Tuesday, August 19, 2008

TillbakaNu är jag tillbaka här i USA och Alabama. Resan gick både bra och smidigt. Hade två fullproppade resväskor med mig hit med tillåtna maxvikten i båda. Har fortfarande jetlag och vaknar otroligt tidigt men blir seg tidigt på kvällen. Tar väl några dagar innan det blir bättre. Känner att jag ännu inte landat riktigt här utan befinner mig i jetlag av både kropp och själ än så länge. Var ledig igår också. Skönt att ha en extra dag för att packa upp i lugn och ro och komma i ordning lite innan det är dax att börja jobba igen. Känns även bra att få en kort vecka som start på vardagen igen.

Jag hade det verkligen underbart i Sverige på så många sätt. Det får bli ett kort inlägg idag men jag får istället ta och bjuda på några fina Stockholmsbilder från mitt älskade Stockholm. Stockholm är en otroligt vacker stad.16 comments:

Annika said...

´Välkommen tillbaka igen, Desiree!!!
Vi befinner oss i samma märkliga tillstånd, tror jag. Det där underliga Ingenmanslandet. Vi får trösta oss med att det snart går över. Min kroppsliga jetlag har varit lindrig, det är värre med den själsliga. Minns i fjol när du myntade utrycket "jetlag of the heart"---det är så bra sagt, och så sant!!!
KUL att ha dig tillbaks.
DET var så otroligt KUL att träffa dig IRL i Sthlm! Verkligen!!!! Jag hoppas att vi snart, snart kan ses igen.
Kram!!!!!

Petra H said...

Välkommen tillbaka!! Det ska bli så kul att höra om din Sverigesemester! Skönt att du tog dig en ledig dag innan du börjar jobba, det är alltid lite extra jobbigt att komma tillbaka efter en geografiskt långt borta-semester... När jag bodde i Bryssel brukade jag flyga tillbaka tidigt på morgonen och gå direkt till jobbet (både efter semestrar i Europa och USA) - inte alltid så kul men jag ville alltid maximera semestern (och för att tvinga mig själv att vara vaken efter att ha korsat Atlanten!). Bättre att göra som du har gjort, ta en extra dag för att landa...
Stor kram!

Sporty Spice said...

Välkommen hem! Ser fram emot dina Sverigehistorier. Och bilder.

Saltistjejen said...

Välkommen hem igen!!!! Härligt att du är så nöjd med Sverigesemestern! Men visst är det alltid med blandade känslor man kommer tillbaka hit. man är ledsen över att man inte vet när man får träffa de där hemma igen. Men ofta är jag samtidigt glad över at vara i mitt eget hem igen. För det är ändå skönt att slippa "bo i kappsäck".
Ser fram emot fler inlägg o blder om Sverige! :-)
Kram!

Lindha said...

Vad roligt att du har haft det bra på din semester! Hoppas att du hunnit ladda batterierna ordentligt hemma i Sverige. Men det är kul att du har kommit tillbaka så jag har något att läsa.. ;-)

aurorabuddha said...

Hej! Valkommen hem!

Nar jag var hem till Sverige och halsade pa for nagra ar sen, slogs jag ocksa av hur vackert det ar overallt! Till och med min gamla hemstad som jag var saaaa less pa nar jag flyttade, tyckte jag var fantastiskt fin. Jag sag allt med helt nya ogon.

Desiree said...

Annika, ja vi befinner oss säkerligen i samma lite konstiga tillstånd. Jetlag i hjärtat har jag verkligen just nu. Det var verkligen superkul att vi kunde träffas. Det är synd att vi inte bor närmre varandra för jag tror vi skulle ha mycket kul ihop du och jag.

Stor kram till dig vännen.

Petra, tackar tackar. Det kändes verkligen helt rätt med en extra ledig dag för att packa upp i lugn och ro, tvätta och fixa annat smått som behövs. Det var jätteskönt att kunna få ta det lugnt igår.

Sporty, tack. Ja det kommer både bilder och berättelser om kära Svedala inom kort.

Saltis, jag har verkligen haft det så himla underbart i Sverige. Jag behövde verkligen semester och få ladda batterierna och det fick jag. Sååå skönt.

Lindah, tack. Känns underbart att vara efterlängtad på bloggen.

Aurorabuddah, du har helt rätt i att man ser på Sverige med nya ögon då man är utlandssvensk. Det är nog lätt hänt att man kanske ser saker med lite extra rosenskimmer. När man bor där är det så mycket man tar för givet som man numer uppskattar på ett helt annat sätt.

Millan said...

Kul att du ar tillbaks igen. Jag har undrat hur du haft det hemma pa din semester!! Forstar att du ar i det dar forvirrade tillstandet dar man star med en fot i varje land i nagra dagar innan man ar tillbaks fullt ut igen. Ser fram emot att hora mer om vad du hittat pa nar du var ivag!! Kram

Desiree said...

Millan, tack så mycket. Känns underbart med er alla goa bloggvänner. Jag har verkligen haft det bra i Sverige.

Anne said...

Du är så hjärtligt välkommen tillbaka Desiree! Det är väldigt roligt ha dig tillbaka online igen, jag ser också framemot att höra om alla intryck, känslor och upplevelser du hann med under dina två veckor. Två veckor är en kort tid, hoppas du i alla fall känner det inte bara var stress och hets utan att du han njuta och ta tillvara på tiden på ett avkopplande sätt.
Hur känner du nu, känner du fortfarande att det du skrev om i ett inlägg tidigare i sommar är sant (Europa är hemma och att du än en gång fått en bekräftelse på att du vill flytta tillbaka en dag)?
KRAAAAM

Lullun said...

Välkommen tillbaka! Låter som du haft en härlig semester. Inte kul med känslorna som dyker upp vid hemfärd, men hoppas att du snabbt faller på plats igen! Ser fram emot fler fina Sverige-/Stockholmsfoton och inlägg framöver! :-)

Victoria said...

Vad kul att du är hemma igen, välkommen tillbaka! Det ska bli kul att läsa om hur du haft det och se fler vackra bilder från Stockholm! Kram, kram/Vic

Marianne said...

Välkommen hem! Du har varit saknad, och det är jätteroligt att du är tillbaka igen!

Ja, du och Annika befinner er väl i ungefär samma sinnestillstånd just nu, jetlag för både kropp och själ. Hoppas det snart går över så att du kan trivas fullt ut i vardagen igen.

Så vackra Stockholms-bilder du har tagit. Det ska bli roligt att få se fler och höra om din semester som jag antar har varit toppen!

Hoppas nu att du har en bra första dag på jobbet och att du inte är alltför trött!

Desiree said...

Anne,tack så mycket. Även om två veckor är kort så kände jag att jag hann med det jag ville utan att det blev för stressigt så jag är helnöjd. Jag känner faktiskt ännu mer nu att Sverige är hemma för mig även om jag gillar USA så är Sverige mitt riktiga hemland.

Lullun, tack. Jag hade verkligen en härlig tid i Sverige.

Victoria, tack. Det kommer som sagt mer bilder och berättelser om Stockholm här framöver en tid på bloggen.

Marianne, tack. Kul att man varit efterlängtad här på bloggen. Det har gått hyfsat bra på jobbet denna första dag även om jag blev rätt seg på eftermiddagen.

Fundersam Cecilia said...

Välkommen tillbaka!Jösses vad tiden gått fort,känns som att det var igår du skrev att du skulle till Sverige.Skall bli roligt att se fler bilder och läsa om din resa.

Anna, Fair and True said...

Välkommen tillbaka eller hem eller vad man nu ska säga! :)

Jag ska nu läsa igenom dina andra inlägg!