Monday, December 7, 2009

Första natten i nya lyan

Jepp nu har vi sovit första natten i nya lägenheten. Det kändes helt klart lite konstigt igårkväll att vi skulle sova där. Vi hade fortfarande köket kvar att packa i huset så vi åt middag där och sedan skulle vi liksom iväg någonannanstans för att sova. Men det gick bra och det kändes faktiskt bra.

Jag kommer med lite bilder på nya stället då jag har något mer att visa än bara kartonger. Men en del tycker jag faktiskt redan bättre om i nya lyan. Sovrummet har blivit riktigt mysigt. Kanske beror det delvis på storleken att det faktiskt är lite mindre vilket gör rummet mer ombonat på något sätt. Större är inte alltid bättre. Vardagsrummet är också rätt nice. Äntligen kommer vi att använda våran STORA TV lite mer. Den har vi ju haft i ett av rummen på ovanvåningen i huset. Det var tänkt att vi skulle ha lite movieroom där. Dock har det nästan alltid blivit så att vi kollat på lilla TV:n i sovrummet istället för att använda den stora. Men nu så! Köket på nya stället är ju helt klart en försämring men det förväntade jag mig också. Skåpen är lite halvloppiga men det får duga. Min garderob har jag blivit mer nöjd med faktiskt. Har fått in allt jag vill och fått ordning där.

Idag är hemma från jobbet och packar ihop köket i huset. Det är sista rummet vi har kvar. Vi har verkligen slitit järnet den här helgen. Men nu är helt klart det värsta avklarat och det känns otroligt skönt för jag har verkligen gått och suckat och stönat över just det sista momentet här.

Nu ska jag köra vidare och iväg med ett lass till nya stället. Nya stället heter Chase Lake Villas men jag säger redan fel. Enligt mig bor vi i Cheesecake Villas så att ni vet ;-) Det är ju inte det sämsta, ha ha.

13 comments:

Annika said...

Låter bra det där!!
OCH börjar man trivas så fortsätter det ju så, oftast. SÅ allt låter BRA!
Visst kan mindre vara mysigare, det håller jag med om.
Ser fram emot bilder jättemkt!!
Kramar!!

Marie said...

Haha! Cheescake! Inte helt fel! :) Härligt att höra att ni trivs i nya huset, ska bli kul att se bilder sen!

Desiree said...

Annika, jag tror det blir bra. Det känns helt ok. Det kanske inte är drömboendet men det funkar bra för ett tag.

Marie, så lätt att säga fel och eftersom jag redan gör det så kommer det förbli så tror jag. Ska försöka fota lite under helgen.

Saltistjejen said...

Skönt att det känns så bra! och det är ändå lite spännande med nya hem oavsett hur det känts när man lämnat sitt förra.
Lycka till med uppackningen!
Kram!

Saltistjejen said...

Skönt att det känns så bra! och det är ändå lite spännande med nya hem oavsett hur det känts när man lämnat sitt förra.
Lycka till med uppackningen!
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja det är inte illa alls för ett temporärt boende. Det känns skönt att vi inte behöver att packa upp alla kartongerna, utan ett helt rum blir till långtidsförvaring. Nu har jag fått ordning på saker och ting så att det är beboligt och det känns verkligen jättebra.

Anne said...

Låter mycket bra!!!
Och du har så rätt, större är definitivt inte alltid bättre. Det viktiga är att det funkar, att det liksom går an. Drömboendet får vänta och komma sen, du är säkert helt inställd på att detta bara är en genomgångsbostad så brister med boendet kan du säkert lättare leva med då det inte känns som ett så permanent boende på lång sikt utan för en kortare tid i livet bara.
Hoppas i alla fall att det ska kännas bra, skönt att ni kommit så långt och inte har mycket kvar i allt flyttfixande nu.
Kram!

Millan said...

Det later valdigt bra med cheesecake villas!! Det hade jag ocksa kunnat tanka mig att bo :-D. Later som om det blir valdigt bra det har. Jag ser fram emot bilder nar ni bott in er lite. Kram

Desiree said...

Anne, yes det här funkar fint. Det är som du säger att drömboendet får komma sedan. Helt ok här just nu. Det känns också som om det var rätt att få huset sålt först eftersom det verkade ha varit största problmet som tagit längst tid. Hade inte varit lätt att få jobb i Sverige först och ha ett osålt hus här som ändå var tvunget att tömas för att kunna hyra ut. Det här känns som sagt rätt. Det duger bra och man lär sig otroligt mycket på varje boende som du så klokt tog upp för ett tag sedan. Även på temporära boenden så finns alltid saker man snappar upp som man gillar och saker man inte gillar och vill se upp med.

Millan, jo hi hi jag bor som sagt i Cheesecake villas nu ;-)

Anna, Fair and True said...

Låter jättebra! Bra början! Skönt att du också känner att ni inte måste hem till Sverige på stört.

Nu kommer vi fråga dig hur det är i Cheesecake Villas! :)

Desiree said...

Anna, nu känns det faktiskt riktigt bra. Det är väl så det är i livet att när man känner att det sakta börjar vända då sker allt. Precis då man börjar känna att ok jag kanske bor kvar i huset och inser att det är min lott i livet att bo här och göra det bästa möjliga och så vidare då blir huset sålt. Men det känns fortfarande rätt som sagt. Jag tycker att det är helt ok numer även om jag inte vill bo kvar för alltid just här i Birmingham, Alabama. Det finns bättre, roligare och vackrare platser här i världen. Ja, ha ha det kommer att bli Life in the Cheescake Villas framöver.
Kanske ska döpa om bloggen till det
;-)

Sporty Spice said...

Haha! Jag vill också bo i Cheesecake Villas. Fast oj så svårt att städa i ett hur gjort av cheesecake. =) Härligt att ni redan börjar komma iordning (du är som jag, fem minuter efter inflytt är det mesta uppe och organiserat).

Marianne said...

Cheesecake Villas! Yeah! DET gillar jag! Har redan glömt vad andra kallar det!

Härligt att det känns så bra med nya lägenheten! Vi har också MYCKET mindre sovrum här, men som du säger är det faktiskt mysigare. Vi hade ett hysteriskt stort sovrum i gamla, najs men onödigt och bara jobbigt att värma/kyla.

Och varken ni eller vi ska ju bo resten av våra liv i våra nya lägenheter, så att skåpen är lite loppiga är inte hela världen. KUL att vi har det lite lika på så sätt, loppiga köksskåp, mindre sovrum, frysen i förrådet ... : D

KRAM!