Thursday, August 28, 2008

Bloggträff i Stockholm


Något jag fick chansen att göra under min semester i Sverige var att få till en bloggträff med Annika som har USA bloggen Life in the Suburb. Hon bor i Reston strax utanför Washington DC. Detta var något jag verkligen sett fram emot långt innan min semester. Det visade sig nämligen att vi båda skulle befinna oss i Stockholm under våra sista semesterdagar. Det var jättekul att få träffa Annika. Vi möttes på Café Vetekatten. Det var inga problem att känna igen varandra. Fikastunden blev riktigt lång och väldigt trevlig och mysig. Fast vi aldrig hade träffats förut eller ens pratat i telefon så var det inga problem att att snacka. Det kändes som att träffa en god gammal vän. Det sa verkligen ”klick” mellan oss och vi hade mycket gemensamt både som intressen och att prata om.

Jag tycker att bloggens värld är fantastisk på många sätt. Jag har fått många vänner på riktigt just genom bloggen vilket känns helt underbart. Även om man inte har träffats i verkliga livet så tycker jag att man lär känna en person ganska väl om man följer dennes blogg dagligen under en längre period. Annika överrensstämde verkligen med den bilden jag fått av henne som en härlig, öppen, positiv och glad person med ett stort och varmt hjärta. För mig har bloggen verkligen öppnat en helt ny värld. Jag har fått kontakt med många personer jag aldrig skulle fått annars. Jag känner att jag fått riktiga vänner. Jag lär mig också mycket och tycker att det är mycket interessant att läsa om andras vardag. Specielt viktig har nog er andra utlandsbloggare varit då man kunnat utbyta många idéer, tips och erfarenheter med varandra som varit otroligt värdefulla. Jag är väldigt glad att jag började blogga. Det är något jag tycker har gett mycket och som känns riktigt kul. Naturligtvis hoppas jag att i framtiden få träffa fler av er andra bloggare för det skulle vara jättekul.

Det blev alltså en låååång fika stund med mycket påtår och varsin god nybakad svensk kanelbulle den där eftermiddagen på Vetekatten. Jag hoppas att jag och Annika får tillfälle att ses igen framöver. Sedan finns det många personer och många ställen jag skulle vilja få chansen att både träffa och se som sagt. Ha en fin torsdag allesammans.

14 comments:

Petra H said...

Jag är visst först med att kommentera på alla dina inlägg den här veckan ;-)
Jättekul att läsa mer om er bloggträff. Jag hade ju senast i lördags en bloggträff med ett engelskt-amerikanskt par som också bor i PR - det kändes verkligen som vi redan kände varandra. Det är kul för det är så många saker som man redan känner till om varandra, att man kan "skippa" vissa frågor, medan man antagligen direkt går på mer personliga / djupare diskussioner. Det är ju i vissa fall faktiskt som man har läst någons dagbok ;-) innan man träffat dem.
Jag hoppas verkligen att vi också kan träffas snart - jag är såå sugen på att se mer av sydstaterna och för att träffa dig och C, men vi får väl se vad det kan bli framöver..
Trevlig helg, om ngn timme åker vi till flygplatsen!
Kram
PS Har du lagt märke till att du och Annika har ungefär samma skärning på era toppar på fotot - med knytband i halsen :D

aurorabuddha said...

Va' sota ni ar! Kaffe och bulla - later inte illa!

Saltistjejen said...

Åååå jag träffade just Annika idag!!! Och igår också då. Så himla kul att ses IRL!
Skoj att läsa om er träff! :-)
Och visst ÄR det verkligen så att man har fått nya vänner! Jag är superglad för alla nya personer jag får lära känna via bloggarna!
Och imorgon tror jag Petra och Annika ska ses i DC??!!
Kram!!

Emmama. said...

Håller med om allt du skriver och jag är jätteglad att jag, helt nyligen, hittat mängder av roliga utlandssvenskebloggar att läsa! Hoppas du har en bra kväll! Kram från Skottland! :)

Ninnie said...

Så roligt att ni fick möjlighet att träffa varandra "på riktigt". Ni ser ut att ha trevligt!
Jag håller med dig i dina tankar om bloggandet, det är så roligt att få läsa om och ta del av andra människors vardag, båda här hemma i Sverige och så ni som bor utomlands.
Jag tycker det är extra kul o intressant att läsa utlandsbloggar, jag som (om jag hade råd och tid) skulle vilja resa runt och se hela världen...Nu kan jag få "resa" i bloggvärlden istället!

Anna, Fair and True said...

Jag håller så med dig! De som inte bloggar (inkl min kära pojkvän) förstår inte vad bloggvärlden är och vad den betyder. Visst, det blir väl lite av en klubb för inbördes beundran - man har ju sina favoritbloggar och regelbundna läsare - men det gör ingenting tycker jag!

Ser ut som att de renoverar lite på Vetekatten?!

Desiree said...

Petra, du är så välkommen att vara den som kommenterar först :-)
Jag tycker verkligen att det är jättekul detta med bloggträffar. Visst håller jag med om att det känns som om man redan känner varandra ganska väl. Jag skulle faktiskt också väldigt väldigt gärna träffa dig. Jag är övertygad om att vi skulle ha en hel del att snacka om. Jag hoppas som sagt att jag och Calle får chansen att båda komma till PR och att få träffa dig och O. Men du är också hjärtligt välkommen hit till södern och Alabama. Ha en bra resa nu och ha så trevligt med Annika i Washington.

Aurorabuddah, tack.

Saltis, jättekul att du fått chansen att träffa Annika också. Det lät så himla nice att få gå och se bröllopet som Annika och Karolina var på i NY. Du får hälsa både Annika och Petra så mycket imorgon då du träffar dem. Jag önskar så att man bodde närmare varandra och verkligen kunde träffas enklare. Jag hoppas också att du och jag får tillfälle att träffas framöver någongång.

Emmama, det är precis som du säger helt underbart att få ta del av alla utlandsvenskar bloggar och världar. Vad kul att du bor i Skottland. Jag tar gärna och kolla in din blogg.

Ninne, ja det är underbart att kunna "resa" med hjälp av bloggensvärld och bloggarna. Man lär sig mycket om olika platser av världen och får ta del av olika spännande vardagshändelser över hela världen. Jättekul som sagt.

Anna, när jag började blogga förväntade jag mig inte alls att jag skulle få vänner via bloggen som jag har fått. Jag är jätteglad över detta för det betyder verkligen mycket för mig. Visst har man sedan sina favorit bloggar och samma gäng mer eller mindre som lämnar kommentarer och som man kommenterar hos också. Detta blir ju ett sätt att umgås på. :-)

Victoria said...

Åh, Vetekatten! Där är det ju helt underbart mysigt! Vad kul att träffas på riktigt. Kram/Vic

Annika said...

Desiree!!! DET var verkligen ett lyckat möte oss emellan!! Snacka om klick IRL!! Fantastiskt!
Jag tror att vi hade kunnat sitta och snacka precis hur länge som helst!
NU hoppas jag att vi kommer att ses snart, snart igen!
NI är så välkomna hit!!!
Och visst, jag har träffat så många vänner över bloggen! Helt otroligt, faktiskt helt otroligt....

Jättekram!!!!

Marianne said...

Ja, som du redan vet håller jag helt med det du skriver om bloggandet. Ett helt fantastiskt sätt att mötas trots de enorma avstånden. Och så blir det väl som så att man läser och kommenterar mer regelbundet hos dem man känner sig mest hemma och lika med. Så det är kanske inte så konstigt att man sedan tycker om varandra och verkligen har någonting att prata om IRL också.

Så roligt att du och Annika fick träffas och att det klickade så bra! Jag hoppas hoppas att jag får träffa några av er så småningom!

Ha en toppenfredag och helg!

Lullun said...

Oj, ja denna veckan har jag inte varit så aktiv på bloggarna; tiden har rusat iväg och jag har varit tidigt i säng flera kvällar. Men nu har jag uppdaterat mig på din vecka med regn & soluppgångar. :-) Härligt med många besök i höst också. Här blir det inga, men jag har iaf fått in två egna till Europa. ;-) Och bloggträffar; visst är de kul! Fick ju till två i somras och en redan förra våren, varav två på plats här i Grönland så jag fick verkligen träffat dem flera gånger under deras besök. Jättekul! :-)
Trevlig helg!

Fundersam Cecilia said...

Det är ju jätte kul att få se människan bakom bloggen också.Det måste ha varit jätte roligt och spännande att få träffa varandra i somras och jag antar att det inte var sista tillfället heller.
Vetekatten verkar så mysigt.
Hoppas innerligt att ni slipper Gustav nu när den drar fram.
Kram och ha en trevlig helg!

Sporty Spice said...

Åh, vad roligt! Ni båda står med på min önske-träff-lista! =) Jag träffade ju Petra H och Saltis i NYC för ett tag sedan och det är så roligt när folk man aldrig träffat live bara klickar så där direkt.

Desiree said...

Victoria, ja Vetekatten var riktigt mysigt ställe.

Annika, ja jag hoppas verkligen att vi får en chans att snart träffas igen. Det skulle vara kul att få chansen att träffas i USA. Ha en underbar helg.

Marianne, ja bloggen har liksom öppnat upp en helt ny värld med så mycket positivt. Det är underbart att ha vänner över hela världen.

Lullun, visst är det kul att få chansen att träffa några av de andra bloggarna IRL. Vad kul att du också fick denna möjlighet under sommaren.

Cecilia, ja det blev väldigt lyckat och trevligt möte mellan mig och Annika. Jag hoppas också att vi slipper Gustav och jag hoppas att ni också slipper honom för ni har ju verkligen redan haft nog med Fay så att det räcker och blir över.

Sporty, ja du är också med på min önskelista. Det skulle vara superkul att få chansen att träffa dig någon dag. Kanske till och med köra ett träningspass ihop :-)