Saturday, August 22, 2009

Kräftor

Innan C åkte tillbaka till Alabama hann vi faktiskt med att njuta av kräftor. Augustikvällen var mild och perfekt för att sitta utomhus. Även om man faktiskt kan äta kräftor när som helst på året numer så är det ändå något man vill göra just i augusti. Det är en tradition som liksom hör till. Jag brukar inte äta kräftor vid andra tidpunkter på året direkt. I Alabama har man dock kräftsäsongen under våren i april. Jag brukar passa på att njuta av de kryddstarka cajunkräftorna då för de är otroligt goda. Jag tycker nog lika mycket om både de svenska och Cajunstyle kräftorna från södern. Det blev en underbar kväll då hela familjen var samlad. Kändes jättekul att få sitt tillsammans med mina föräldrar, C och även min bror som bor i Moskva som var hemma. Det är inte speciellt ofta som vi är sammlade på det här sättet.

Men jag var ju också på kräftskiva hemma hos goda vänner igår. När jag vaknade på morgonen såg det inte alls något vidare ut vädermässigt för det spöregnade och kändes riktigt kallt och rått. Men på eftermiddagen så sprack det upp och solen kom fram. Kvällen blev riktigt vacker och perfekt för ett kräftkalas. C och A hade fixat ett partytält ute i trädgården med infravärme. En fleecetröja och en filt gjorde att man inte behövde frysa och det blir riktigt mysigt. En underbar kväll tillsammans med vänner.


Så här såg det ut igår kväll. Vi blev riktigt många, ca 20 vuxna och sedan en hel del barn. Dessa roliga servetter gillade jag som någon hade köpt och dukat med. Vecklade man ut sin servett så fanns det en hel del olika sånger. Att sjunga snappsvisor måste var något riktigt typiskt svenskt.Till kräftorna gjorde jag en grönsakspaj som blev riktigt god. Lite levande ljus och en varm och god tröja och sedan är man redo att njut av sina kräftor då augustimörkret och skymningen börjar lägga sig.

5 comments:

Saltistjejen said...

Vad lyxigt att få ätit kräftor två ggr nu! Jag älskar kräftor! Servetterna var jättefina och smarta ycker jag!
Kul med både familjekräftor och kräftskiva hos vänner.
Kram!!

Annika said...

Härligt Desiree!
Det var sååååå länge sen jag var på kräftskiva i svedala. O, det hoppas jag kan bli av till nästa sommar för det vore så kul.
Här i US brukar vi ordna kräftskiva med svennegruppen och det brukar vara mysigt. MEN, det är ju inte som hemma precis...
Kräftor är så gott!
Kramar!!!

Desiree said...

Saltis, japp det var inte alls dumt med två kräftskivor. Det var kul och trevligt både med familjen och med vänner som sagt.

Annika, jag tror nog att det blir mycket mysigt att ha kräftskiva med Svennegruppen också. Förra året hade vi faktiskt en liten kräftskiva med vårat lilla svenskgäng och det blev riktigt lyckat och kul. Kräftorna hade vi köpt på IKEA visade sig också vara supergoda (jag hade inga höga förväntningar men blev mycket glatt överraskad). Kräftor är himmla gott det har du helt rätt i!

Anne said...

Mmmm, vilkn fin lördag du verkar ha fått Desiree. Din grönsakspaj ser smaskig ut. Västerbottenostpaj tycker jag är sååå gott, det brukar ju vara en klassiker till kräftor också. Jag såg att du nämnde kräftor från Ikea i en kommentar. Även vårt amerikanska Ikea har kräftor har jag noterat. Säkert samma märke och sort som i de andra amerikanska Ikea-affärerna. Såg att du skrev de var riktigt goda också. Det är sista Sverigeveckan som börjar nu eller hur? Planer för den sista veckan?

Anna, Fair and True said...

Vilka roliga servetter! Vet du var de hade köpt dem?! Jag ska nämligen på kräftskiva nästa helg.