Tuesday, April 17, 2007

Dyra priser på sprit


Sprit kan man inte handla i vanliga livsmedelsbutiker utan man måste bege sig till speciella Liqiour stores för att handla annat än öl och vin. Det otroliga är att all sprit är väldigt dyr här i Alabama. Det är till och med dyrare än på svenska systembolaget. En fin Whiskey är lika dyr som en sämre whiskey. Det är ungefär samma pris på allt i spritbutiken. Spelar ingen roll direkt om man vill ha whiskey, vodka, tequila, gin eller vad man nu är ute efter. En flaska på 750 mL gick på ca 40 dollar (ca 280 kr). Att det är så dyrt beror på att skatten på sprit är mycket hög i Alabama. Detta är ju bibelbältet i USA så jag antar att de tycker att man inte ska hålla på och supa för mycket i dessa trakter. Vi känner inte att det hela påverkar oss allt för mycket för vin dricker nästan ingen sprit utan brukar hålla oss till öl och vin som är billigare än i sverige.

Vet inte hur det är i andra delstater om man måste gå till speciella liqor stores för att få tag på sprit samt hur priserna är.

11 comments:

Olle said...

Jag såg på Wikipedia att Alabama är en "kontrollstat" till skillnad från Wisconsin och det är väl därför som det finns särskilda butiker där. Här kan öl/vin/sprit köpas i vanliga livsmedelsbutiker vad jag har förstått. Priserna är lägre här än i Sverige, helt klart.

Anne-Marie said...

Här i Kalifornien kan du köpa all slags vin och sprit i vanliga livsmedelsbutiker. Men i Oregon har de också liquor stores. Återigen ett bevis för att det skiljer sig mycket mellan olika stater.

Desiree said...

Ah interessant att få reda på hur det är i andra delstater. Rätt stora skillnader mellan de olika delstaterna. Mer än vad man tror helt klart.

Annika said...

Men JEEEEEEEEZZZZZ vad DYRT!!....Här i Virginia går du till en speciell sk ABC affär när du handlar sprit. Vin och öl finns i vanliga affären. men du!!! Vilka priser!!! JAG BAXNAR!!! Tycker spriten är billig hos oss. En flarra Absolut för 17 dollar...

Anne said...

Som Anne-Marie skrev så är det liquor stores som gäller i Oregon för inköp av ren sprit. Vin och öl finns i vanliga matbutiker.
Sprit är rätt billigt här, vill minnas att en flaska Aboslut gick på nånting runt 17 dollar, alltså samma som Annika skrev om priserna i Virginia.
-Anne

Desiree said...

Tack för ytterligare interessanta svar. Vin och öl handlar vi också i vanliga livsmedelsbutiken och sprit har vi inte handlat tidigare. Mina föräldar ville dock köpa en flaska whiskey och blev rätt chockade över att det var dyrare med sprit här än på systemet. Ja det kanske är så då man lever i bibelbältet.

SweFlo said...

Köper nästan aldrig sprit (bara i princip när vi har främmande från Sverige), men det är billigt här i Florida. Handlas i liquor stores. Vi har en del finare affärer som är lite upscale, och man kan få en liter generisk vodka för $6 såg jag. De var billiga även på märkesvaror, och hade plastflaskor för turister att köpa med isg, så de kan packas säkert i bagaget!

JaCal said...

Som Anne-Marie skrev kan man köpa vin och sprit i vanliga affärer - även om det också finns "liquor stores". När jag pluggade i Illinois ett år så bodde jag i ett "dry county" - där serverades bara alkohol fram till midnatt och inte en sekund senare...

Anonymous said...

...please where can I buy a unicorn?

Anonymous said...

...please where can I buy a unicorn?

Anonymous said...

[url=http://italtubi.com/tag/compra-levitra/ ]compra levitra onlin [/url] orMi dispiace, ma, a mio parere, si sono errati. Dobbiamo discutere. Scrivere a me in PM, parlare. levitra 10 gsngdyftit [url=http://www.mister-wong.es/user/COMPRARCIALIS/comprar-viagra/]cialis online[/url]