Tuesday, January 19, 2010

Vårkänslor och Ledigt

Igår var det ju ledigt här i Alabama i och med att det var Martin Luther Day. Vi fick verkligen en helt underbar dag. Vädret var strålande med klarblå himmel och sol. Dessutom var det riktigt varmt med hela 17 plusgrader! Det kändes som om våren var här. Åh vad man blir på gott humör av sol och vackert väder. Jag fick rena rama vårkänslorna.

För att njuta av den fina dagen bestämde vi oss för att åka till vårat gamla område och låna Sadie och ta henne på en promenad. Det blev så att vi även lånade med oss Mille och sedan tog vi båda hundarna i var sitt koppel och gick en rejäl lång och skön runda i bostadsområdet med dem. Eftersom det är så pass kuperat i terrängen så fick vi oss en fin motionsrunda och blev båda varma och svettiga. Hundarna var ivriga och ville nosa på allt möjligt så de såg till att vi höll ett högt tempo.

När vi kom tillbaka så satte vi oss sedan på Kims front porch i hennes haning bed och satt där och drack isvatten och pratade om dittan och dattan. Så skönt och underbart. De nya som köpt vårat hus har nu flyttat in på riktigt. Nu kunde vi sitta på Kims front porch och kolla in vårat gamla hus fast med massor av nya prylar. The Patricks som de heter hade redan lyckats fylla garaget relativt fullt. Kims lilla Sidney har tydligen redan hunnit bli bästis med Patricks lilla dotter. Kim frågade mig om vi inte saknade vårat hus. Nä inte ett dugg faktiskt var mitt svar. Så är det verkligen. När jag tittar på vårat gammla hus så känns det verkligen inte längre som vårt. Nu bor det nya människor där med sina saker och det känns inte ett dugg konstigt eller vemodigt. Jag kan faktiskt njuta mer av allt och vårat bostadsområde genom att bara åka dit och hälsa på så som vi gjorde denna dagen. Då kan jag sitta på Kims haningbed och luta mig tillbaka och bara vara. Jag slipper springa omkring som en tok och skura och kratta och göra alla de där typ en million små sakerna som det där huset ständigt krävde. Nej jag njuter mycket mer nu så som det är svarade jag Kim.

Sedan for vi hemmåt och åt en god kycklinggryta till middag. Eftermiddagen hann vi faktiskt se en film. Vi kollade på "Where the Wild Things are". Det är den där berömda barnboken som nu blivit film. Den var rätt söt faktiskt. Vi hann faktiskt med att kolla på en annan film under helgen "Sommaren med Göran" den var riktigt kul. Jag skrattade gott många gånger medans C tyckte att den var en aning lite för pinsam. Han har lite svårt för pinsama filmer och situationer men gillade filmen iallfall.

Idag känns som ännu en strålande vårdag. Men idag är det inte helgdag så det är jobbdag men det blir ju en kort vecka. Nice! Solen lyser och imorse hörde jag lite fåglar kvittra då det redan var ljust ute vid kvart över sex imorse. Jag gillar verkligen våren och solen. Åh vad jag försöker passa på att njuta nu av detta. Det känns helt klart som April fastän det är mitten på januari. :-)

Så här ser Kims front porch ut och här ser ni även hennes hanging bed längst till höger. Den är så mysig och skön att sitta i. Den är rejält bred och här kan man krypa upp bland kuddar och filtar och verkligen gosa in sig. Vi satt där med kissen Tucker och Sadie och njöt av årets riktiga första vårdag.

15 comments:

Saltistjejen said...

Vilken underbar front porch! DET gilar jag med ameriskanska hus!!!
Och ni verkar haft en skön helg också!
Nu ska jag läsa om Memphis! :-)
Kram!

Victoria said...

Aha, så ser en hanging bed ut, jag undrade just vad det var! Fick för mig att det var en rabatt, men det heter ju flower bed, haha!
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja visst är hennes front proch helt ljuvligt underbar! Jag skulle mycket gärna kunna tänka mig att ha en sådan även i Sverige i framtiden.

Victoria, det är inte lätt att veta men en denna hanging bed är bra mycket skönare än vilken rabatt som helst. Här kan man verkligen luta sig tillbaka och koppla av.

Marie said...

Åh, härlig porch där! Sånt gillas!

Härlig dag ni hade, o skönt att ni inte saknar huset! :)

Anne said...

Jag undrade också vad hanging bed var men såg det ju sen på bilden. Ser supermysigt och bekvämt ut!
Vad härligt att känna så inför huset, det bekräftar ju bara att ni gjorde helt rätt och tog det absolut rätta beslutet. Så skönt!

Ninni said...

Åh vad mysigt det låter med värme och sol!! Och nu fick jag lära mig vad en hanging bed är:) Jag förstår att ni njöt av den dagen.
Vad skönt också att du inte saknar ert gamla hus.
Jag funderar mycket över hur det kommer att bli att lämna vårt gamla hus nu när vi har bestämt oss för att flytta till en lägenhet under våren och sälja huset. Kommer jag att sakna trädgård och växthus...
Må så gott!
Kram NInni

Molly said...

hej desiree!
hoppas att allt är bra med dig och att det nya året har börjat bra?! :)

det är så mysigt att titta in här och läsa om ditt liv i USA :)

ha det bra! kramar

Annika said...

Vad kul och vad SKÖNT att det känns så bra att se huset igen. Inget vemod alls.
Nej, det var väl aldrig "menat" för er, eller hur man ska säga...
Roligt att ni har kvar gamla goda grannkontakter iallafall.
Ska maila dig om ens stund..

Jag, min knäppis, gillar inte värme på vintern. Men det är jag som udda...

Underbar front porch, helt underbar.
VILL HA!!!

Kram!!!

Desiree said...

Marie, ja visst är den fin!

Anne, jag visst inte heller vad en haning bed var för något innan jag såg Kims. Det är ju som en väldigt bred hänggunga med madrass och kuddar. Ja att få huset sålt, pust, var The Right Thing alla gånger känner jag gång på gång. Jättekul att få ha bott där och provat på sådana ytor men på slutet blev det alldeles för många stressiga måsten i synnerhet med alla visningar som pågick i 14 månader.

Ninnie, jag förstår verkligen att du saknar solen mycket. Jag försöker nu att uppskatta och lapa i mig så mycket som möjligt för nästa år vid samma tidpunkt kommer jag att sakna detta enormt mycket. Hur mycket man saknar sitt hur beror ju så mycket på hur fäst man är vid huset, hur länge man bott där, hur bra man trivits och hur mycket fina minnen man har från stället. Jag tror att det kändes rätt för oss att sälja huset och att vi inte saknar det för huset blev aldrig "vi" liksom.

Molly, heej vad kul att du kikade in och lämnade en liten hälsning. Jag tittar fortfarande in till dig och alla dina goda och inspierande recept fast jag inte alltid skriver något i kommentarerna. Du har alltid så mycket fantasi och inspiration. Jag får alltid massor med tips från dig och din blogg. Kram.

Annika, ja just det här huset var nog inte riktigt vi. Det sa inte klick som kungen och silvia brukar säga mellan oss och huset. Jag njuter av fulla muggar att det blivit vår mitt i januari ;-)

Ami said...

Jag önskar också att man fick lite vårkänslor hem till kalla Sverige!

Petra H said...

Åh, vad det låter mysigt, att vara ute och promenera med hundarna, umgås med grannen, och att ni inte är det minsta ledsna för att ni sålt huset. Det var ju verkligen ett perfekt test, att komma tillbaka till grannskapet och känna efter, och inte känna något vemod.
Jag skulle också vilja ha en sådan där front porch - härligt!
Kram

Desiree said...

Ami, önskar att jag kunde skicka över lite vår till er i Sverige. Önskar att jag kunde spara vårkänsla på burk och ta med mig.

Petra, ja det blev en underbart skön dag. Så härligt att få komma ut och verkligen njuta av det vackra vädret. Känns bra att man inte saknar huset då får man bekräftelse på att man verkligen fattade rätt beslut trots allt.

Molly said...

klart att jag tittar in här :) det är, som sagt, kul att läsa om ditt liv i USA :) jag blir bara mer och mer sugen på att resa dit.

ha en bra dag! kram

Sporty Spice said...

Härligt med hundpromenad, det blir så mycket roligare med hund. Och vad skönt att du inte känner vemod eller så när du ser den nya familjen i ert gamla hus.

Desiree said...

Molly, hoppas att du får chansen att komma hit till USA inom snar framtid. Det finns mycket att både se och uppleva.

Sporty, det är toppen att kunna låna hund när man har lust. Båda våra grannar som bodde brevid oss i förra området har ju hund och som du säger så är det mycket roligare att ta sig en promenix tillsammans med dem.