Tuesday, September 11, 2007

Religösa Extremister


Här i USA kan man råka på betydligt fler religösa extremgrupper. De syns och hörs iallfall mer här tycker jag. De kan stå i något gathörn med sina plakat och dela ut sina broschyrer till folk. Här om dagen när jag var på väg till gymet på hittade jag en av dessa kvarglömda broschyrer på trottoaren där de hade stått tidigare under dagen och propagerat. Det man kan läsa i denna broshyr är verkligen hemskt och riktigt sjukt. Glöm den lag vi har i Sverige angående hets mot folkgrupp, den verkar inte finnas här. Det är alltså fritt fram att både ge sig på de homosexuella och en hel världs religion som Islam. Jag vet inte riktigt vilka som står bakom detta matrial och jag vill inte heller gräva i det eller att någon sökmotor ska hitta deras namns organisation på min blog men jag ska ge er lite exempel på citat ur deras matrial.

”What do abortion, homosexuallity and Islam have in common? At the onset, they probably look like they don’t have very much in common at all. But look deeper with us as we expose their ultimate source: the devil himself.”

“All three are the consequences of a culture of tolerance and freedom. Freedom and tolerance are very good things, but when taken to an extreme, they lead to a license to sin.”

“…since you are someone we really care about, we want to tell you that there is a truth. An absolute truth…”

“Since Mohammed vision in the seventh century, millions have been slaughtered by the lie of Islam. This false religion, birthed from the very pit of hell, has led to the eternal damnation of billions of precious people…”

“Unfortunatley, Christianity in America has become so feminized, weak and preoccupied with unimportant things…”

Detta är bland den värsta skit som jag har läst. Detta tycker jag är ett genuint exempel på religös ondska och maktmissbruk av högsta klass. Man blir uppriktigt sagt ledsen när man inser att det finns folk som tror på detta. I fel händer kan religion bli ett farligt vapen.

21 comments:

BarMew said...

I think you chose a poor opportunity to comment on the awful-ness of Christianity, today, of all days. Those people were passing out fliers with their views on it. You can pick up that brochure, disregard it and throw it away. You may not agree with what is on the brochure, but that is the beauty of this country, you don't have to. You are free to believe what you want.

I think that it was thoughtless of you to say that this brochure was the most awful thing you have read. Others, on this day 6 years ago, have chosen to fly planes into buildings and kill thousands of people in the name of their religion. I can guarantee you that if you could read arabic, you'd read a heck of a lot worse that what you read on that brochure.

The Hanssons said...

Ja, man blir nästan mörkrädd när man läser sådanadär extrema pamfletter. Vilken ursnygg border du har högst upp. Hur har du fått till den? Nyfiken
ha det gott

The Hanssons said...

nej men...vad nu...nu ser den annorlunda ut när jag klickar en andra gång. Flaggorna som du har till höger var liksom över hela ovandelen och texten ovanpå...såg urläckert ut

Fia said...

Jag håller helt och hållet med dig, det är en av de få gånger då jag tycker yttrandefriheten skulle begränsas en smula. Vem fasen är den som kommenterade först?? oh, well välkommen till bibelbältet...typ...

Anonymous said...

Jag gillade också flaggorna, det ser snyggt ut och passar din bloggs stil.
Jag håller med dig om att religion i fel händer kan bli ett farligt vapen, absolut. Fanatiskt reiligiösa (oavsett religion man tror på) gör mig väldigt illa till mods. Jag har inte sett flyers likt denna, men en amerikansk bekant till oss här (som jag tyvärr inte kan umgås med mer) har väldigt extrema kristna värderingar och åsikter som faktiskt är rent och skärt hat mot alla delar samma tro. Obehagligt.

Anonymous said...

hat mot alla som INTE delar samma tro ska det förstås stå.

Sporty Spice said...

Asså, jag blir så trött på allt dravel med "a free country". Med frihet kommer ansvar. Vad är nästa grej - att utrota judar, svarta och bränna kvinnor på bål?! USA är INTE världens enda (eller äldsta som de gärna vill tro) demokrati och personangrepp av detta slag är vidrigt. Det är mycket bra med detta land, som jag faktiskt valt att bo i, men ack vad mycket knäppskallar och inskränkta idioter det finns. =(

Millan said...

Ja jag haller med dig! Det ar over huvudtaget valdigt otackt nar folk kranker andra, ar rasistiska eller liknande och gommer sig bakom religionen for att vaga gora det!!

Tempus Fugit said...

Kan inte annat an halla med. Det ar laskigt...

Jattetrevlig blogg du har :)

Desiree said...

Barmew, I am sorry that this post upset you. I did not mean to critizice christianity in general. But I still think it is awful to publish something like this because there is nothing true about it. I think it does not help people or the world at all.I disagree about this beeing the wrong day to bring up something like this, on the contrary maybe this is a very good day to think about respecting others and not insulting other peoples belifs or religions which is exactly what this broshure does. Sure I am free to believe what I want and I do think this is awful and terrible propaganda. I think that the bible and christianity are not about hating the muslims or others. I am sure that if I could read arabic I would be able to find similar brochures and I would find these equally awful. This brochure is not about religion it is about using religion to create hate and lies and that is the message in my post.

Nika, ja visst är det hemskt. Tack för komplimangen. Jag gick in på layout och valde typsnitt och färg helt enkelt.

Fia, håller helt med dig. Folk får tycka olika och lämna sina åsikter till mig och jag är öppen att disskutera detta även med oliktänkande.

Anne, tack jag hittade bilden på nätet över de olika motiven på amerikanska flaggor och tyckte den var snygg. Jag respekterar folks olika religon och tro men jag tycker det är så himla fel att missbruka religon på det här sättet.

Sporty Spice, helt korrekt. Ibland undrar jag om det bara är en viss typ av yttrandefrihet som får synas här. Skulle det vara ok med en gaypride parad? Skulle det vara ok att sätta upp en stor annons där man skrev att religon över huvudtaget är en stor lögn? Skulle det vara ok om nynasister spred sin progaganda? You name it vart går gränsen? Jag undar över sådant? Det finns bra saker här men det finns också mindre bra saker.

Millan, absolut!

Desiree said...

tempus fugit, tack så mycket :-)
Kul att du gillar min blogg och varmt välkommen åter.

Monica said...

Desiree, kan inte annat än att hålla med. Att sprida hat på detta sätt kan ju inte vara meningen med någon religion. Jag bara undrar vad allt detta hat kommer ifrån? Hur kan man gå i kyrkan och sjunga psalmer, läsa bibeln om att vända andra kinden till och sedan nästa dag bära ut lappar som dessa?

En sak som jag förstått efter några år här i USA är att det är svårt att förstå vissa saker, exemplevis denna religiösa fanatism!

Bra svarat!

My White Cottage said...

Jag håller med dig till fullo Desiree!!! Vidrig propaganda det är vad det är! Jag tycker det var starkt och bra av dig att ta upp en sådan här sak!

Kramar från Jenny

PS. Häftig "bro" i ditt tidigare inlägg!!

Annika said...

Men vad i hela friden är det för en knäppgök som har kommenterat först av alla här. Hur har han/hon hittat din blogg???
Vansinnigt.
Kristna höger extremestier är ngt av det läskigaste USA har. Det finns nog egentligen ingenting som skrämmer mer än dom trångsynta idioterna...När jag ngn ggn ser broshyrer som den du har på bilden blir jag heligt förbannad. Hur har dessa människor kunnat bli så trångsynta.
Ja, välkommen till bibelbältet, I guess...

Petchie75 said...

Jag undrar också vem den första kommenteraren är.
Det verkar som många amerikaner tror att det bara är i USA som man har yttrandefrihet, vilket ju inte alls stämmer och dessutom får man väl knappt kritisera kristendom medan det är fritt fram att kritisera alla andra religioner.
Man kan ju bli mörkrädd för mindre.
Jag tycker att det är så skrämmande med alla sorters extremister, oavsett religion. När jag var i Israel var det en ortodox bosättare som dödat fyra palestinier som jobbade för honom för att försöka tvinga fram en våldsam reaktion från palestinierna som skulle stoppa evakueringen av bosättningar på de ockuperade områdena. Han visade inte det minsta ånger - för han menade att hans religion gav honom rätt att göra så.

Desiree said...

Ida, det existerar klart en del dubbelmoral "in the land of the free". Precis som du gick jag igår kväll och försökte tänka ut vad i hela friden detta har med 9/11 att göra. Vart ligger den direkta kopplingen. Tack för att ditt svar till barmew.

Monica, jag tror inte heller att det kan vara meningen att man ska sprida hat genom religon.Det är tråkigt när man därför stöter på sådant här. Men det finns uppenbarligen vissa människor som missbrukar i religionens namn. Att vara religös har ingen automatisk koppling till att vara en god person. Det finns religösa personer som är onda. Den religösa fantatismen kommer jag nog aldrig att förstå mig på heller. Den ter sig ganska läskig emellanåt.

Jenny, tack så mycket. Eftersom jag stöter på sådant ibland då och då ville jag ta upp det. Detta är något man aldrig ser i Sverige eftersom vi har har våra lagar och regler angående hets mot folkgrupp. Jag inser efter att jag har stött på sådant här härbort hur viktig denna lag är och hur glad jag är att vi har den. Precis som Ida säger har vi frihet också. Det är en interessant etisk fråga om hur långt egentligen tryckfriheten ska få sträcka sig.

Annika, jag blev fårvånad över barmews komentar. Interessant att se hur han/hon tycker. Tyvärr tror jag att barmew har missförstått mig för det är inte kritik mot kristendommen som jag tar upp. Jag vill belysa hur religion kan missbrukas till att handla om hat och ondska. Jag är inte mot kristendommen eller någon annan religon men jag gillar inte när människor utför dåliga och onda handlingar och sedan gömmer sig bakom religon. Bibelbältet är helt klart en speciell del av USA.

Petra, jag håller med om att många här verkar tro yttrandfriheten och friheten över huvudtaget är så mycke större i amerikan än i något annat land. Men så är det ju inte. Precis som du säger vekar det helt rätt för vissa grupper att få kritisera andra men inte tvärtom. Ateister, muslimer, homosexuella får kritiseras hur mycket som helst men dessa grupper får inte framföra någon kritik. Att vara homosexuell är syndig här i södern. Det är en syndig och ond handling som är självvald inte något man är utan en synd som man själv valt att dra på sig. Helt klart finns det mycket okunskap och trångsynthet. Det exempel du tog upp med den ortodoxa bosättaren är sådant som helt klart hemskt och ett tydligt exempel på hur religon andvänds på fel sätt.

Petchie75 said...

Läs förresten på min kompis Ms blogg om vad som föregick i Bryssel igår: http://bryssling.wordpress.com/2007/09/11/just-nu-rasistisk-demonstration-orsakar-polispadrag/
Usch, det finns så mycket ondska och hat i världen.

Desiree said...

Tack för länken Petra, jag ska ta och kolla in den.

Victoria said...

Ibland tänker jag att det vore skönt om det inte fanns någon religion alls, då kanske världen vore ett bättre ställe. Många hemska händelser har skett i religionens namn, i alla tider, i alla delar av världen.

Sen kommer jag på att människorna förmodligen skulle hitta på andra saker att bråka om...

Du har skrivit ett bra inlägg hursomhelst och ger oss läsare mycket att fundera på.

Kramar/Vic

Desiree said...

Tack Viktoria, de tankar du har haft har också slagit mig. En annan sak jag inte riktigt gillar med de flesta religoner är att det inte finns någon jämställdhet mellan könen. Religionen ger män många fler fördelar. Religionen är inte alltid så rättvis, god eller älskvärd. Det visar bara att det finns baksidor med allt.

Anonymous said...

tack, för en mysig blogg m intressanta ämnen. Detta är ett ämne som alla har en kommentar till. Skrämmande att Bush vann massa röster pga abort frågan. Insåg hur religösa de flesta amerikaner är när jag bodde i landet för många år sedan. Ha en skön kväll.