Monday, August 17, 2009

Tillbaka i stan

Nu är vi tillbaka från Blekinge. Vi har faktiskt varit tillbaka i Stockholm en hel vecka. Men tiden har varit intesiv sedan C kom. Han har ju bara två ynka veckor här i Sverige och vill självklart hinna med så mycket och så många som möjligt. Det är nästan så att jag själv känner att jag behöver vila upp mig nu när han åker tillbaka imorgon efter denna intesiva tvåveckors period. Det har varit jättekul och vi har hunnit med mycket, många och många olika ställen också. Vi hade otroligt tur med vädret och prickade in riktigt fint sommarväder hela veckan då vi var nere i Blekinge. Bilden ovan föreställer gårdshuset på gården som ligger strax utanför det lilla lilla byn Eringsboda i Blekinge där C´s moster och mamma har sina bardomsrötter. Både moster G och C´s mor är duktiga i trädgården och får verkligen punkande och vackra rabatter.

Detta är det lilla torpet som ligger någon halvkilometer från Gården. Det är här som C´s föräldrar brukar hålla till medans moster G föredrar det stora gårdshuset. Det lilla torpet ligger otroligt vackert vid en sjö.Jag har fotat, promenerat i den stora tysta skogen, njuit av cykelturer på små vackra grusvägar. Den enda nackdelen med Blekinge har nog varit myggen. Det var otroligt mycket mygg så det gällde att både klä på sig och spraya myggmedel för grillvkällar nere vid bryggan.

C har självklart njutit av umgänge med sin familj och det har jag också gjort. Både Iris och Ella som är C´s systers barn är underbart goa och söta. Med Iris som är tre fyllda har vi hoppat på nya studsmattan som morfar köpt åt henne. Lilla Ella fick smaka på melon på badet och i helgen var det även dop för henne fast här uppe i Stockholm. Vi är lilla Ellas gudföräldrar och såg till att hon fick ett äppelträd i doppresent. Ella egna äppelträd som förhoppningvis kommer att ge goda och många äpplen.

Jag hann även med en bloggträff nere i Blekinge. Träffade Millan och hade en riktigt lång och skön fika med henne inne i Karlskrona. Hon tipsade om detta ljuvliga söta fik på en av bakgårdarna inne i stan. Supermysigt och jättekul att få träffa Millan. Hon var precis så som jag hade uppfattat henne. Vi satt länge och pratade om allt möjligt och hade verkligen hur trevligt som helst. Millan hade också med sig lilla söta Sofia som jag fick krama om och hålla. Lilla Sofia var verkligen ett litet charmtroll.Kunde inte låta bli att fota denna skylt. Kändes liksom väldigt passande för en utlandssvensk som man är. Här var alltså vägen mitt i mörka småland som de tog för många många år sedan då de begav sig av mot det stora okända äventyret i Amerika. Jag är dock otroligt glad över att inte behöva emigrera så som de gjorde på den tiden. Nu är jag innerligt tacksam över all modern teknik med email, skype, telefon, flyg och allt annat.Har alltså haft det riktigt bra. Nu känns det lite sorgligt att C ska fara imorgon. Det kommer att kännas tomt här utan honom. Jag är dock glad över att jag har två veckor till för min egen del. Ska passa på att njuta av mina sista veckor här. Det har varit en helt underbar tid och sommar för min del. Jag är evigt tacksam över lyxen att få en hel sommar hemma. Jag vet inte riktigt vart tiden har tagit vägen det har inte varit några som helst problem att få dagarna att gå. Allra mest har jag nog njutit av rejäla långpromenader i skog och mark. Att få vistas ute i naturen och få plocka bär, fotografera och lätt och enkelt få komma ut till vatten, känna doften av skogen, ströva omkring och bara vara. Den svenska naturen och allemansrätten är fantastiska och verkligen något man bör ta till vara på.

13 comments:

Victoria said...

Trist att behöva skiljas, men ni ses ju snart igen när det är dags för dig att åka tillbaka. Njut nu ordentligt av veckorna du har kvar i Sverige och ta många fler av dina otroligt fina bilder, så vi får se!

Kramar/Vic

Millan said...

Vad harligt ni verkar ha haft det i blekinge. Vi ocksa! Det kandes riktigt sorgligt att aka darifran! Fint vader fick ni ju ocksa. Det var sa roligt att vi hann ses och ta en fika. Det far vi gora om nagon gang!
Jag ar fortfarande i goteborg men aker till Bristol pa sondag och jag ser faktiskt fram emot det!
Ha det jatte gott i Stockholm dina sista veckor hemma nu. Stor kram

Saltistjejen said...

Å vad underbart ni verkar ha haft det. Men visst förstår jag att det varit lite "stressigt" att hinna med allt som C ville göra på 2 veckor. Själv har jag ju sällan varit hemma längre än 10-14 dagar och jag vet hur det är med så kort tid och så många man vill träffa och så mycket man vill göra. Tur ni fick fint väder!
Njut nu de här resterande veckorna!!!!
C träffar du ju snart igen!
fantastiskt vacker gård förresten! Så idyllisk. Fast jag tycker nästan torpet är ännu mer idylliskt....
Vad roligt att du fick träffa Millan! Henne skulle jag också gärna vilja träffa.
KRAAAM!

Marianne said...

Så oerhört vacker ni bor där i Blekinge! Verkligen en riktig sommaridyll. Och vilken fin doppresent! Det är nog den roligaste jag har hört, både bestående värde och originellt.

Trist att C antagligen redan har åkt nu när jag skriver, men vips så är du hos honom igen. Passa på att njuta i fulla drag de sista två veckorna.

Fantastiskt vackra bilder som vanligt!
Kram!

Anne said...

Sååååå fina bilder på Sommar-Sverige. Vilken smart och fin doppresent förresten, jag gillar verkligen idén med äppelträd. Vet att vissa fått träd (eller buskar eller liknande) i bröllopspresent också. Tycker det är väldigt fint och bra ge den sortens present just som dop eller bröllopsgåva.
Jag säger som de andra, njut av de veckor som är kvar och ha det riktigt gott.
Skylten om utvandrarna tyckte jag om, som du säger, man hade inte velat ha det som på den tiden. Så definitivt och verkligen att klippa av banden. Jag hade nog inte klarat av det alls. Kram!!

mammigranten said...

Vilka härliga bilder du tar!
Man riktigt njuter av att kika in hos dig!

Kram

Anonymous said...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

Annika said...

Alltid trist att skiljas. jag vet. men ni ses snart igen.
Blekinge verkar ha varit underbart!!
Extra plus att du hann träffa millan också!! Henne skulle jag också vilja träffa.
Jättekram!!!

Desiree said...

Victoria, ja du har helt rätt att även om det känns tomt idag då C åkt hem så ses vi faktiskt snart igen.

Millan, det blev helt klart en mycket underbar vecka nere i Blekinge och inte minst att vi fick chansen att träffas och ta en fika. Det var jättekul! Vi får absolut försöka ta och göra om detta igen. Vi kommer säkerligen att vara nere i Blekinge igen framöver på sommrarna och då kanske du är där också. Du får passa på att njuta av dina sista dagar i Sverige då innan du åker tillbaka. Jag kan förstå att du tycker att det ska bli skönt att komma hem till erat hus och hem i Birstol också.
Kram.

Saltis, då vet du säkert precis hur det är när man bara har två ynka veckor. Man vill så mycket men det blir svårt att faktiskt ta det lungt och bara vara för tiden räcker liksom inte till. Det har som sagt varit otroligt lyxigt för mig att få hinna med både allt jag vill göra och hinna träffa alla båden en och flera gånger men också att bara få vara och gå omkring och skrota loss. Det var jätteskoj att träffa Millan. Bloggträffar brukar för det mesta bli väldigt lyckade.

Marianne, tack jag ska försöka se till att njuta ordentligt av mina två sista veckorna. Doppresenten blev som sagt väldigt uppskattad så det kändes verkligen kul. Helt klart en lite annorlunda present.

Anne, vi kom inte på idén med trädet själva utan det var någon som tipsade oss om detta men det var något som både jag och C kände med en gång skulle bli något riktigt bra. Det är helt klart en doppresent man kan växa i och som kommer att kunna ge en hel del. Man kan ju göra så mycket med äpplen.

Mammigranten, tack så mycket. Det är kul att fota och det har faktiskt blivit en hel del bilder denna sommaren. Det är också roligt att få visa upp sina bilder.

Annika, jag hoppas att du får chansen att träffa Millan någon dag för det var ännu en väldigt trevlig bloggträff. Ha en bra dag och njut av dina sista dagara nu i Sverige innan du far tillbaka.

Hapi, hi and thank you for a nice an cheerful greeting. Have a nice day.

Anonymous said...

Vad härligt att ni haft två fina veckor tillsammans och att vädret blev så fint! Tråkigt med myggen, det kan ju verkligen förstöra för en om man inte kan vistas ute. Det verkar ha varit en otrolig myggsommar i hela Sverige - förutom då i Skåne, iaf där vi har sommarstuga såg jag inte många mygg ;-)
Och så kul att du träffat Millan och lilla Sofia!
Jättebra idé att ge ett äppleträd i doppresent, det kommer säkert Ella att uppskatta när hon blir äldre.
Stor kram!

Suzesan said...

Vad gulligt med ett äppelträd:)

Det påminner mig om MITT äppelträd som jag fick av en granne. Guuu' vad jag vara stolt. Berättade för alla om att just det trädet upp i hörnan av trädgården är mitt.
Jag var fem då när jag fick det och jag gick ofta och besökte mitt träd då vi flyttat en bit längre bort. När vi byggt nytt hus. Ett bra skäl att komma på besök.
Åhh så söta barn.
Vilket somrigt inlägg och jag har aldrig varit i Blekinge.. tror jag. Jag har inte haft nåt ärende dit. Måste väl ta en tur dit nån gång.

Res väl när du åker tillbaka till Amerikat.

Kram
/Susanne

Marie said...

Vilken härlig sommar du verkar ha haft! Och vilka vackra bilder! Kul att C kunde vara med ett tag iallafall!

Anna, Fair and True said...

Vilka fina bilder du har tagit av Blekinge! Synd att C:s vistelse i Sverige var relativt kort men ni verkar ha utnyttjat tiden maximalt i alla fall. Vad kul att du hittade utvandrar-skylten!