Thursday, June 7, 2007

Min önskelista Sverige

Några av oss utlandsbloggare har publicerat våra önskelistor på saker och ting vi ska köpa och göra när vi kommer till Sverige. Detta är min lista.

Att köpa lista

-Svenska pocketböcker
-STOR hög med svenska veckotidningar (skvaller, mode och inredning)
-Handla kläder på mina favoritbutiker (MQ, Sisters, Lindex, HM, Åhlens, NK) (byxor, kjolar, t-shirt, tröjor allt)
-Handla skor (jag verkar ha för små fötter för att hitta vettiga skor här)
-Handla tyg föratt sy dukar, löpare och gardiner. Åhlens och Hemtex har en del söta tyger med fina sommriga mönster.
-Handla gardiner (vepor). Kolla på Hemtex som brukar ha ganska mycket reor.
-Handla söta inredningsprylar och gå mycket i inredningsbutiker.
-Handla en svenskflagga klistermärke att ha på bilen, sverige t-shirts, vykort med sverigemotiv, kalender med sverige motiv.
-Handla saker från hemslöjdsbutiker och andra turist saker både till mig själv och för att ha lite som man kan ge bort.
-Svenskt godis, vaniljsåspulver, beasåspulver.
-SNÖ smycken och andra snygga smycken som man kan ha till vardags som är kul.
-Ny muggar för kaffe i någon snygg cool design.
-Snapps.
-Handlar roliga små saker eller ljuslyktor på Duka.


Att göra lista

-Kolla på svenska filmer
-Gå, promenera, och gå mycket
-Cykla
-Gå på massage och ansiktsbehandlingar
-Träffa många vänner
-Ta många fikor på stan
-Shopping, shopping, shopping
-Äta svensk mat som inte finns i USA
-Njuta av de långa ljusa kvällarna
-Njuta av att befinna mig nära vatten
-Fota mycket för att kunna visa folk här samt till bloggen
-Njuta av egentid utan maken (behövs då man umgås 24-7 i USA)
-Passa på att klippa mig och få håret ordentligt genomklippt hos min frissa i Stockholm.
-Kolla hur det ser ut i Gamla Filmstaden i Solna där vi bodde förut.
-Åka tunnelbana, pendeltåg och buss (undrar hur det kommer kännas efter ett år?)

-Njuta av den svenska naturen

7 comments:

Petra H said...

Det låter som min shoppinglista varje gång jag åker hem - Sisters, Åhléns (H&M har vi i Bryssel), MQ, Hemtex (har de ALLTID rea??), Duka och Indiska!! Jag har även upptäckt att det finns en Vila affär i Sthlm (PUB gallerian), i Lund finns det bara Vila-kläder i vissa utvalda butiker, men det finns även en Vila-butik på Kastrup. De har snygga kläder!
Min pojkvän var i USA för ngn månad sedan och ville köpa ett par Puma-skor till mig, men de hade inte min storlek (36-37) i de vanliga affärerna så jag fick skor från en barnskoaffär! Ok att amerikanerna är stora, men har de verkligen så stora FÖTTER också?

Annika said...

Vad roligt det var att läsa listorna!!
Verkligen!
Skor...Jag köpte Puma skor åt dottern i stl 34-35 på damavdelningen på Nordstrom för lite sen. Nordstrom har jättemkt skor, bara ett tips alltså!
Petra, låter HIMLA underligt att din kille inte kunde hitta skor åt dig i den stl...Det motsvarar väl 6-7 på den amerikanska skalan. jag har stl 9, dvs 39.

ÅH, vad jag längtar efter att fika i sthlm på olika fik o hos kompisar. Däremot ser jag inte direkt fram mot t-banan ;-)
Men jag längtar till de ljusa nätterna...till maten, till godiset...till allt!
Brukar också handla på Indiska...OCH jag brukar plundra bokaffären.
Längtar jättemkt efter att få köpa tidningar också!

Alltid så roligt att läsa dessa önskelistor!!!

Desiree said...

Petra, jag har samma storlek som du (36) och tycker inte att det är helt lätt att hitta skor. Vila butiken ska jag absolut ta och kolla upp. Håller med om att Hemtex alltid har rea. Man borde alrig köpa nåt till ordinarie pris där för ordinariepris är reapriset.

Annika, Indiska ska jag också ta och gå på. De brukar ju ha en hel del fina saker för en billig penning. Tyvärr är jag inte så säker på att vi har Nordstrom här in the middle of nowhere cowboyland. Håller med om att det är kul att kolla in andras listor.

veronika said...

Tank att nu hadnlar jag saker som jag aldrig trodde att jag skulle handla da jag bodde i Sverige. Gar i de sk turistaffarerna i Sthlm for att kopa sverige t shirts och andra saker. Slukar allt i hemslojdsafferna.
Skor, jag har storlek 6-7 och har aldrig nagra problem med att hitta skor tvartom. Min man syter koper alltid skor har da hon halsar pa , hon har storlek 5-7. Hon tycker utbudet ar mycket storre och battre har.

veronika said...

Roligt att lasa din lista!
Just att klippa haret ar nagot jag och mina barn alltid gor i sverige. Tycker inte de klipper sa bara har eller ar det varat skandinaviska har de inte forstar sig pa? Min dotter ar aldrig sa fin som da hon klippt haret i Sverige.
Ha nu en riktigt underbar tid i Sverige och njuuut!!

Annika said...

Hej igen!
Pratade just med en jättegod svensk vän här idag som har din stl, 6-7. 36 i sve. hon har aldrig problem att hitta skor här, tvärtom. Innan hon flyttade till US brukade hon köpa skor på sina resor hit. Menade att hon fick gå på barnavd i sve. Hmmm..har du DSW hos er? Rack room Shoes? Lycka till med skorna! Och om ni har Nordstrom hos er har du en guldgruva, om än j-gt dyr, att ösa ur ;-))) Trevlig helg!!! Och jag är jättenyfiken på Tyresö slott!!

Desiree said...

Hej Annika, tack för tipsen om skor. Jag får helt enkelt leta lite mer tror jag. Vi har ett DSW här. Jag får gå dit och se vad jag hittar. Har hört att det är en toppen butik. Vi har tyvärr inget Nordstrom här bara ett SAKS men jag får ta och kolla lite mer på Macy´s eller Parsian också.

Min farfar jobbade inte på slottet på något sätt. Jag tror han fick möjlighet att bo där pga rätt kontkter. Han var mycket interesserad av antikviteter och importerade en hel del sådana från hela världen. Miljön passade utmärkt för honom att bo i där. Han trivdes mycket bra. Vi tyckte om att hälsa på honom och gå runt i slottsparken. Han brukade berätta om slottsspökena för oss på ett snällt sätt. Det måste verkligen vara speciellt att ha vuxit upp som du gjorde i slottsmiljö. Annorlunda och häftigt. Din mamma kanske tyckte att det var jobbigt med alla ordningsreglerna dock. Ha en skön helg.