Sunday, January 10, 2010

Helg och vackert väder

Helgen har varit kall med temperaturer som legat kring noll eller stax under nollan men solen har lyst. Det är verkligen något jag uppskattar så himla mycket nu. Jag gillade inte riktigt att man fick så få soltimmar medans vi var i Sverige. Kylan kan gå an med att just få lite sol och att kunna få se blå himmel betyder jättemycket känner jag. Något som också känns fantastiskt här nu när man precis kommit tillbaka från Sverige är att det faktiskt är ljust här ända till ca fem på kvällen. Känns lyxigt.

Helgen har varit lugn och trivsam. Jag måste säga att jag trivs utmärkt här i lägenheten. Jag saknar inte vårat stora hus ett endaste dugg. Det var ett underbart hus på många sätt men det var mycket jobb som tog mycket tid. Nu har jag plötsligt tid över på ett helt annat sätt och det känns både skönt och befriande. Jag vill gärna bo i hus i framtiden fast det behöver som sagt inte vara ett sådant stort hus.


Tulpaner är några av mina favoritblommor. Detta är årets första tulpanbukett som jag köpt. Snittblommor och ett stort och härligt fruktfat är som sagt något jag gärna unnar och kostar på mig.


Ahh så härligt med sol och blå himmel! Man blir så mycket mer pigg och glad av sådant känner jag med en gång. Lite jetlag har jag fortfarande kvar så både jag och C har under helgen vaknat på tok för tidigt egentligen. Sedan har vi suttit med våra dator i sängen och läst tidningen och surfat runt tills dess att det känts mer lagom att gå upp.

Helgens program har bestått av lite shopping. Det var dax för mig att köpa ett par nya gympaskor då mina gamla verkligen var helt utslitna både utanpå och inuti. De nya är verkligen sköna att gå i. När det gäller skor är det viktigt att både kosta på sig kvalité och bekvämlighet. Känner mig väldigt amerikansk i mina nya gympadojjor som känns så vita just nu då de är helt nya.Det bidde en liten tur till GAP också. Jag fastnade för denna gosigt mjuka fleece hoodie. Den kändes helt perfekt i kylan. Jag har alltså fått shoppa loss lite under helgen.Då vi befann oss i krokarna för fina matbutiken, Whole Foods så slank vi in där. Här finner man saker och produkter som man inte finner i de andra vanliga livsmedelsbutikerna. Det är snordyrt här men det finns mycket gott och allt som säljs är ekologiska produkter. Dessa grapefruits var bland de största jag någonsin sett. Nästan lika stora som en handboll. Jag gillar alltid att gå runt och botanisera bland allt som finns på just Whole Foods. Här finns en riktig ostdisk och här kan man få tag på produkter som kesella och creme fraiche om man önskar som inte finns på andra ställen.

Nu är det måndag morgon det har varit ännu en kylig morgon. Temperaturen ska dock gå upp under veckan så att vi kommer att få rena rama vårtemperaturerna med ca 10 plusgrader till mitten av veckan. Ha en bra start på veckan.

9 comments:

Saltistjejen said...

Skön helg!
Kul med nya inköp också. Haha jag ahr också vita gympaskor och jag håller med om att det känns väldigt amerikanskt!
Kram!

Desiree said...

Saltis, tack. Jo det är alltid kul med lite nytt. Ha ha även om gympadojjorna är vita så aktar jag mig för att inte ha för korta byxor, och vita tubsockor till det hela för att det verkligen ska bli så helylle amerikanskt som det kan bli ;-)

Anna, Fair and True said...

Jag har alltid tänkt att ekologiskt egentligen betyder mindre iom färre (inga?) besprutningsmedel och annat konstigt men inte i Amerika alltså?? :) Skulle iaf vilja ha en Whole Foods i Sverige!

Jag älskar också tulpaner! Köpte två buketter med vita och mörklila som blev väldigt fint ihop!

Anne said...

Vad härligt det är att höra att du inte saknar huset ett dugg utan är helt tillfreds med nuvarande lägenhetsliv. Det verkar inte ha blivit nån jobbig tillvänjningsperiod där utan du verkar snabbt och enkelt ha hittat rätt och kommit in i nya boendet.
Man glömmer ju så lätt, det där med mörker och bristande soltimmar. Vi tycker ju det blir mörkt tidigt när det är runt 5 den mörka årstiden här. Men jag förstår att du plötsligt uppskattar det igen och tycker det är "tidigt" efter en decembersemester i Sverige, då det ju verkligen blir mörkt tidigt.
Du är nog en liten kokosnöt du Desiree :) Som du själv brukar säga. Det är som sagt så lätt och fort man glömmer, jag kan inte ens tänka mig mer hur det är i djupaste vintern med det lilla dagsljuset och så lite sol som hemma. Men jag antar att skulle man bo så igen så skulle man vänja sig rätt snabbt igen, eller tror du att det skulle vara en grej som skulle ta tid för dig att riktigt vänja dig vid?
Gillade färgerna på ditt nya klädesplagg!

Marie said...

Hmm, skulle vara kul med en jämförelse mellan "svindyra" whole foods och tyska affärer... Jag sätter en slant på att tyskarna är dyrare! ;) Men självklart beror ju hur man jämför, jämför man med andra amerikanska affärer ses den nog som svindyr! :)

Annika said...

Tulpaner är så fina!
Jetlagen är ett litet helsike...hihi!!
NU först är jag av med den. SKÖNT.
Även här ska det bli tio grader senare i veckan. Men, jg ser inte fram emot det. För mig kan det gärna vra kallt och soligt, bara det inte blåser.
Vita gympadojjor vill jag inte ha, hehehehehe....
Det känns så genomamrisigt...hehehehe...dumt, jag vet.
men jag känner ju dig så jag vet att du väger upp det hela!
Fin ny bild på dig förresten i din högerspalt.
Kramis!!

Desiree said...

Anna, jag tror nog att att ekologiskt här också innebär just mindre eller inga bekämpningsmedel. Allt som säljs här ska ju vara så möljövänligt som det bara går. Låter som en riktigt vacker kombination med lila och vita tulpaner. Lite vårtecken behöver man mitt i vintern ändå eller hur? :-)

Anne, känns faktiskt som en befrielse att ha blivit av med huset. Jag känner att jag nästan aldrig fick njuta av det för det var alltid så mycket spring och fix. Du har helt rätt i att man glömmer snabbt hur mycket mörket i Sverige påverkar en. Kylan går an men just mörket är jobbigt. Nu går jag verkligen här och njuter av att känna solens stålar på ansiktet även om det är rejält kallt. Ha ha du har så rätt i att jag nog innerst inne är en liten kokosnöt som jag brukar säga ;-)
Jag tror tyvärr att det kommer att ta tid att vänja sig just vid en långa mörka årstiden i Sverige. Jag känner att jag lätt skulle investera i en sådan där solljus lampa i hopp om att den skulle hjälpa lite iallfall. Tack jag gillade de lite roliga färgerna på denna fleece också.

Marie, jag upplever faktiskt att mat och livsmedel är ganska dyrt här även i vanliga butiker. Känner att det ofta är relativt lika priser med Sverige iallfall. Upplever du att maten är dyrare i Tyskland i jämförelse med både England och Sverige? Skräpmaten är ju billig här men det är ju inte sådant man vill äta. Jag och C lägger minst 1000 dollar i månaden på vårat matkonto och då handlar vi som sagt bara 1-2 gånger per år på whole foods. Vi äter dock alla mål hemma och äter både lagad mat till lunch och middag samt lite godare, lyxigare till lördagar.

Annika, jag tror faktiskt att jag blivit av med den värsta jetlagen nu. Imorse vaknade jag mer normal tid. Ha ha vita gympadojjor men de lär väl se mer normala ut om ett tag. De är himla sköna iallafall och de är mest vita på ovansidan för på sidorna är det rätt mycket blått och silver.

åsa i memphis said...

Åh vad skönt att se att ni lägger massor på mat i månaden ni med. Jag har fått lite pikar hemmifrån att vi lägger så mycket på mat - på ett sätt - men jag försöker förklara att om man köper ekologiskt och "ren mat" (alltså inte processad mat) blir det mycket dyrare.... Memphis är inte världens billigaste bra mat, dte är billigt men då pratar vi pommes och fried chicken... och inga grönsaker förutom collard greens.

jaja, skönt att höra att du trivs i lgh! det är så viktigt för att man ska må bra. Lycka till med att komma över jet lagen snabbt.

Här har vi första dagen sen nyår när det inte är -6 eller mindre.... idag var det plusgrader! :) Jag gillade kylan i förra veckan, men det var kanske mest nyhetens behag? Samtidigt har huset varit kallt, inga tvåglasfönster här inte... jaja, det går bra det med, man måste bara vänja sig lite.

Katarina said...

Härlig helg!

Jag gillar tulpaner också. de är såååå vackra,, enkla och graciösa på ett klassiskt sätt...

Whole Foods, det var min favoritbutik då jag bodde i GA. Önskar att jag kunde finna mera ekologiska produkter här på Filipp. också.

Jo det känns amerikanskt med vita gympaskor,,Snygga skor!