Monday, April 2, 2007

Kräftskiva


I lördags var vi inbjudna på kräftskiva hos Rob och Jen. Rob`s föräldrar hade tagit med sig färska levande kräftor från Biloxi, Mississippi som ligger längst med kusten på Mexikanska golfen. Det är samma typ av kräftor som vi har i sverige (flodkräftor ej havskräftor). De lagades dock till annorlunda. Här kokades kräftorna med citron, lök, potatis, majs och speciella crawfish kryddor samt cayene peppar. Sedan hällde man helt enkelt ut den färdiglagade skörden på ett stort bord täckt med tidningspapper. Sedan stod man runt bordet och skalade och åt direkt. Dessa kräftor var otroligt goda. Det var nästan så att jag tyckte att de var godare än den svenska varianten. De var kryddigare än svenska kräftor och jag gillade att de hade en svag touch av citrus som var väldigt friskt och gott.

Kräftskivan kördes igång redan vid 15:30. Ingen snaps och inga sånger som i sverige. Här drack vi öl och stod och mumsade på kräftor för glatta livet. 30 kilo kräftor kokades och det mesta gick åt. Jag vet med mig att jag åt massor. Man äter tills man tröttnar på att skala helt enkelt. Det är svårt att bli riktigt mätt på de små rackarna. Bra med lite majs och potatis också. Några av de andra hade också tagit med sig några smaskiga efterrätter. Det blev en lång kräftskiva, några av oss blev kvar till midnatt. När det började regna lätt framåt kvällen så flyttade vi helt enkelt in våra stolar i garaget och satt där. Mycket lyckat party och väldigt goda kräftor.

5 comments:

Annika said...

Vad TREVLIGT och GOTT det låter! Kul med alla bilder också!
Tror aldrig jag har ätit kräftor på det sättet här i USA.
Skulle GÄRNA prova!!!

ida said...

Åh vad det ser mysigt och SOMRIGT ut! Här fick vi till vår stora överraskning ett lass med snö igen idag... och det ska snöa i morgon också. Blä! Tack och lov är det åtminstone lite plusgrader, men jag längtar, längtar tills vi har samma klimat som ni har nu! Härligt!!

Kräftorna låter verkligen jättegoda och jag blir så sugen på utomhusparty med god mat! :)
/Ida på http://nyvanilj.wordpress.com och http://boubounne.blogg.se

Fia said...

Oj, nu måste jag ta mig i kragen och pröva på att koka kräftor på det sättet!! Jag har ju tillgång till levande kräftor jämt så det är synd och skam att jaginte provat innan. fina bilder, ni såg ut att ha kul!

Anne said...

Åh, slurp vad gott det där lät (och såg ut! Jag har aldrig ätit kräftor på det sättet, men det låter smaskens. Måste vara speciellt att ha kräftorna så färska och inte haft dem skeppade runt halva jorden som kräftorna man äter i Sverige.
Ni verkar ha en väldigt fin och trevlig grannsämja. Roligt i fått vänner bland era grannar också, hoppas vi också får det snart. Det såg väldigt trevligt ut på bilderna, kul med bilder!

Desiree said...

Jag kan verkligen rekomendera er allihop de här kryddigare varianten på kräftor. Helt underbara.

Fia, jag hoppas du kommer att gilla dem. Jag gillar dem som sagt nästan bätte än de svenska.