Monday, August 25, 2008

Regnigt efter FayHär har det under helgen regnat rejält. Orkanen Fay som legat över Florida har dragit vidare och mildrats. Det är väl egentligen resterna av Fay som vi får in här över Alabama. Det har därför regnat mycket under helgen och idag regnar det också. Det verkar som om det kommer att bli ytterligare några blöta dagar här framöver. Det är ju ganska ovanligt med just ihållande regn som håller på i timmar eller dagar. Oftast brukar det vara åskskurar som kommer in med rejält regn som sedan torkar upp efter någon timme eller två. Man får väl passa på och känna lite höstmys känsla. Det är dock fortfarande relativt varmt så man behöver inte känna sig frusen. Allt blir väldigt grönt och frodigt av all denna nederbörd.

Jag har kommit över min värsta fysiska jetlag nu då jag varit tillbaka här i en vecka nu efter min Sverigevistelse. Fortfarande känner jag viss saknad i hjärtat efter Sverige främst efter familjen men vi har faktiskt en hel del Sverigebesök att se fram emot här under hösten vilket är jättekul. Först kommer våra vänner från Lund S och F med sina två små tvillingpojkar här om drygt en månad. Sedan ska vi faktiskt iväg på en liten miniresa till Disney World och Orlando i Florida då en av C´s äldsta vänner kommer dit för en konferans. Vi kommer att möta honom där och passa på att göra just ett besök på Disney. Jag har bara varit där för många många år sedan och C har aldrig varit där så det är något vi båda verkligen ser fram emot. Slutligen så får vi också besök av min svägerska och hennes man som kommer i början på november. Det ska bli fantastiskt kul att få över dem hit. Jag antar därför att hösten kommer att svisha föbi i rekordfart. Sedan är det ju dax för mig och C att få åka tillbaka hem till Svedala och få fira jul med familjen hemma. Underbart!

Helgen har annars fått oss att känna oss som ett par flitiga myror. Det har varit en hel del jobb med trädgård och hus. Igår upptäckte C en takläcka i ett av våra badrum. Hela dagen fick vikas till att åtgärda detta. C är ju som tur väldigt händig och bra på att fixa saker så han lyckades lösa problemet. Nu är läckan åtgärdat och taket fixat både yttertaket och innertaket i badrummet. Nu hoppas vi innerligt att huset inte kommer med fler sådana mindre trevliga överraskningar här framöver.

Hoppas ni allihop får en trevlig månad. Har får jag iallfall uppleva en blöt måndag med höstmys känsla.

13 comments:

MY WHITE COTTAGE said...

Skönt att ni fick ordning på vattenläckan! Här har det också regnat mycket de senaste dagarna. I lördags i synnerhet, då regnade det konstant HELA dagen... Idag har vi haft både sol och regn.

Vilka härliga bilder på alla bär och andra godsaker som du hann njuta av hemma i Sverige. Smörstekta kantareller är ju bara såååå gott! Liksom kräftor! MUMS!

Ha en fin vecka!
Många kramar Jenny

Anonymous said...

Desire, det är fult att ljuga. Att påstå detta är lögn: "C är ju som tur väldigt händig och bra på att fixa saker så han lyckades lösa problemet." Fråga bara när den lille elektrikern skulle hjälpa mig med kontakten som gått sönder (för som han sa hade han ju faktiskt behörighet på ström" (han nämnde dock inte att det endast gällde svagström så han kunde få koppla ihop en modelljärnväg. Det slutade med att proppen gick i trapphuset och vi fick en stor blixt i ansiktet när han skulle pröva sig fram.

Synd att vi missade dig i Sverige. Vi fick en liten kille för en dryg vecka sedan och jag jobbar en del hemma och försöker hjälpa till.

Kristofer

Fundersam Cecilia said...

Nej det lät inte alls skoj med vatten läcka,hoppas att ni fått ordning på det.
Nä men vad skoj att ni ska ni till Orlando.Har ni någon sekund över och inte vet vad ni skall göra så är ni jätte välkomna att komma till oss.Vi bor ca 45 minuter från Orlando,ut mot kusten.Kan tänka mig att ni är upptagna men OM det inte är så, så säg gärna till.
Ja den där Fay är ingen rolig historia.Fast det kan ju vara lite mysigt att få uppleva höstmys känsla...i värmen.
Ha en fortsatt trevlig måndag!

Musikanta said...

Han är säkert händig - din C - och jag tror inte alls att du ljuger...

Sen att det kanske går lite snett en och annan gång är väl inget att dra upp, nu när vattenläckan verkligen blev åtgärdad...

Vattenläckor är inte roligt - i synnerhet när de har fått vara i fred ett tag och man får riva väggar och lägga om tak...

Annika said...

Här är det så torrt så det dammar, ingen Fay så här långt norrut. men jag har sett att det ska bli en del regn och åska framöver och idag är det minsann HETT så det räcker och blir över.
Jag gillar regn, och ser fram emot ngra dagars stril, hihi!!!
SÅ kul att ni ska till WDW, tycker jag. Där har både barn och vuxna det jättekul!!!
Kramar!!!!

Desiree said...

My white cottage, ja det känns jättebra att vi fick ordning på vattenläckan. Sådant är verkligen inte kul. Ja det fanns mycket gott att njuta av hemma i Sverige. Jag passar ju gärna på att få sådant som jag inte kan få tag på här. Ha en bra vecka du också.

Kristofer, ha ha (skratt) jo då jag minns den incidencen jag också. Det kan kanske inte bli helt rätt alla gånger. Men förhoppningsvis blev det rätt denna gång. Stort jättegrattis till en liten son! Vad kul!! Två små tjejer och en liten kille, underbart. Du får hälsa och gratta Emma så mycket från mig. Hoppas det är bra annars med hela familjen och förhoppningsvis kan vi få chansen att träffa er under julen då både jag och Calle är hemma i Stockholm. Hälsa hela familjen din så gott.

Desiree said...

Cecilia, tack så mycket. Resan till Orlando blir dock väldigt kort och intensiv så jag misstänker att det inte blir mycket tid över. Men det hade varit superkul att få chansen att ses. Jag får hålla det lite öppet än så länge. Jag ska nog inte klaga mycket på Fay för det vi fått in nu i form av regn är ju inget alls i jämförelse med det ni har fått genomlida. Hoppas ni slipper allt för mycket översvämningar.

Musikanta, ja det blev nog bra med reparationerna denna gång. Det var tur att vi liksom upptäckte det i god tid innan det hann bli allt för stor skada.

Annika, ja här känns det nu som om vi fått tillräckligt med regn. Jag får ta och blåsa dessa regnmoln vidare till er. Det känns riktigt höstlikt ut ute idag faktiskt. Ja besöket på Disney ser jag verkligen fram emot. Jag tror att man som vuxen har minst lika kul där som barn har.

Petra H said...

Tråkigt med en massa regn men det är ju tur iaf att Fay har minskat så mycket i styrka!
Själva har vi en grå, grå och åter grå måndag :-( Inte heller vana vid det här, enstaka tropiska regnskurar jo, men inte en 100% grådag! Och åskar gör det också, hör mullret på avstånd...
Hoppas att vädret blir bättre under veckan och att det inte blir fler vattenläckor!
Kram!!
PS Jag misstänkte att det inte skulle bli ngn PR-resa i höst med er Sverige-resa i jul - hoppas att det blir efter jul istället innan vi hinner flytta!

Anne said...

Vad roligt att ha så mycket att se framemot under hösten, man behöver sådana där små happenings som t.ex. besök eller utflykter att se framemot. Det betyder mycket.
Jag hörde att Fay skulle dra in över Alabama i form av rejäla vattenmängder, det låter som att det regnat en del hos er. Lite höstmyskänsla i form av mycket regn är inte helt fel, speciellt inte om det ändå är så varmt.
Vad bra C är händig och lätt fixar det som kan behöva grejas i huset. Det var skönt när pappa var här, att ha honom kolla runt i huset och ha åsikter. Nu när mamma och hennes man Sten är här så är det super att ha Sten att kolla runt och komma med tips. Det här med att vara husägare är ju som sagt ett nytt fenomen för oss.

Desiree said...

Petra, ni liksom vi verkar vara bortskämda med att inte ha speciellt många grå dagar. Man vänjer sig snabbt. Jag hoppas också att vi får tillfälle att träffas och att få se PR under våren innan ni hinner flytta.

Anne, japp det har helt klart kommit mycket mer regn än normalt nu när Fay har dragit in. Jodå det blir en hel del nya arbetsuppgifter som husägare än vad man hade tidigare. Jättekul att din mamma och hennes man nu är och hälsar på hos er. Ha det så trevligt.

Marie said...

hualigen, det var mycket regn! här har vi som tur är inte haft så mycket regn på ett tag, men snart kommer väl snön istället! =)

skönt att ha en massa besök inplanerade, då går ju tiden mycket fortare!

Marianne said...

Vad roligt med så mycket besök! Och att åka till Disney World är verkligen något att se fram emot. Det är längesedan jag var där nu, men det lockar mig fortfarande. Första gången var jag bara fyra år, då var det Disneyland i Californien.

Visst är det skönt att ha någon som är händig i familjen! Mycket kan jag klara själv, men just sådant som takläckor är skönt att Klas kan fixa. Inte för att det är ofta det ställer till problem just här, men ändå.

Nu får du passa på att njuta av regnet och en tillfällig svalka, för jag antar att värmen kommer tillbaks och stannar ett tag till hos dig.

Ha en toppentisdag!

Desiree said...

Marie, det får man ändå hoppas att det dröjer lite till innan ni får snö.

Marianne, ja det ska verkligen bli kul med Dinsey besöket. Tur att du också har en händig fixare i familjen. Det blir ju mycket enklare och billigare på så sätt. Ja du har rätt att jag får passa på att njuta lite av svalkan som regnet fört med sig.