Wednesday, August 19, 2009

Öland


På väg tillbaka till Stockholm från Blekinge hann vi också med ett dygn på Öland. Vi stannade till där och hälsade på goda vänner som vi träffat sist i South Carolina under vårat första år i USA. Vi hälsade på K som är vän till C och mig från universitetstiden. Hans föräldrar hade en supermysig stuga alldels vid havet. Vi hade dessutom verkligen kanonsommarväder så det helt underbart skönt.Detta var utsikten från huset och vägen. Sååå vackert! Det var inte mer än 100 meter från stugdörren ut till havet som låg skimmrande blått i solskenet. Jag njöt för fulla muggar av att bara sitta på stranden och höra ljudet av vattnet och känna solen som sken.Öland är ju verkligen väderkvarnarnas hem och ö. Här fanns gott om söta röda stugor, svenska flaggor och väderkvarnar.


Vi hade verkligen hur mysigt och trevligt som helst med K och hans fru A samt deras lilla söta dotter som var ca 3 månader. Vi tillbringade lätt hela dagen och kvällen nere vid stranden. Det var ju så vackert och rogivande därnere.
Jag fick alltså chansen att bada i havet. Jag tyckte dessa alger var riktigt vackra med sina luftbubblor så jag kände att jag ville fota dem. Vi stannade som sagt nere vid stranden ända tills dess att solen gick ner i horisonten. Vi byggde olika små torn med stenar vi samlade och sedan satt vi och försökte pricka dessa så att de rasade genom att kasta sten på dem. En enkel men ganska trevlig lek/tidsfördriv.

Solnedgången var en sann njutning. Jag känner helt klart att öland får vi se till att åka till flera gånger. Jag hoppas att vi får chasen att hälsa på kära K och A igen där. Tack för det underbara dygnet vi fick med er där och denna vackra natur.

6 comments:

Marie said...

Åh, vad härligt det låter! Alldeles underbart! Så där ska sommardagar vara! :)

Victoria said...

Vilka fina foton, jag gillar den med stenarna otroligt mycket!!

Kramar/Vic

Saltistjejen said...

Å! Var på öland var ni??
För mig är öland barndomssommarminnen. Vi segladealltid till öland när jag var liten. Borgholm, Byxelkrok, Mörbylånga.
Vi hyrde alltid cyklar där. Någongång bil och körde runt. ojoj! Nu blev jagb alldeles nostalgisk!
kan även säga att jag älskade att leka med sådana där grönalger när jag var liten. De var så sköna att gå på när man badade. tyvärr trör jag att nästan alla typer av grönslick (som väl dessa alger är?????) är ett tecken på övergödning. Tång färemot är ju ett tecken på ett friskt hav. Men under många år har väl grönslicken börjat ta över. Nu kanske det är ngt bätte igen dock?
Undrer bara bilder! Förstår att nii njöt!!!
kram!

Desiree said...

Marie, haller helt med dig, det var underbart skont och avkopplande.

Victoria, tack. Det var en superfin kvall med vackert ljus for den som gillar att fota.

Saltis, det var strax norr om Byxelkrok. Nagon halvtimme norr om Borgholm ungefar. Gronalgerna var vackra trots att de kanske inte ar ett halsotecken for havet. Det ar ju otroligt vackert pa oland. Jag skulle mycket val kunna tanka mig att cykla omkring dar nagongang framover. tack och stor kram tillbaka.

Anne said...

Jag gillar bilderna på algerna!! Konsistensen ser så härlig ut, färgen helt underbar. Normalt brukar alger vara äckliga och slemmiga, men de här såg så fina ut.
Öland är en plats jag skulle vilja till, har länge tänkt på det. Någon gång....

Anna, Fair and True said...

Flera härliga semesterbilder! Och vilket perfekt läge med vattnet precis utanför stugan!