Monday, January 4, 2010

Dax för avresa

Då har det blivit dax för avresa mot sydligare bredgrader. Detta blir vår sista dag i Sverige för den här gången. Det har gått otroligt fort men jag tycker alltid att det går extra fort vid just juletid. Även om vi inte hunnit med att träffa alla så känns det helt ok. Under julen blir det ju liksom så att man får prioritera familjen i första hand. Lite vänner har vi hunnit med att träffa trots allt. Det har varit en bra jul och vistelse här. Vi är båda mycket nöjda och känner att vi fått ha det riktigt bra. Vi har fått njuta av rejält med snö och fått en vit julafton. Nog har vi fått uppleva riktig vinter under denna vistelse. Nu tycker jag att det faktiskt ska bli skönt att få komma till sydligare bredgrader och barmark. Jag gillar vinter och snö men under en kortare period. Flera månader till med snö känner jag inte att jag behöver. Detta är morgonens soluppgång. Det blev riktigt vackra färger på himlen. Man behöver dock inte vara speciellt morgonpigg just nu för att få uppleva soluppgången som inte sker förrän vid halvniosnåret.

Det ska bli rätt skönt att få komma hem till sitt och få sin egna vrå och vardag. Avresedagen räknar jag med blir en riktigt lång dag. Först gäller det att vara ute i extra god tid på flygplasten efter som säkerhetsåtgärderna blivit rejält upptrappade nu under julhelgen. Vi får hoppas på att det funkar någorlunda smidigt iallfall.

Vi har som sagt njutit och haft det bra under våra veckor här. Nu känns det inte det minsta jobbigt att fara tillbaka till Alabama. Jag känner att mycket av allt det jobbiga vände då vi fick huset sålt och fick tillbaka friheten att kunna plannera och styra över våran egen framtid på ett helt annat sätt. Nu ska jag tillbaka och njuta till fullo över just Alabama och allt underbart som finns där och som jag gillar. Nu när vi verkligen är på väg tillbaka hit på ett helt annat sätt inser jag att det kommer att finnas mycket jag kommer att sakna. Nu ska jag ta tillvara på min tid jag har kvar där och glädjas och njuta av allt det underbara som finns.

Idag fyller C år så vi ska fira honom lite. Sedan ska väskorna packas och jag ska hinna med en sväng in till stan för att passa på att klippa mig och få lite fason på frisyren.

13 comments:

bejla_isflaket said...

Låter som om ni har fått en riktigt härlig jultripp! Grattis till C och trevlig resa hemöver. :-)

Victoria said...

Grattis till C och "flyg försiktigt" på hemresan!
Kram!

Annika said...

Grattis till C!!! GRATTIS! Både Peter och jag hoppas att vi får chansen att träffa er under detta år!!
LYCKLIG RESA!!!! Nu är ni i luften när jag skriver detta!
Jag SAKNAR sverigevintern som bara den!! Detär svinkallt här, men jag ör inte redo för våren, absolut inte...
hihi, se där så olika vi är!!!
Underbar bild, förresten!!!
Ska bli kul att höra ifrån dig i nästa blogginlägg igen!!!
Massor med kramar!!!
Ps, jag hann inte heller träffa alla de jag ville träffa. Väldigt tråkigt faktiskt,m speciellt om folk blir besvikna. Det gör lite ont...

Åsa i memphis said...

Lycklig resa! Ta med er en extra stor portion av tålamod så går allt bra. Jag åkte hem från Wien i förraveckan och det tog 2 timmar extra tid i Paris eftersom allla blev "padded down".bortsett från det gick det ganska bra.

GRattis till C :)

Ebba said...

Lycklig resa och god fortsättning på det nya året...

Katarina said...

Ha en bra resa hem,, eller till Alabama.

Låter som er julsemester varit härlig. Vilka vackra vinterbilder Sverige har just nu!

Tack för de vackra bilderna!

Anna, Fair and True said...

Hoppas hemresan går bra och grattis till C!

Ytterligare en underbar bild förresten!

Desiree said...

Bejla isflaket, tack så mycket det blev en härlig vintervistelse här.

Viktoria, tack. Jag hoppas att flygresan tillbaka går någorlunda smidigt men man får nog vara beredd på både det ena och andra då det gäller förseningar och köeer.

Annika, tack så mycket. Lite hinner vi iallfall fira C mitt i allt packande. Jag hoppas också att vi får chansen att träffas igen någongång under det här året. Idag har det varit riktigt svinkallt här med minus 17 grader! Shit vad kallt. Jag har bara varit ute korta stunder men ändå var det nästan så att jag frös både fötter och händer av mig. Det verkar dock som kylan har greppat stora delar av världen. Ha det bra.

Åsa, ja det är nog så att man får räkna med att allt tar extra tid och att det kommer att bli lite extra besvärligt och ta mer tid än normalt. Jag får packa med en stor portion tålamod så går det nog bra :-)
Låter nice med en trip till Wien. Hoppas du fick en härlig vistelse där.

Ebba, tack och må du också få en god fortsättning på det nya året.

Katarina, tack. Det har blivit många fina vinterbilder denna julhelg. Jag hoppas att ni haft det bra under julen och god fortsättning på nya året i tropikerna.

Anna, tackar. Jo nog var det fina färger på himlen den morgonen. Ha det bra och sköt om dig. Hoppas du får ett riktigt bra 2010.
Kram

Marianne said...

SÅ vackra bilder, Desirée! Jag har skickat adressen till din blogg till Klas så att han kan visa riktigt vacker vinter och snö för hans egyptiska kollegor som ju inte riktigt vet vad det är.

Nu har ni förhoppningsvis redan kommit hem till Alabama och jag hoppas att resan gick bra och att det inte var för krångliga säkerhetskontroller.

Det låter verkligen härligt att du känner dig fri igen och nu kan njuta av det goda i Alabama! DET är verkligen en bra start på 2010!

Grattis till C också!
Stora kramar!

Anne said...

När du läser det här är du säkert i Alabama. Det verkar vara väldigt omständigt på flygplatserna just nu, så extra tid är nog bra att ha. Överlag tycker jag alltid inresorna till USA är bökiga, tidskrävande på flygplatser men det är väl än värre nu.
I alla fall, vad fint att ni haft en så bra och lyckad vistelse i Sverige. Och vad skönt att du känner som du gör. Ja, det där att få huset sålt gav nog en frihet som betyder att allting kan ses och upplevas annorlunda. Det blev ju nästan som ett fängelse på nåt sätt. Ha det så gott och snart har du barmark under fötterna igen :)

Marie said...

Vad härligt att ni har haft en bra tid i Sverige! Hoppas verkligen resan hem går bra!

Petra H said...

Gott nytt år, sådär en drygt vecka försenat! Hoppas att C fick en fin födelsedag och att hemresan gick bra!
Stor kram från ett snöigt skåne!

Livet enligt Jenny said...

Förstår att du tycker det skall bli skönt att komma hem till ditt eget. Även om man älskar sin familj bara så mycket där det vansinnigt skönt att komma hem till sitt eget hus.
Vad spännande med det nya huset, att pyssla det iordning så som ni vill ha det. Lycka till!
Kramen