog börjar hösten komma så smått. Igår var det strålande väder med sol och blå himmel idag är det istället grått och regnigt. Riktigt höslikt väder. Men det är ju mysigt det också på sitt sätt. Idag ska jag nog passa på att åka iväg till biblioteket och kanske ta en liten sväng i lite butiker.

Det finns ju en hel del väd gäller just höstmode som dykt upp nu. Riktigt kul. Jag gillar att shoppa i sverige för jag hittar så mycket mer här än vad jag gör i USA. Jag tycker dessutom att det är bättre priser och billigare här faktiskt även om det fortfarnde inte kan anses som billigt med kläder och skor. Man märker tydliga trender som gäller för hösten. De ska vara rutigt, päls, paljetter och glitter. Leggnings, kängor med klack. Det ska vara vissa starka färger som rött, cerise och orange mixat med svart och grått. Nu känner jag att jag verkligen är programerad för höst fast då jag återvänder till Alabama kommer det fortfarande att vara ganska varmt så de höstkläder jag köper nu kommer nog att få ligga i garderoben fram till oktober eller november innan jag kan andvända dem.

Det är toppen att kunna gå ut i mina föräldrars trädgård och plocka sig färska äpplen till frukost. Det som dock känns konstigt är att de svenska äpplena kostar minst lika mycket i butikerna som de importerade eller ibland till och med mer. Synd att det är så. Men jag kan som sagt plocka mig helt egna äpplen gratis direkt från trädet och det gillar jag verkligen.

5 comments:

Saltistjejen said...

Härligt! Jagb gillar faktiskt hösten. Men måste erkännja att jag tycker hösten är bättre här än i Sverige.
Dels för att man alltid haft en vaaaaram sommar bakom sig så att man liksom är lite "mätt" på värme och sommar. Det är ju inte alltid fallet i Sverige. Dels för att hösten här är längre och mildare och helt klart har oerhört mycket vackrare färger än i Sverige. Förra oktober när vi hyrde en stuga någon timme norrut från NYC så var det heeelt fantastiskt vilka underbara färger träden hade! Sååå underbart!!!
Riktigt så mycket starka färger tycker jag inte att man ser i Sverige. Kanske i fjällen men inte i "södra" delen av Sverige. Tror hösten egentligen är min favoritårstid här.
Kul med klädshopping! Fast visst är det ändå dyrare med kläder i Sverige jämfört med här??? Särskilt skor, men även en hel den andra kläder. Det tycker iallafall jag. Här i NYC är det även ofta så att man slipper betala skatt på kläderna. Varför vet jag inte. Ingen har lyckats förklara det för mig. Men det gör ändå att mycket blir billigare.
Däremot tycker jag som du att det är lättare att hitta SNYGGA kläder i Sverige. Sådana som man själv gillar i stil. Å andra sidan är jag ju en usel klädshoppare så kanske ska jag hålla tyst i denna frågan, haha ;-)
Njut nu av hösten och dina föräldrars äpplen!!!
KRAM!

Annika said...

Hösten är underbar!
OCH höstkläder är det roligaste kläderna att köpa!! ALLTID!!
Gillar också höstmodet, men beklagar att jag aldrig hann köpa de kängor jag vill ha hemifrån...
Jag hann inte gå i affärer, det fanns ingen tid.

Jag tycker numera att kläderna här är skitsnygga :-) (har väl blivit amerikaniserad på den punkten)
Speciellt på Anthro, men även Banana och GAP mfl ställen har en massa snyggt.
Men det är ju skitkul för dig att handla hemma!!
Som sagt, jag hade önskat att jag haft mer TID till att gå i affärer.

DU kommer iallafall tillbaks till en härlig årstid, Desiree...
Hösten är nog den årstid som är allra vackrast här i US.

Kram!!

Anonymous said...

Jag ÄLSKAR hösten! Det låter så härligt att du går ut i trädgården och plockar mogna äpplen...
Jag gillar också att handla kläder i Sverige, men det är mycket av modet som jag inte gillar - leggings, tunikor, stuprörssmala jeans etc. Vi var på en GAP-outlet i söndags och jag hittade en massa fint - jag gillar deras neutrala basplagg. Och jag blev såå sugen på HÖST - men jag får ju vänta till det blir vinter innan jag åker till Europa. Tror inte att det blir någon höstresa, tyvärr. Vi har ju bara 4 månader kvar i PR, och september är fullbokad med besök...
KRAM!
PS När åker du tillbaka till Alabama?

Anne said...

Vad kul höra lite rapport om modetrenderna för hösten. Aha, så det är de färgerna och mönstren som gäller för hösten. Snart får vi väl därmed se "alla" på Stockholms gator gå med paljetter och päls ;)
Jag gillade inte H&M i Sverige, gillade och gillade men det var liksom inget speciellt utan mer H&M bara... Nu som utlandsboende tycker jag H&M har superbra och trendiga grejer. För en billig peng också.
Annars måste jag sälla mig till alla de som säger de gillar hösten. Det gör jag med!!! Så mysigt med höst, å andra sidan så är det mysigt med alla årstider. Jag är en årstidsmänniska, helt klart.
Ha en fortsatt bra vecka, kram!!

Lullun said...

Vilket bra slut på min uppdateringsrunda som bestått av otroligt många fina foton från Sommarsverige. Med ditt höstinlägg fick det dock ett naturligt slut. visst är höasten på väg, även här i Grönland. Fast ja, det blir ju att komma tillbaka till sommarvärmen för dig. Hoppas dock att du får en trevlig höst och att ni får sålt huset som önskat! :-)