Saturday, January 2, 2010

Frostigt Snölandskap

Gott Nytt år och god fortsättning till er alla. Kylan håller ett hårt grepp om Sverige ännu. Det är otroligt vackert med pudersnö, frostiga grenar och istappar. De senaste dagarna har det även varit klart med vintersol vilket varit underbart. Jag har faktiskt hunnit sakna solens strålar även om de inte värmer speciellt mycket. Det är som sagt riktigt kallt med temperaturer mellan minus tio och femton grader. Man får rosiga kinder och iskalla fingrar snabbt då man är ute. Det är helt klart friskt.

Nu har vi bara några dagar kvar innan vi flyger söderut. På onsdag är det dax att fara. Det gäller att vara ute i god tid på Arlanda efter som det nu innebär extra säkerhetskontroller efter senaste terrorattentatet i USA under julhelgen.

Firandet av det nya deceniet gjorde vi tillsammans med C´s syster och familj ute i Tullinge. Vi åt en god middag och hade en mycket trevlig kväll ihop. Under dagen hade vi tagit en rejäl långpromenad med vovvar och barnen. Nu bor jag och C ute hos mina föräldrar i Viksjö. Här kommer vi att vara kvar sista dagarna. Dagen innan vi far ska vi fira C som fyller år. Imorgon ska jag in till stan en sväng för att träffa några av mina närmaste tjejkompisar. L och J bor här i Stockholm men A bor i San Fransisco och är hemma över julen så det är toppen att vi kan passa på att träffas alla fyra igen så som vi gjorde i sommras.

Annars är planerna att inhandla lite sista småsaker och börja packa så smått och sedan får man hoppas att resan går bra utan några större problem. Jag hoppas att ni alla fått en bra start på det nya året.Pudervit snö vilar på allt.

Vacker röd stuga med vita knutar i vinterskrud.

Det var underbart att få se lite av solensstrålar som lyste på sjön då vi gick våran långpromenad på nyårsafton.

Det är helt fantastiskt med detta snölandskap. Där varje gren är täckt med frostiga kristaller. Det har fortsatt att virvla snöflingor i luften. Nu är det så pass kallt att snön är som puder.

Man myser gärna inomhus i värmen då man varit ute. Extra trevligt blir det om det finns någon kamin att sitta vid och kunna titta in i eldens vackra lågor.

10 comments:

Katarina said...

Så vackra vinterbilder från Stockholm, ljuset i januari är det något speciellt med!

Njut av de sista dagarna i Sverige för denna gång!

god fortsättning och hoppas året 2010 blir Ert!

Hälsningar från Filippinerna

Annika said...

Desiree!
Vilken jul och nyårshelg vi fick, eller vad säger du?
Vilken julklapp med detta väder!! GUD vad jag har njutit!
NU är jag hemma igen i ett iskallt Reston!
Ja, åk till Arlanda i tid! Säkerhetskontrollerna är omfattande!!
NJUT av de sista dagarna i julkortet. Det har varit helt perfekt. jag är uppfylld av allt det vackra och fina efter min Sthömsvistelse.
Vi hörs.
Kramar och lycklig resa!!!

Desiree said...

Katarina, tack så mycket. Ja det har verkligen varit riktig vinter i år. Man får passa på att vara ute en stund då det är ljust för dagarna är korta. Jag hoppas att du också får ett riktigt bra 2010.

Annika, heeej vännen javisst har det varit underbart alla gånger. Rejält kallt, brrr men vackert. Det har blivit många vackra vinterbilder. Skönt att du kommit hem ordentligt. Ja jag har fattat att det blivit rejält kallt också i USA. Såg på Victorias blogg att hon bara haft plus 7 grader nere i södra Florida. Kanske värt att packa med de varma kläderna härifrån alltså. Jepp vi får fara till Arlanda i GOD tid alltså. Gud så bökigt men samtidigt så vill man ju inte råkar ut för några terrorist attentat. Ha det bra.

Victoria said...

Åh, såna vackra bilder! Det där är vinterSverige när det är som bäst! Kram/Vic

Anne said...

Kommer just från en bloggrunda hos Annika där jag såg helt underbara bilder att drägla till och vad hittar jag inte hos dig.... Jo, helt UUUUUUNDERBARA bilder förstås. Jag fattar inte att det sett ut sådär, har det verkligen varit sådär vackert. Det känns overkligt förstå, man måste nog ha varit på plats för att fatta att det verkligen blev en sådär fin jul-och nyårshelg.
Varför åkte man inte hem just den här julen.... Synd man inte kan veta på förhand hur vädret ska bli.
Vad mysigt och trevligt ni båda verkar ha haft. Tiden har gått jättefort eller hur? Hur känns det inför att åka tillbaka? Bara bra hoppas jag! Kram Desiree!

Livet enligt Jenny said...

Vilken idyll!! Hoppas du har fått ut massor av din/er vistelse i Sverige så du klarar dig tills nästa gång du kommit tillbaks.
God fortsättning på det nya året!
Hälsningar från ett vitt Sverige

Desiree said...

Victoria, helt korrekt, detta är verkligen vinter Sverige i sitt absoluta esse.

Anne, tack. Jo nog har det varit vykortsvackert den senaste tiden men ack så kallt. När man går ut så får man klä på sig så att man blir som en Michellingubbe ha ha. Man vet ju aldrig hur det blir vädersmässigt då man åker hit. Jag tycker nog att du hade tur också när du for hit i september. Det verkar ha varit en vacker sensommar månad. Det är vackert med all snö men dagarna är mycket korta så det gäller att passa på att gå ut under de få timmar som det finns lite solljus. Jag hoppas att du har haft det bra under julen och haft ett bra nyårsfirande. Är det en hel del nyårsfirande där ni bor för det var det inte i Alabama?

Jenny, tackar jag har verkligen haft det bra på alla sätt. Nu känns det faktiskt inte det minsta jobbigt att fara tillbaka. Jag inser mer och mer att jag verkligen måste passa på att njuta av min sista tid i Alabama och att det verkligen finns mycket jag kommer att sakna därifrån när jag väl är här.

Ninni said...

Ojoj så fina vinterbilder! Visst är det vackert just nu.
Så ni räknar med att flytta till Sverige igen till sommaren...Hur känns det?
Efter snart fyra månader i Sverige så känns det nästan inte som om vi varit borta. Men så bodde vi ju bara två år i Brasilien. Men just nu saknar jag klimatet där...jag är mer än nöjd på vintern.
Hoppas ni får en lugn och säker resa hem!
God fortsättning på det nya året!
Kram NInni

Anne said...

Minimalt med nyårsfirande där jag bor, tyvärr.... så det verkar vara som i Alabama då med andra ord. Hoppas resan går/gått bra tillbaka över Atlanten!

Anna, Fair and True said...

Vilka fantastiska bilder! Sådana bilder har jag inte lyckats ta! Har inte haft med kameran på de få promenader jag tagit i dagsljus.