Thursday, January 14, 2010

Fredagstema - Mitt Drömrum

Jag vet precis hur mitt drömrum skulle se ut. Härligt att få börja fredagen med att få drömma sig bort lite med just detta tema som Sparkling valt idag. Mitt drömrum skulle nog vara ett så kallat ”Sun Room” eller inglasad veranda. Här skulle solljuset få flöda in genom stora fönster. Det skulle gärna få vara vackra fönster med spröjs. Under vintern och den mörka årstiden skulle jag se till att ha en eller ett par ljusterapi lampor här inne. Jag tror det är viktigt för att både bli piggare och gladare.

Jag skulle ha mycket gröna växter i rummet. Både stora och små krukor med allt möjligt. Flera vackra orkidéer. Här skulle jag ha en riktigt skön fotölj centralt placerad med en go fotpall. Rummet skulle också ha en liten soffa där man kunde sträcka ut sig eller ligga och läsa. Några flätade vackra träkorgar skulle stå på golvet fyllda med härliga mode och inredningsmagasin. Över soffan skulle det hänga några gosiga plädar som man kunde vira in sig då det är kallt ute. Ett litet bord skulle stå framför soffan där man kunde ställa ifrån sig sig stora te eller kaffekopp. Här skulle jag sitta och njuta av solen under våren och sensommaren. Här skulle jag sitta och läsa och mysa under den mörka delen av året med en stor kopp te eller kaffe och några härliga mode eller inredningsmagasin eller en god bok. Jag skulle även gärna kunna tänka mig att ha ett akvarium i rummet och få sitta och låta tankarna vandra fritt medans jag kollar in vad som händer i akvariet. Detta skulle helt klart bli ett rum att få återhämta sig i och att få njuta av lugn och ro.

Då vi flyttar hem kommer jag försöka få till någon liten höra någonstanns även om det inte blir ett helt rum just med mycket gröna växter och investera i en sådan där ljusterapi lampa. Iallafall delvis förverkliga detta drömrum.

Men just nu njuter jag av att det nästan känns som svensk vår här för tillfället. Det har varit en hel del klart väder och solsken denna vecka. Det är dagsljus iallfall fram till 17 och nu mellan 5 och 10 plusgrader. Måndag blir det bloggpaus för det är nämligen lång helg denna helg. På måndag firar man Martin Luther King Jr Day här i södern. Det är bäst att passa på att njuta av långhelg nu för sedan blir det inget extra ledigt alls förrän Memorial Day i slutet på maj och dit är det ju en bra bit kvar. Nu till helgen har vi därför bestämt att det får bli en lite tur till grannstaten TN. Tänkte åka upp till Memphis och bland annat kolla in Elvis hemtrakter. Vi har ju varit i Nashville men ännu inte i Memphis. Lika bra att passa på medans man bor i dessa trakter.

Ha en bra helg allesammans!

15 comments:

Annika said...

Sunrooms är så FINA!!!!
OH vad jag sett många fina sådan här i US. DET skulle jag också vilja ha om jag bodde i ett fristående hus!
Hoppas att man får ett sådant sunroom en dag!

COOLT som bara den med Memphis!! Häftigt! Dit skulle jag också vilja åka.
Jag vet att du kommer att komma hem med en massa roliga biler och upplevelser.

Ha en toppenhelg!!
Kram!!!

Anna, Fair and True said...

Vilken bra idé! Låter härligt och kunna sitta där och njuta av en bok medan man tittar på blommorna och får lite värme.

Dagens tema passade ju bra in med dina tidigare inlägg om inredning och design :)

Marie said...

Vad härligt att höra om ditt rum, jag kan nästan se det framför mig!

Mysigt med en weekend iväg, jag ser fram emot bilder när ni kommer tillbaka!

Ha en trevlig helg!

Desiree said...

Annika, jepp ett sunroom skulle det få bli. Jag tror verkligen att det behövs i Sverige. Ser fram emot Memphis även om jag inte är något direkt Elvis fan men det blir nog kul att besöka ändå.

Kram

Anna, jepp jag tror att det behövs. Jag märker hur mycket piggare och gladare man blir av att faktiskt få se solen här på ett sätt som man inte fick i Sverige. Även om ljuslampa inte motsvarar solen helt så är det nog tillräckligt bra ändå. Ja du har helt rätt i att det blivit en hel del inredningstankar i bloggen den här veckan. Ha en fin helg.

Marie, jag hade gärna önskat att jag hittat några passande bilder men jag hann tyvärr inte leta på nätet. Jag skulle gärna ta din front porch också och Annikas drömkök. Svårt att begränsa sig till bara ett drömrum ;-)

Petra H said...

Ja, jag kan riktigt SE rummet framför mig, och vet du varför? Du beskriver nästan till punkt och pricka en IKEA-REKLAM som jag såg i en massa svenska inredningstidningar när vi var hemma. Jag visade den för O och sa att ett sådant rum skulle jag vilja ha i vårt hem i Bryssel ;-)
Jag ska skicka en bild på reklamen till dig, så får du se själv!
Trevlig helg!
Kram

Desiree said...

Petra, tack så mycket. Jag vill gärna se bilden för att få mer inspiration om hur jag ska förverkliga det här rummet. Toppen att IKEA satsar på sådant så då kanske man kan få till det utan att det blir allt för dyrt även om de där solljus lamporna kostar en slant så är jag beredd att investera i en sådan. Ha en riktigt fin helg.

Kram

Saltistjejen said...

Vilket underbart rum!!
Mmmm ett sådant skulle jag gärna ha!
:-)
Kul att ni tar ledigt och gör något denna långhelg.
Vi ahr inga planer alls. Mest blev vi lika överraskade som alltid vid sådana här måndagshelger och tänkte att OJ inget dagis"
Så vi kommer nog jobba som vanligt men då dela på måndagen hemma.
Ha det riktigt bra på er resa!!!!!!! Ser fram emot att få läsa mer om den senare!
Kram!

Desiree said...

Saltis, ja det vore inte alls dumt med ett Sun Room. Egentligen borde den här helgen komma lite längre fram gärna i mars eller något sådant för nu har man ju precis varit ledig i och med julen. Men en ledig dag säger jag aldrig nej till speciellt i det här landet. Vi åker ju också till Key West i slutet på denna månaden så januari blir en toppenmånad men sedan blir det lång väntan fram till nästa långhelg som sagt. Ha en bra helg.

Petra H said...

Jag har skickat bilden till dig! Hittade inte den i de inredningstidningarna jag hade i handbagaget (Sköna Hem och ELle Interiör ligger i resväskan...) så jag bad mina föräldrar leta upp reklamen i en av deras tidningar och ta en bild till mig! Inga solljusterapilampor men hoppas att du gillar hur det ser ut...

Anne said...

Sunrooms - YES, det glömde jag. Men ett sånt skulle jag också vilja ha. Definitivt.
Memphis, låter toppenkul och roligt. Ser framemot bilder och rapport.
Så ni har långhelg, skönt. Inget sånt här. Kanske banker osv har stängt pga Martin Luther King-dagen, vet inte.
Men ingen långhelg där inte.
Däremot har vi en ledig dag i februari, President's Day. Då är det långhelg här. Men inte nu på King-dagen. Summan av kardemumman blir densamma (en extra dag) men ni har den nu och vi tar den i februari. Hoppas det blir en toppenhelg för er! KRAM!

Sparkling said...

du har mkt bra smak låter det som :)
jag tycker mkt om akvarium, har två i vardagrummet, varav det ena är fyllt med bebis scalarer, tycker verkligen akvarium förhöjer stämningen i ett rum, härligt med lite röresle och lite fina färger!

Camilla said...

Vilket trevligt rum du beskriver. Växter i massor är alltid trevligt, dessutom så bidrar de ju till en bättre inomhusluft:)

Ha nu en riktigt trevlig helg. Jag ser fram emot att få se dina bilder senare.

Kram

Desiree said...

Petra, tack för bilden. Det var precis något sådant jag hade i tankarna.

Anne, verkar som om helgdagarna skiljer sig från stat till stat och också från arbetsplats till arbetsplats. Jag hade nog hellre haft presidents day i februari men nu får jag ta denna och hålla till godo istället och det funkar fint.

Sparkling, tack för ännu ett kul tema. Akvarier är himla fina. Vi hade ett stort innan vi flyttade hit. Så vackert och rogivande att titta på. Lyllos dig som har två stycken.

Camilla, du har så rätt i att växter inte bara bidrar med att vara vackra utan också renar luften en hel del. Ha en fin helg.

HeLena said...

Låter som ett härligt rum! Skulle jag också kunna tänka mig:)

Anonymous said...

Låter som ett härligt drömrum! :-)