Thursday, April 26, 2007

Jelly Beans


Jelly beans är väl så nära smågodis som man kan komma här. Jag gillar dem för att de är kul. Det finns så otroligt många olika smaker. När man väl har börjat äta jelly beans är det riktigt svårt att sluta eftersom man gärna vill gå igenom så många smaker som möjligt. Det säljes påsar med en 50 eller fler smaker i varje påse. Sedan säljes det påsar med endast syrliga smaker och påsar med sockerfria jelly beans. Har man någon favorit smak så kan man oftast köpa just den smaken för sig på lösvikt och göra sina egna blandingar med sina egna favorit smaker.

Här är några av de många smaker man kan få i sin påse med jelly beans: blueberry, bubble gum, butterd popcorn, café latte, cinnamon, chocolate pudding, coconut, crushed pineapple, green apple, jalapeno, juciy pear, kiwi, lemon, mango, margarita, peanut butter, pina colada, pink grapefruit, plum, raspberry, red apple, strawberry cheesecake, strawberry daiquiri, toasted marshmellow, watermelon, orange juice, baked bean, peppermint, strawberry-banana smoothie, mixed berry smoothie osv

Jag tycker att de är kul för att de nästan påminner lite om de där karamellerna som finns beskrivna i Harry Potter böckerna som finns i alla möjliga och omöjliga smaker. Är ni i USA köp en påse jelly beans och förundras över alla knäppa och roliga smaker som finns. Finns till och med riktigt konstiga smaker som Baked Bean, Roasted Garlic och Jalapeno. Jag har dock inte provat de tre sistnämda.

5 comments:

Fia said...

Mmmm, grejen är att bara ha EN smak i munnen i början och sedan klura ut vilka som blir god tillsammans. Jag har haft jättekul med det. Vissa smakar rent äckligt konstgorda medans andra är sååå goda. Tror gröna äpplen är min favorit.

Just nu.

Victoria said...

Kom också att tänka på Harry Pottergodisarna när vi åt jellybeans i påskas, fast jag kunde bara tänka på dem med öronvax- eller kräkssmak, så jag åt bara ett par stycken... :o)
Kram/Vic

Annika said...

ÄLSKAR Jelly Bellys!!! Det är LJUVLIGT gott!
Jag gillar pop corn och blåbär bäst, tror jag. Och bubbelgum och lime...Äsch, älskar nog alla utom kaffe och kanel och hot red pepper...
Min syrra i Sverige får alltid en stor ask Jelly Bellys när jag kommer hem...
NU är jag sugen!

Fundersam Cecilia said...

Vet inte om jag har ätit jellybeans,har förmodligen gjort det utan att jag tänkt på det.Men jag måste prova på dessa smaker förstår jag.På måndag kommer det svenskt smågodis....mkt efterlängtat.

Desiree said...

Fia, det där lät kul att prova flera smaker tillsammans. Det ska jag ta och göra.

Victoria, vet knappt om jag skulle våga prova baked bean eller ännu värre roasted garlic. Låter skitäckligt.

Annika, dags att handla lite jellybenas kanske.

Cecilia, du får ta och prova. Fast svensk smågodis är mycket godare. Härligt att du får leverans av svenskt smågodis snart.