Friday, August 1, 2008

Jippi, äntligen semester!!!!Nu tar jag och bloggen semester ett tag. Jag sticker till Sverige och kommer att vara där i två veckor. Bloggen får vila medans. Detta är sista dagen på jobbet innan min efterlängtande semester börjar! ÄNTLIGEN dags för årets sommarsemester. Jag har verkligen längtat både efter semester, efter att få träffa mina nära och kära och efter att få komma hem till Sverige en sväng. Det här året har jag inte plannerat in lika mycket utan ser fram emot att få ta dagen som den kommer. Inte fara och flänga lika mycket som förra året. Jag kommer inte ens att ta med mig datorn. Däremot tar jag självklart kameran med mig och hoppas få bjuda på fina bilder då jag är tillbaka istället.

Detta är vad jag ser fram emot att göra under min sverigesemester:

Se svenska och europeiska filmer.
Läsa svenska böcker och tidningar
Njuta av svenska mejeriprodukter
Äta svensk mat som falukorv och nypotatisar.
Gå i svenska inredningsbutiker
Gå långa promenader och ta långa cykelturer
Njuta av den svenska naturen, friheten att kunna gå til fots överallt
Uppleva de ljusa sommarkvällarna (fast det hunnit bli augusti och något mörkare).
Lyssna på svenska ljud, fåglar, språket, ljudet av tunnelbanan (ja jag vet att det låter knäppt)
Sitta på Café och fika så som man bara kan i Sverige med en kopp kaffe en en kanelbulle.
Njuta av svalkan och kanske till och med av att man fryser lite.
Att bara ta in så mycket som möjligt av Sverige, luften, naturen, kulturen och maten. Helt enkelt fylla mina sinnen med Sverige och svenskt.

22 comments:

Millan said...

Later som underbara semesterplaner och du gor helt ratt som har bestamt dig for att ta dagarna som de kommer. Det brukar oftast sluta med att det blir lite sma stressigt vissa dagar anda eftersom man vill hinna med sa mycket pa sina vardefulla dagar hemma. Men forsok att ta det lugnt ocksa (sager jag som har en formaga att resa omkring som en idiot nar jag ar hemma.. hm). Kanelbullar blev det manga av for mig nar jag var hemma.. sa nu far det vara slut pa gottandet for den har gangen for mig. Fast det ar klart... det ar Nils fodelsedag nasta lordag och jag tycker kanelbullar later som en bra ide att bjuda pa ;-).
Ha det nu jatte bra. Stor kram!

Fröken Anki said...

Hoppas du får en skön och avkopplande semester!
Ser fram emot bilderna när du är tillbaka. :D

Anne said...

Åh, vad härligt. Så nu är det dags, jag hoppas verkligen du får en riktigt underbar Sverigeresa och semester! Ser fram emot att få höra om intryck och upplevelser när du är tillbaka i Alabama igen. Ha det riktigt gott! Den där listan på saker att göra låter toppen, jag blir riktigt avis höra.
Våra gäster åker på söndag, känns vemodigt redan nu... Men, men så är livet.
Trevlig resa!
Kram!

Petra H said...

Desiree, du kommer att få en underbar semester - det är jag säker på!! Men, som Millan skrev, ta det lugnt och gå efter Muhammed och berget-principen som jag körde med i sommar - ville folk träffa mig, så fick de röra på sig, i vanliga fall är det jag som flänger runt och är helt slut efteråt!! Nu hade jag ju privilegiet att befinna mig i en sommarstuga som de flesta vännerna inte hade något emot att besöka, hi hi.
Njut nu och jag ser framemot många fina bilder när du är tillbaka!
Kram

Desiree said...

Millan, jo jag känner att det är viktigt att inte boka upp sig för mycket. Man har ju lärt sig en del efter förra sommaren som blev ganska så stressig. Kanelbullar är ju alltid gott och det låter som en bra idé att bjuda på det på Nils födelsedagskalas. Några bullar till spelar nog ingen roll i slutändan. Du måste ju äta minst en för dig och en för bönan ;-)

Fröken Anki, tack så mycket.

Anne, ja nu äntligen är det dax att flyga iväg till Sverige. Det ska bli såååå underbart och skönt. Jag har verkligen sett fram emot detta länge nu. Jag förstår att det känns vemodigt att era gäster åker snart. Jag hoppas att ni har haft det riktigt bra tillsammans under tiden de har varit här och ni har ju fortfarande denna helgen att njuta av er tid tillsammans. Jag hoppas du får en helt underbar helg. Ni hade något till besök under hösten eller hur att se fram emot?
Stor kram till dig vännen.

Petra, jag ska ta till vara på ditt kloka råd. Jag har ju ganska kort tid på mig i Sverige också så de känns extra viktigt att det inte blir för stressigt. Detta är ju verkligen min välbehövliga semester och den tänker jag minnsan ta till vara på. Jag ska i första hand prioritera att tillbringa mycket tid med min familj som jag inte träffat på ett helt år. Nu ska jag sätta igång och njuta (ler stort redan).
Kram på dig.

SweFlo said...

Precis så skulle min lista med se ut! Förutom det med tunnelbanan kanske... Ha en underbar semester!

mia said...

Apropå europeiska filmer, rekommenderar jag Ne le dis à personne (berätta inte för någon) - superb fransk thriller.
Ha en härlig tid i Sverige. Imorrn beger jag mig till L.A så vi byter land ett tag.

Kram Mia

Saltistjejen said...

Oj, du har redan åkt nu Desiree. Eller är på väg gissar jag. Men kanske tittar du in på din blogg ngt under Sverigesemestern så jag vill ändå önska dig två underbara veckor!!! :-)
Jag skulle gärna åka 2 veckor till Sverige på sommaren...
Ser fram emot bilder och mer historier på bloggen när du kommer tillbaks!
Stor kram!

Ninnie said...

Önskar dej en jättehärlig Sverigesemester!!!

Marianne said...

Nu hann jag inte önska dig trevlig semester innan du åkte! Men jag hoppas verkligen att du får en riktigt skön semester hemma i Sverige och att du får uppleva allt du vill! Bra att du inte tar med datorn och att du bara planerar att njuta och umgås!

Ha det nu jätte- jättebra!

Marie said...

vad härligt! hoppas du får en jättebra tid i sverige, och att vädret snart kommer tillbaks! =) hoppas du hinner göra och njuta av allt du vill göra också!

aurorabuddha said...

Ha sa jattekul pa semestern! Vi ser alla fram emot bilder och berattelser! No pressure. :o)

veronika said...

Trevliga hemresa D!!

Sporty Spice said...

Ha det helt, helt underbart och är Polly för mig. =)

Anna, Fair and True said...

Låter jättehärligt! Du har liksom en plan fast du tänker ta det som det kommer :) Hoppas du får bra väder - augusti brukar ju vara jättefint!

Victoria said...

Hälsa Sverige från oss och ha en kanonhärlig semester!

Kramar/Vic

londongirl said...

Hoppas verkligen att inte dina få veckor regnade bort nu!! Vi som har haft så jättefint väder ända tills det blev augusti. Då fick tom jag regn (det första) ute i Stockholms skärgård.
Men om det regnade på dig i Sverige så hann du säkert läsa lite av allt du ville?

MY WHITE COTTAGE said...

Hoppas du har underbara dagar hemma i Sverige!!! Ska bli sååå kul att se vad du haft för dig här under din semester!

Många kramar från Jenny

PS. Hoppas du går och ser filmen Mamma Mia - den är superduperbra!!!

nika said...

ha en skön semester

Anonymous said...

Jag vill bara tipsa om nätverket
http://stream-hardware.blogspot.com/

Anita said...

Jag hoppas också att du får en fin semester och inte stressar runt allför mycket. Din lista på vad du vill göra i Sverige var så fin. Fick mej att bli lite hemsjuk, och det händer inte så ofta.
kram

MY WHITE COTTAGE said...

Hallå där vännen! Tillbaka hemma igen?!? Saknar dina inlägg...

Många kramar från Jenny