Thursday, January 21, 2010

Fredagstema - Motion

Motion är något som blivit jätteviktigt för mig och något jag verkligen både prioriterar och lägger ner en hel del tid på. Innan vi flyttade hit till södern var jag inte så mån om just motion. Jag nöjde mig med den vardagsmotion jag fick men gick inte och tränade aktivt. Men sedan vi flyttade hit och det är bilen som gäller som enda transportmedel vart man än ska ta sig så insåg jag att jag på ett helt annat sätt måste vara aktiv för att få motion. Nu får jag absitinens om jag inte motionerar regelbundet. Här går jag och tränar på gymet som ligger några kvarter från jobbet ca 1 timme dagligen. Det är ett helt underbart gym med alla möjliga träningsformer, pass, stor badssäng, klätterväg, löpspår osv. Det var helt nybyggt då vi flyttade hit. Både jag och C tränar här. Det är väldigt förmånliga priser för oss som jobbar här på universitetssjukhuset. Jag och maken betalar ca 50 dollar i månaden för oss båda för att kunna träna här. Det är ju verkligen prisvärt. Då vi flyttar tillbaka till Sverige kommer jag absolut att köpa träningskort på antigen Friskis eller SATS.

Att investera och satsa på motion är en investering för ens egna hälsa. Man blir betydligt piggare, friskare och smidigare. Jag är även övertygad om att man faktiskt åldras långsammare genom att hålla kroppen igång. Även under semestern och då jag varit i Sverige brukar jag se till att motionera regelbundet. Jag brukar ta med mig kläder och löpskorna och ge mig ut. Även nu under julen så körde jag löpning även om det var minus 10 grader. Det gäller bara att klä sig korrekt och ha flera lager. Det var ju en hel del snö men det gick riktigt bra ändå. Snö är faktiskt ett ganska trevligt underlag att springa på.

Förr tränade jag lite för mycket men nu tycker jag att jag kommit upp i en rimlig nivå. Träning ska vara kul och inte en heltids sysselsättning har jag kommit till insikt om. Det är även viktigt att variera sig och sin träning. Jag kör både konditionsträning och styrketräning. Kör en hel del spinning som konditonsträning. Styrketräning kör jag för det mesta på egenhand med både maskiner och med fria vikter. Det finns inget mer underbart än att känna att man har en stark och smidig kropp. Att träna är även ett mirakelmedel för att bota stress. När man varit på gymet och kört hårt ett tag så infinner sig verkligen ett lugn och glädje i kroppen och sinnet. Glädje av mina nya muskler och starka krafter fick jag verkligen då vi skulle flytta i slutet på förra året. När vi precis kommit tillbaka till Alabama efter julhelgen så ville inte våra bil starta pga av urladdning av batteriet. C hade försökt putta ut den ur garaget men inte klarat detta på egen hand. Men när vi båda tog i för kung och fosterland så gick det och då kändes det bra att kunna hjälpa honom att lösa problemet.Det här är det fina gymet som finns inne i stan bara några kvarter från där vi jobbar. Det var helt nybyggt då vi flyttade hit. Hit går jag ofta och tycker att det är toppen att träna här. Stort och fräscht. Här finns allt man kan önska sig.

Så här såg det ut under julen då vi var hemma. Rejält med snö och kyla men ändå skönt att få komma ut och röra på sig. Med rätt kläder och flera lager funkar det utmärkt.

Träningskläder tycker jag är kul. Det piggar alltid upp träningen om man just hittat ett nytt snyggt träningsplag som man vill testa. Jag bryr mig inte så mycket om vad andra har på sig på gymet när det gäller träningskläder men jag tycker faktiskt inte att det är ok att träna utan att byta om. Gillar inte då man ser folk kostymbyxor och skjorta eller jeans på sig på gymet. Sånt förstår jag mig verkligen inte på.

När vi flyttar tillbaka till Sverige kommer jag att satsa både på aktiv träning och vardagsmotion. Jag tycker om att hålla mig igång och i rörelse. Gillar att vara ute och vara aktiv. Gillar inte då det är allt för kallt eller allt för varmt för att just kunna vara ute.


Roddmaskinen i all ära men att komma ut och ro på riktigt och samtidigt få njuta av vacker natur och en stillhet som råder på sjön då man tar sig fram på en gammal träeka är verkligen en njutning. I sommras körde jag roddpass på riktigt då och då. I helgen har vi inget direkt inplanerat. Men det gör inget för på torsdag nästa vecka bär det av söder ut mot Florida där vi får en lång weekend tillsammans med svärföräldrarna. Ska bli underbart.

Ha en fin helg allesammans.

13 comments:

Saltistjejen said...

Vad härligt det ser ut när du ror! Sådana stunder är ju helt underbara!
Och du verkar fått en bra balans på din träning nu tycker jag. Önskar jag kunde vara så duktig som du är, men jag ahr ännu inte fått tilbaks motivationen för träningen. Innan E så tränade jag regelbundet men sedan dess har jag blivit lat...! ;-)
Tyvärr. Jag hoppas att våren ska ge mig ny inspiration när det blir lite ljusare och varmare ute!
Hoppas du får en fin helg!
kramar!!!

Anne said...

Allra först, underbara bilder Desiree. Helt fantastiskt fina!
Jag håller med dig, motion är viktigt. Jag tror att alla, även personer som varit totalt icke intresserade, när man väl kommer förbi spärrar och gränser och känner, ser och märker hur bra motionen får en att må inte bara fysiskt utan psykiskt. Då är det svårt att lämna den världen och bli en soffpotatis igen. För mig har det gått i vågor under årens lopp, stundtals har jag varit den där soffpotatiten och inte mått bra av det på nåt sätt eller tyckt om mig själv som den jag varit då.

Jag har märkt att jag tycker om att försöka spränga mina gränser, utmana mig själv på det där sättet när jag med träningen gör saker jag inte trodde jag kunde. På min nivå handlar det om små saker, som t.ex. att sakta byggt upp att kunna springa den och den rundan i högre och högre tempo. Eller kunna göra 10 armhävningar. Typ. Det är ju individuellt, men behöver inte vara grejer som att springa ett maraton men att komma över sina egna gränser för vad man tror man kan träningsmässigt, se att man kan springa de där 5km i det och det tempot (eller vad det är). Det stärker en på alla plan, att plötsligt kunna känna en styrka att göra en massa saker privat man inte trodde man kunde göra. Träningen gör det med en tycker jag.

Ha en riktigt skön helg!

Annika said...

Härligt Desiree!!
jag bara älskar roddbilderna på dig! OCH den där du joggar i snön hemma. Underbara!
Ja, jag tycker också att du har fåt toppenbalans på träningen.
Man mår bra av att träna, det känns i hela kroppen. Inte minst i hjärnan.
Sen är jag säker på att man blir snyggare också +, som du säger, att man åldras liite långsammare.
Exakt, det gäller att blanda träning med njutning emellanåt. DET är det bästa!
Stora kramar från mig!!!

Victoria said...

Men, vad du är duktig!! Vi har helt kommit av oss med träningen sen vi flyttade, men jag hoppas att vi ska hitta ett gym sompassar oss här snart.
Kram och trevlig helg!

Desiree said...

Saltis, det var en riktigt vacker morgon da jag var ute och rodde med C. Jag forstar att du inte har sa mycket tid over med bade E och ett kravande jobb. Det blir svart att pussla ihop allt. Jag ar glad att jag fatt en battre balans i min traning. Formodligen kommer jag inte kunna trana lika mycket i Sverige men kommer anda att satsa pa regelbunden traning iallfall 3 ggr i veckan. Det tror jag att jag skulle vara nojd med. Ha en underbar helg du ocksa.

Kramis.

Anne, tack sa mycket. Efter att ha last dagens tema pa din blogg ar jag makta impad over dig och nya livsstilen. Visst ar det sa att traning och motion inte bara starker kroppen utan ocksa knoppen. Nej nagon soffpotatis hoppas jag att jag inte blir igen. Jag har ju ocksa haft mina perioder i livet da jag tranat regelbundet och da jag inte tranat alls. Men jag trivs mycket battre av att faktiskt vara ute och rora pa mig. Jag har hittat en livsstil som funkar i langden och trivs bra med den.Visst ar det viktigt att satta upp olika mal med sin traning och inse att man inte behover jamfora sig med andra utan bara med sig sjalv. Det ar sina egna framsteg man verkligen ska gladjas over. Vi befinner oss alla pa olika nivaer. Vad som ar en prestation for en kan vara for svart eller enkelt for en annan. For mig funkar det bast om jag har en instruktor som verkligen peppar och ar entusastik. Da kan jag ge jarnet. Ha en toppen helg.

Annika, tack sa mycket kul att du gillar roddbilderna. Jag vet ju att du sjalv kor hart med dina PW och ocksa med mixad traning hemma. Visst kanner man sig bade piggare och gladare av traning. Jag onskar att jag hade fina slingor att ga och jogga i som du har. Men i Sverige lar jag kunna fa det. Kommer dock ocksa att kopa gymkort dar. Kommer att behovas pa vintern da det inte alltid ar latt att komma ut regelbundet.

Victoria, det galler att hitta ett gym som man trivs med. Det ar ju extra viktigt for er i Florida dar klimatet ofta ar for varmt for att trana utomhus pa egen hand. Ha en fin helg.

Åsa i memphis said...

Träna i jeans? finns det sånt folk där borta i Alabama? wow. Det är mer än vad jag sett här.

Jag håller med om att det är mer "måsten" när man är här borta som bilburen söderbo. Och känslan i krppen när man tränat och är riktigt trött är sååååå härlig! Hoppas att ni får en skön helg.

(Själv drog jag ut en visdomstand idag och kommer nog sova rätt länge idag och imorgon :) )

Katarina said...

Wow, vilken härlig "last", träning! Bilderna är vackra och du låter så pigg och alert!

Fortsätt med det, jag skulle också behövas smittas av din träningsiver just nu!

Desiree said...

Åsa, ja tro det eller ej men jag har faktiskt sett både folk i jeans och kostymbyxor med skjorta på sig på gymet. Jag tror mest att de lurar sig själva att de är där och tränar för man kan inte träna på riktigt i sådana kläder. Oj din stackare var det idag du drog ut tanden. Hoppas att du inte har allt för ont och att din käraste pysslar om dig ordentligt. Du får äta snäll mat som sagt. Men det finns som tur också sådant som inte bara är snällt utan också gott som glass. Det är något jag själv aldrig kan motstå. Hoppas att det läker fint och att du får en bra helg under omständigheterna.

Katarina, ja det kanske inte är så tokig last. Nu har det blivit mycket mer lagom så nu känns det bara bra. Den skönaste och bästa känslan är ju EFTER man har tränat och känner sig så där härligt trött som Åsa sa. Det är en riktigt skön känsla. Ha en fin helg.

Anonymous said...

Hi there!
I would like to burn a theme at this forum. There is such a nicey, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of financial piramyde, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For several years , I earn money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I get now up to 2G a day , and I started with funny 500 bucks.
Right now, I managed to catch a guaranteed variant to make a sharp rise . Visit my web site to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Sparkling said...

Härligt med ett gym som erbjuder så mycket olika motionsformer! Jag rekommenderar friskis&svettis varmt!

Anonymous said...

Trevlig blogg med fina bilder. Blev inspirerad att göra det lite mysigare hemma!

JanuskieZ said...

Hi... Looking ways to market your blog? try this: http://bit.ly/instantvisitors

Anna, Fair and True said...

Du är så duktig! En timme per dag på gymmet?! Det är bra det! Önskar jag kunde komma in i den rutinen!