Monday, April 30, 2007

Njuter av sommarvärmen


Nu har första sommarvärmen anlänt här med temperaturer runt +30 grader. Den riktigt höga värmen och fukten har ännu inte kommit. Nu kan man därför passa på att njuta och sitta ute på altanen och dricka härlig kall lemonad. I sverige är det ju valborg idag och ledigt imorgon men här har vi inget sådant. Vi får istället njuta av det härliga väderet och att våra kvällar som också blir ljusare och längre. Nu är det ljust till mellan halv åtta och åtta på kvällen.

Igår var vi ut till en härlig park som heter Aldrige gardens. Finns en liten sjö där och en slinga som man kan gå runt sjön. Vi åkte ut dit med våra grannar Kim och Mike och deras barn och hade picknick i parken. Sedan åkte jag och Calle och handlade lite mer växter och blommor till trädgården och altanen. Det blev en söt polkarandig petunia, en hibiskus och ett gäng med flitiga lisor som planterades i rabatten nedanför altanen.

5 comments:

Anne said...

Åh, vilka fina blommor ni verkar ha hittat (din beskrivning av blommorna lät läcker). Blommor gör mycket för en uteplats. Fin park också, låter som ni hade en mysig helg. Lite lemonad på altanen låter härligt :)
Vi gjorde inget särskilt alls i helgen, var rätt skönt bara vara.

Intressant det där med när det blir mörkt på kvällarna. Här hos oss i Hillsboro/Portlandområdet i Oregon blir det nu mörkt 20.30-45. Sen är det mörkt mörkt, inte som vårkvällarna och sommarkvällarna back home som ju aldrig blir riktigt mörka. Det kan jag sakna, vår och sommarljuset.

Anne-Marie said...

Här i Mt Shasta är det också sommarvarmt. Härligt! Håller helt med Anne att det blir mörkt väldigt snabbt. Jag saknar också det där nordiska ljuset. Det är något magiskt.

Millan said...

Hej! Jag hittade hit ifran Annikas hemsida. Vad skoj att du skriver sa mycket om skillnader mellan Sverige och Amerika. Visst ar det fascinerande?! Jag bor i England och efter 8 ar har forundras jag fortfarande dagligen over hur olika manniskorna och aven kulturen ar har mot hemma.
Har kikar jag in igen :-) /Millan

Annika said...

Vilken ro och stillhet!!! Så vackert! Tycker att det är så roligt att du lägger ut så många fina bilder på sin blogg, Desiree...
Visst är det en skön tid nu innan fukten har kommit, och innan div. småkryp kommer. Bara att njuta...

Annika said...

En sak till, visst saknar man sommarljuset. Här blir det kolsvart runt 21.30 i juni, och det är mörkt till 5.30 eller så...
Skillnad. Men ¨så är det ju mkt längre söderut också...