Tuesday, June 5, 2007

Snart åker vi hem till Sverige

Snart åker vi hem. Kan knappt fatta att det är så kort tid kvar tills vi åker. Känns nästan liten overkligt. Ser fram emot det väldigt mycket. Ska bli spännande och interessant att se hur man upplever sverige efter att ha varit i USA i ett år. Vad kommer man att bli gladast över? Vad kommer man att uppskatta mest? Hur kommer jag att uppleva ett besök i Gamla Filmstaden i Solna där vi bodde innan vi flyttade hit? Kommer vistelsen att kännas som semester eller kommer det att vara jobbigt att kuska runt? Hur kommer det att kännas att återvända hit? Kommer man att känna att man åker hem eller bara tillbaka till USA? Vilket ställe kommer att kännas som mest hemma? Ganska många frågor dyker som sagt upp.

Det känns iallfall viktigt att åka hem nu efter att ha varit här i nästan ett år. Viktigt att få återse allt och alla och försäkra sig om att det finns där, att allt är kvar. Att få känna efter vad som är mest hemma. Att få göra och uppleva allt som jag längtat så efter sedan vi flyttade från sverige. Att få uppleva sverige igen för att se om man kanske har förskönat allt mer än vad man borde bara för att man flyttat utomlands. Jag är övertygad om att man kommer att se sverige på ett nytt sätt med nya ögon än vad man gjort om man aldrig hade lämnat det. Nu är det bara 10 dagar kvar för oss. Vi åker den 15 juni. Sweden here we come!PS. Rörmokaren fixade vårat stopp i avloppet i förmiddags. Skönt nu kan vi andvända köket igen. Avfallskvarnen kommer vi låta sitta kvar men inte andvända alls framöver. Den där husförsäkringen vi har visar sig vara guld värd.

4 comments:

Anne said...

Ja, er resa kommer närmare och närmare. Vad härligt! Jag funderar ju på precis samma saker som du, samma frågor. Jag hoppas det ska kännas skönt och befriande att åka tillbaka hem till USA igen. Liksom sådär "puh, härlig semester vi haft i Sverige men åh vad skönt få åka hem till vårt hem igen". Det vore skräcken om det känns sorgligt och ledsamt när man sitter där på Arlanda och att man då skulle ifrågasätta varför man valt flytta. Precis som du är inne på tror jag det här första besöket, när det nästan gått ett år sen flytten är väldigt speciellt.

Annika said...

Ska bli så roligt att få läsa om dina och Annes reflektioner efter det att ni kommit tillbaks hit igen efter sommarvistelsen i Sverige.
Förstår att du gläder dig!!!
Har du börjat köpa presenter o dylikt ännu?

Desiree said...

Anne, jag hoppas verkligen att vi inte känner oss skräckslagna när vi sitter på flygplatsen på väg tillbaka hit. Det vore ju verkligen hemskt. Vi får helt enkelt hoppas på att det inte blir så.

Annika, ja snart åker du också. Japp har börjat köpa en del presenter. Funderar väldigt mycket på hur jag ska få plats med allt jag vill ta med mig hit också.

Millan said...

Ah vad roligt att ni snart ska aka hem! Jag forstar att du undrar hur det kommer att kannas att komma till Sverige igen. Hoppas att ni far en toppen resa. Hur lange ska ni vara hemma?