Saturday, December 26, 2009

Annandag Jul

Annandag jul. Igår var en stilla dag. Julfirandet har varit trevligt. Jag firande med de mina och C med sina fast vi har båda hållts i Stockholm. Vi hade gemensam fika på julafton med C och hans föräldrar som kom över hit.

Vintern fortsätter att hålla ett hårt grepp om Stockholm. Igår var det några få plusgrader men nu börjar det slå om igen och imorgon ska det vara riktigt kallt med temperaturer ner till minus nio grader! Det fortsätter att snöa. Har varit ute och skottat idag och eftersom snön var blöt sedan det milda vädret igår så var det ganska tungt. Var ute på en löprunda igår för att få komma ut lite. Bitvis var det som att springa i sand där snön låg lös och inte blivit packad ordentligt eller undanröjd. Får se om det fortsätter att komma ännu mer snö imorgon. Det lyser vackert av alla adventsljusstakar och julstjärnor i fönstren. Orkade inte riktigt ge mig ut i julrean idag, får se om det blir lite mer shopping längre fram. Fast nu ska jag egentligen hålla igen och inte ta med mig så mycket speciellt som vi denna gången får betala 50 dollar extra för en andra väska. Verkligen snålt har det blivit på flyget denna gång att de bara tillåter EN väska på 23 kg.
Det blir en hel del tända ljus för att höja mysfaktorn. Det behövs liksom när det börjar mörkna redan vid tretiden på eftermiddagen. Levande ljus, frukt och choklad hör ju verkligen julen till.


Så här vintrigt såg det ut på dagens promenad med hunden.Frusna vinteräpplen på bar kvist och snöflingor på grankvist.


Den som njuter mest av denna väderlek är definitivt Emil. Så fort vi kommer ut börjar han med att rulla sig av lycka i snön. Han skulle nog helst av allt flytta till Grönland eller nordpolen där det i princip är sådant här klimat året runt nästan. Vi verkar tycka lite olika.

7 comments:

Anna, Fair and True said...

Vilken fin samling ljus! Hög myskänsla! Och vinterbilderna var fina också. Jag har faktiskt inte varit ute med kameran något. Väntar på en solig dag. Hundar är så gulliga när det rullar sig i snön!

God fortsättning!

Victoria said...

Åh, vilka mysiga bilder med de levande ljusen!

Anne said...

Jag kommer ihåg att du tidigare berättat att Emil är en riktig snö-och vinterälskare. Han njuter säkert för fullt just nu han.
Så fina bilder, jag riktigt njuter av vinterbilderna så tack för att du visar och fotar!
Det där mörkret, man glömmer lätt. Men redan vid 3, ja så är det väl. Här blir det ju mörkt ca 17 när det är som mörkast, så även om man tycker det är mörkt här så är det ju inte alls som hemma. Hur som helst, god fortsättning! Kram!

Desiree said...

Anna, tack. Jag hoppas också att det ska komma lite mer sol snart. Det är ju mycket roligare att vara ute med kameran då. Ha det fortsatt bra du också.

Victoria, när det är bistert ute får man mysa till det inomhus :-)

Anne, ha ha jo Emil är allt en riktig snö och vinterälskare. Du har helt rätt i att man glömmer snabbt vad gäller mörker och den råakyla som kan råda här.Nu har jag bara varit här några dagar men jag kan verkligen förstå redan hur folk och varför så många blir vinterdeppiga här. Även om du bor i den nordligaste delen av USA så är det iallfall många breddgrader sydligare än vad Sverige ligger. Men sedan får jag också påminna mig om den andra extremen då det är så hett och fuktigt om sommaren i Alabama så att man knappt kan vara ute alls. Det är inte helt lätt att hitta det optimala klimatet. Ha en fin fortsättning på julen.

Saltistjejen said...

härligt med med vinter, snö och mysjul!!! Här i Skåne har snön töat bort. Men imorgon är sista dagen här och sedan ommer jag upp. Hoppas då att snön är kvar. Vi har fixat vinterskor till E så jag hoppas kunna vara ute lite med henne i snön.
Kram!

Marianne said...

Så många vackra vinter- och julbilder! Det låter som om ni har haft en lugn och skön jul, det är det allra bästa tycker jag.

God fortsättning och stora kramar!

Suzesan said...

GottNyttÅr Desirèe

Önskar dig och din familj ett lyckosamt 2010

Kram
/Susanne