Wednesday, December 9, 2009

Juldekorationer

Här i USA så är man ju mästare på att pynta sina hus både inomhus och utomhus inför julen. När man kör genom villaområdena efter att mörkret lagt sig vill jag lova att det tindrar överallt. Många hänger julkransar inte bara på dörren utan på alla sina fönster som här ovan. Vissa har julkransar med belysning och andra utan. Man ser också till att smycka sina brevlådor med stora fina röda rosetter och även julkulor som glittrar och blänker.

Man börjar ju med juldekorationerna här direkt efter thanksgivning helgen som är sista helgen i november. Det kändes inte kul här för ett par veckor sedan då alla våra grannar tog fram sina fina dekorationer och den ena slingan efter den andra och satte upp och själva stod vi där med alla våra flyttkartonger och ett hem i kaos. Men nu känns det bättre och vi har kors i taket till och med hunnit hänga upp lite advenststjärnor och en liten julkrans på våran ytterdörr.Lite exempel på hur brevlådorna smyckas.


Här har de kört annan stil med tennsoldater från någon julsaga istället samt en gigantisk krans på dörren.


Men även välskyltarna smyckas i områdena med små rosetter och andra dekorationer som denna.

Att sitta här på jobbet känns som rena rama semestern i jämförelse med allt släp och slit vi gjort under helgen. Men nu är huset i princip helt tömt. Vi fick ta måndag ledigt för att hinna tömma det sista, pust. Det som är kvar är det vi skulle sälja men någon garagesale hinner vi inte med just nu. Varken hinner eller orkar så vi packar ner det här och har det längre fram istället. C kommer att åka till hust på kvällarna och packa ihop detta och även dammsuga och polera trägolven lite. Här behöver man ju inte alls vara lika noggran då det gäller flyttstädning som i Sverige. Jag har redan torkat ur alla skåp, kyl och frys. Ugen tänker jag inte bry mig om att rengöra.

Vi har fått ordning på kök, sovrum och vardagsrum i nya lägenheten. C har organiserat i garaget så att vi fått plats med massor där och även bilen vilket jag aldrig trodde. Men när det gäller garage har C verkligen den där tyska ordningsgenen. Han har fått upp hyllor och hängt upp cyklarna på väggen så att man verkligen utnyttjar all yta ordentligt.

Nu är det bara kontoret som ska fixas iordning och det andra rummet där vi har lådorna som ska långtidsförvaras ska organiseras upp lite mer. Men badrummen och garderoberna är fixade liksom internet och tv. Känns faktiskt kul att ha den stora tv:n nu.

Man lär sig som sagt mycket på varje boende. Man ska nog vare sig bo förstort eller för litet. Jag märker mer och mer att huset var på tok för stort. Jag skulle defintivt vilja ha ett ganska stort kök men det lilla vi har nu har även det sina fördelar. Jag behöver inte springa fram och tillbaka på samma sätt som i det stora, här behöver jag bara vända mig om 180 grader för att nå det ena eller andra. Men ett stort kök vill jag gärna ha i nästa boende ändå med mycket bänkyta och rejält med förvaring. Här har jag använt en garderob i hallen som jag tror är tänkt för linne och handdukar och gjort om till köksskafferi. Det funkar utmärkt. Det gäller att vara kreativ ;-) Jag var ju riktigt orolig för att mista mitt stora fina skafferi men det löste sig finemang. Detta är ju lite mindre men även det har ju sina fördelar för jag får en bättre överblick över vad jag har så att man inte köper dubbelt av något man trodde var slut.

Penséer som i Sverige är ett vårtecken är något som planteras här under december månad och sedan har man dem fram till påskliljorna börjar kika upp ur marken i början på mars. Här är alltså penséer vinterblommor. Man ser dem överallt så här års i rabatter i villaområden och även inne i stan som dekoration.

8 comments:

Victoria said...

Penseér som julblommor, det är ju helt tokigt för en svensk! Jag tror inte jag har sett några såna, vi har mest Flitiga Lisa och Lyckliga Lotta i rabatterna här.
Skönt att ni börjar komma tillrätta i lägenheten och listigt att göra om linneskåp till skafferi! Kram!

Saltistjejen said...

Stora kök älskar jag också. Framförallt för att det är husets hjärta och jag gillar att sitta och umgås i köket. Nu har vi ju inget kök man kan sitta i utan mer ett arbetskök. Det fungerar bra det med eftersom vi bor så litet. Men bra förvaring och arbetsytor är annars A och O för kök tycker jag. och där handlar det absolut inte om storlek. Utan om bra planering. Min mammas kök är ett arbetskök och vädligt litet men där finns hur mycket förvaring och bänkyta som helst just för att det är så välplanerat!! Mycket mer än i t ex vårt kök i lägenheten i Stockholm vilketär uselt planerat även om det är hyfsat stort.
Skönt att det värsta är vöer för er del nu med packning etc.
Njut av att kunna ta det lite lugnare!
kram!

Annika said...

Penseerna är vinterpenseer och sde klarar verkliga frostgrader.

Juldekorationerna är en fröjd för ögar! man blir så glad både ute på allmäna platser och i områden. Det är ju så fint! OCH även om det blir för mkt gör det inget. Det hör till!

Vissa bilar är ju pyntade också med kransar på grillen eller stora rosetter. Jodå, jag gillar det :-)
men jag har inte pyntat våra bilar.

Skönt att du börjar komma iordning. Trodde inget annat heller när det gäller dig och C!!

Kramar!

Marie said...

Vilka fina bilder! Tycker verkligen det där är "classy" juldekorationer, trodde det var mer blinkande och olika färger i USA! De där tennsoldaterna tycker jag var riktigt fina. Men jag antar att man måste ha stort utrymme för att förvara dem under resten av året...! :D

Härligt att höra att ni kommit till ro (typ!) i lägenheten, sånt kan ju ta en tid!

Marianne said...

Ni är ju reasnabba på att få ordning! Men jag tror som sagt att er flytt var bra mycket bättre organiserad från början till slut. Flyttfirman vi använde var väl inte världens bästa ...

Men vad skönt att ni trivs och att allt funkar, man måste vara kreativ med utrymmena som du skriver.

Jättefina juldekorationer du visar. Amerikaner dekorerar antingen ursnyggt eller ... rätt tacky, tycker jag det verkar som. Antingen eller, på något sätt. Kommer aldrig glömma blinkande Marior och Jesusbarn och allt vad jag såg på Staten Island : )

Kram!

Desiree said...

Victoria, javisst det känns inte helt tokigt alls. Flitiga Lisor är ju fina de också. De finns det gott om här under sommaren. Tack , ja det känns himla skönt att börjat ha kommit iordning lite.

Saltis, din mammas kök låter som ett toppenkök även om det inte är så stort. Jag hoppas vi kommer att hitta ett vettigt kök i nya hemmet i Sverige så småningom. Även om erat kök är litet och man inte kan sitta där så gillar jag att ni har den där öppningen i väggen som gör att man får kontakt med de som sitter i andra rummet. Det blir mycket trevligare på så sätt.

Annika, ha ha jo jag har sett flera bilar som är pyntade. Det är ganska kul att se faktiskt. Vissa har kransar, andra har renhorn osv.

Marie, jo det finns gott om fula dekorationer också. Men dessa tycker jag också är lagom och fina.

Marianne, jag antar att det finns både fördelar och nackdelar med flyttfirma och att det beror mycket på flyttfirman också. Det är ju lättare att hitta sina prylar om man packat dem själv. Packa upp vill man ju helst göra själv. Det tror jag faktiskt inte att någon annan kan göra åt en för då hittar man väl aldrig något.

Jo det är ju så att det finns både snyggt och tacky då det gäller julpyntande här. Vissa har ju bara too much och täcker hela husets fasad och trädgård med hur mycket som helst så att det blir någon sorts utställning eller show. Bevare mig för att bo granne med något sådant hus.

Anna, Fair and True said...

Vad fint med kransar på fönstrena också!

Hur många rum är det i lägenheten förresten?

Jag har förresten hört jättemycket fågelkvitter senaste dagarna. Känns lite konstigt. Förknippar det med våren på något sätt.

Desiree said...

Anna, ja kransarna på fönstrena gillar jag också. Konstigt med fågelkvitter redan stax innan jul. Jag förknippar det också med vår, skumt. Lägeheten har vardagsrum och sedan tre sovrum, två badrum och kök.