Tuesday, August 26, 2008

Gott och Blandat en TisdagHär fortsätter vi att märka av resterna av orkanen Fay. Regnandet har ännu inte riktigt gett med sig. Birmingham liksom stora delar av södern och Appalacherna ligger insvept i en varm, våt och grå filt. Men enligt väderprogonosen sägs det att regnet snart ska lätta och att det ska bli fint och soligt till helgen igen. Detta låter ju positivt. Torkan som var mycket svår förra året borde vid det här laget ha gett med sig eftersom det regnat betydligt mer det här året. Det är som sagt väldigt grönt och frodigt. Nästa tropiska storm och orkan, Gustav verkar dock härja och öka i styrka ute i karibien. Hoppas att den inte orsakar allt för stor skada. Regnet har gett oss något svalare temperaturer kring +25 grader istället för temperaturer på över 30 grader men samtidigt så är luftfuktigheten otroligt hög.

Annars njuter jag av den vackra blombuketten som C köpt till mig då jag kom tillbaka från Sverige. Den står sig ännu vackert på vårt matbord. Fina blommor piggar alltid upp humöret. Jag fick verkligen känna mig varmt välkommen och efterlängtad då jag kom tillbaka hit. Numer njuter jag också av min stora nya fina temugg som jag köpte i Sverige och Iittalas färgglada frukost skålar ur serien Origo som jag gillar väldigt mycket.

Ha en bra tisdag.
Nya vackra temuggen och Iittalas färgglada frukostskål med mussli och blåbär ger verkligen en positv start på dagen.

13 comments:

Petra H said...

Åh, vilka vackra blommor - jag ska visa fotot för O... tror att han köpt blommor åt mig 2 ggr ngnsin! (men andra gången var just när jag hade anlänt till PR för första gången!)
Origoskålarna är så fina, jag har alldeles för många skålar redan så det har bara blivit äggkoppar i den serien!
Jag håller tummarna att Gustav inte orsakar en massa förödelse i Dom. Republiken, Haiti och Cuba - det är intressant hur nästan alla orkaner tar "den vägen" i Karibien medan Puerto Rico blir förskonat för det mesta. I PR skiner solen idag, inte helt molnfritt men nästan..

Desiree said...

Petra, ja jag gillade också denna fina bukett mycket. Bra att PR ofta blir förskonat från orkaner men jag hoppas att Gustav inte orsakar allt för mycket förödelse ändå. Du får njuta av det fina vädret som ni allt som oftas har antar jag. Ha en bra dag.

veronika said...

Fin bukett! Jag gillar din nya fina temugg och skålarna. Känner igen dom från Annes blogg.

Såg du att jag skickade länken till dig?
Scandiafood.com

Desiree said...

Veronika, tack så mycket och tack för länken.

Anne said...

Hihi, du vet ju vid det här laget att jag gillar Origoskålarna :)
Så smaskigt med frukost i dem, jag invigde mina imorse. De är helt perfekt, lagom djupa och lagom lätta och tunna (gillar inte när porslin är för tungt och klumpigt).
Superfin bukett också, pluspoäng till din C som hade en bukett till dig. Haha, nu ska jag sätta press på M och säga att det finns faktiskt män som ger blommor...

Saltistjejen said...

Blommor är alltid roligt att få! Tyvärr blir det inte så ofta här. M är inte ngn blomuppvaktare precis. Och sedan vi fick Lipton så är det inte ofta jag heller köper blommor för han äter upp dem hela tiden och kräks...
Vilken jättefin mugg! Och iittalaskåaran är superfina tycker jag! Jag hade två äggkoppar i samma serie men de är kvar i Sverige.
Vi pratade faktiskt om Gustav idag när vi var på middag hos vänner. Lite lustigt att orkanen kallas just Gustav. Det känns så "svenskt" eller möjligtvis tyskt?? på ngt vis...?

KRAM!

Fritt ur hjärtat said...

Den serien av Ittala gör mig inte glad;-) Den gör mig hagalen! Jag har inte råd:-( Taket tog alla mina pengar, men nu regnar det inte in, rätt bra;-)

Angelica said...

vad tråkigt med dåligt väder :( hoppas det blir bättre för er ! har du flyttat från sverige eller ?:) kram

Millan said...

Vad gott att fa kanna sig riktigt valkommen tillbaka nar man kommer hem igen efter en sverige resa. Allt sadant gor det ju lattare att komma tillbaks!!
Vilken jatte fin temugg forresten. Jag har dille pa muggar och skulle latt kunna fylla flera skap med bara fina muggar om jag fick ...
Det ser ju lika gratt och regnigt ut hos er som hos oss och det ar ju inte vanligt. Men jag gissar att ni fortfarande har manga veckor av varme och sol kvar i ar!? Har ar nog den lilla sommaren som var over redan..

Kerstin said...

Vilka vackra blommor. Skålarna är jättefina de med liksom muggen. Förstår att det är kul att äta ur dem. Ha det gott

Marianne said...

En så fin bukett, så vackra blommor! Och det ska vara du för att lyckas fånga dem så bra på foto. I övrigt får jag väl sälla mig till både Petra, Anne och Saltis för det är inte ofta jag får blommor jag heller. Haha, och som Saltis skriver, katterna käkar upp dem och kräks ...

Mysigt med så fint porslin. Jag är jättesugen på att byta ut vårt trista beige Ikea-porslin som vi köpte bara för att det var så neutralt.

Hoppas nu Gustav lugnar ner sig så ni slipper honom efter Fay.

aurorabuddha said...

Jag fick faktiskt ocksa blommor av maken haromsistens! Det ar inte ofta. Mest ar det jag som koper blommor at honom. Eller rattare sagt: nar jag koper blommor, sager jag alltid "dom ar till dig!" :o)

Jag kopte ett jattefint set med tallrikar i 2 storlekar och djupa tallrikar i tva olika storlekar ocksa. Pa en japansk affar. For 2 dollar stycket! Ibland gor jag fynd!

Desiree said...

Anne, ja visst är de helt perfekta och underbara att inta sin frukost i dessa vackra Origoskålar. Man blir liksom glad av dem.

Saltis, jag förstår att du inte köper hem blommor längre om Lipton äter upp dem. Inge kul att heller städa upp efter hans blomätning heller. Håller verkligen med dig om att Gustav låter väldigt svenskt när det gäller namn på en orkan. Jag vet inte alls reglerna för hur dessa orkaner namnges men det är alltid kul att höra vilka namn de fått även om orkaner i sig inte är något roligt fenomen.

Fritt ur hjärtat, Iittala har så himla mycket fint. Synd bara att det kostar en bra slant. Viktigt att få taket lagat så förhoppningsvis håller det tätt nu och du får pengar över så småningom att lägga på roligare saker.

Angelica, de senaste dagarna har det faktiskt nästan känts som om jag flyttat till Sverige med tanke på det grå väderet. Det har dock varit varmare än vad det brukar i Sverige. Men idag har det börjat klarna upp något och det är positivt.

Millan, visst är det kul att ha många fina temuggar att välja bland. Testunden blir liksom godare då nästan. Jag ska inte klaga allt för mycket på vädret för jag vet att vi fortfarande har många fina och soliga dagar kvar här framöver.

Kerstin, tack så mycket.

Marianne, så det verkar alltså vara vanligt att katter äter upp blommor. Kissarna är ju så söta i sig att det kanske inte gör något att man inte kan ha blommor. De är ju så charmiga också. Verkar som vi kommer att slippa Gustav efter Fay här.

Aurorabuddah, vad kul att du fick blommor av maken din också. Det där porslinet du köpte låter som ett riktigt fynd.