Sunday, December 13, 2009

Välkommen hem till oss i Cheescake Villas

Idag tänkte jag att jag skulle ta med er in på lite husesyn i vårt nya boende för tillfället. Jag måste faktiskt säga att jag trivs riktigt bra här. Jag trodde att omställningen skulle kännas mer och att jag skulle sakna huset betydligt mer än vad jag gör men så blev inte det inte och det är positivt. Ihelgen var vi iväg till huset och hämta sista prylarna, sådant som vi tänkt sälja men förmodligen istället kommer att ge bort till typ frälsis eller någon annan sådan organistation/kyrka. Det ekade i huset då man gick igenom de tomma rummen. Jag tog en sista vända genom hela huset. Jag och huset lämnar varandra som vänner men jag känner ingen stor sorg. Jag gick ju igenom en ganska tuff period i just det huset och därmed känns det faktiskt bra att faktiskt få stänga den dörren och lämna detta bakom sig och istället få blicka framåt på ett helt nytt sätt. Det var ett fantastiskt hus och det är jättekul att vi har fått chansen att bo i ett sådant vackert och stooort hus men det var också jättemycket jobb att faktiskt hålla det där huset och trädgården på topp. Men men ... kom in i nya lyan så länge så ska jag visa er runt.Lyckade inte riktigt få bilderna i den ordning jag ville men det får duga ändå. På första bilden har vi min nya garderob. Jag fick plats med allt jag ville och det känns toppen. Sedan har vi tvättmaskin och torktumlaren som vi tog med oss från huset. Vi har ingen äkta tvättstuga utan här är det mer som en stor garedrob med dörrar men jag tycker att det funkar bra.Detta är sovrummet. Mindre men samtidigt mysigare. Direkt då man kommer in i sovrummet ligger master bathroom till höger och sedan är nästa dörr min garderob.C tagit en av gardroberna i ett av de andra rummen.


Detta är ett av de andra rummen som C har som kontro. Här ligger verktygslådan framme fortfarande och lite kartonger och annat. Men sakta men säkert så börjar nya boendet ta form.


Här har vi rummet med alla kartongerna. Här kör vi långtidsförvaring samt har våran extra frys. Jag trodde att jag skulle sakna mitt stora skafferi mer men här har jag lyckats få till ett bra skafferi iallfall i ett av garderoberna i hallen. Jag tror det här är tänkt som något slags linneskåp egentligen men det funkar utmärkt som skafferi. Skafferi med heltäckningsmatta, lite mysko men funkar.

Välkommen in i vardagsrummet som är det största rummet. Det är faktiskt riktigt luftigt med en ganska öppen planlösning. Ena delen av detta stora rum är vardagsrum och sedan har vi en liten matsals del i andra ändan.


Här har vi vardagsrummet. Det rummet kommer man faktiskt in i så snart man klivit över tröskeln. Det är lite lustigt men i många amerikanska hem är det faktiskt så att man kommer direkt in i just vardagsrummet. Det såg vi i många hus vi kollade på då vi skulle köpa hus här också. Skostället står precis brevid dörren men ändå i vardagsrummet. Det är ett riktigt stort och härligt luftigt rum.


Det finns en dörr brevid stora tvbänken som leder ut till en liten uteplats. Där kan vi under våren ställa ut ett litet bord och stolar så kan man sitta där ute och dricka kaffe till våren.

Lite har vi faktiskt också hunnit julpynta och det känns bra. Här hänger ljuskransen i stora fönstret.

Sedan har vi köket. Det är heltäckningsmatta i hela lägenheten utom den lilla ytan i köket och badrummen. Köket är som sagt inte stort men det fungerar väl. På många sätt är det faktiskt enklare och mitt stora kök. Allt är mycket mer inom räckhåll, jag behöver som sagt bara vända mig om 180 grader för att nå det mesta. I lördags körde jag det ultimata testet av det här köket och det funkade. Här går att laga goda gourmet måltider också. Även om det inte är en fin gasspis så funkar den väl och det gör även ugnen. Diskmaskinen är lite mindre men inte sämre än den vi hade i huset som faktiskt inte höll någon vidare toppkvalitée. Det stora träskåpet (Emil skåpet) har jag använt som extra förvaring för köksutrustning. En del köksutrustning har jag också ställt ovanpå skåpen som ändå inte går hela vägen upp till taket. Det kanske inte ser så snyggt ut men för tillfället löser det förvaringsproblematiken.


En julkrans har vi också hängt upp på utsidan av våran ytterdörr. Lägenheten har två toaletter. Den ena är större och i anslutning till masterbedrom och den andra lite mindre toaletten har jag som min egna sminktoa just nu.

Lite julpynt har vi fått upp och det känns fint med lite julstämning.

Så här bor vi alltså nu. Ha en bra måndag.

13 comments:

S w e F l o said...

Ser verkligen mysigt ut! Kul att ni har lyckats bo in er så snabbt! Ska ju själv flytta snart, ser fram emot det och samtidigt inte. Ska bli skönt med lite mer förvaring, vil flyttar ju till dubbel så stort, vilket verkligen behövs, det känns trångt här där vi nu bor...

Christoffer said...

Om man bortser från kartongbilden så tycker jag ni har fått till det riktigt bra på den korta tiden, känns som ni bara flyttade för ett litet tag sedan.

Det verkar vara som ett hemtrevligt litet ställe. Hoppas omgivningen är bra med, med grannar och allt, under tiden ni kommer befinna er där.

Bra måndag

Victoria said...

Vad skönt att det känns OK med flytten, ni har fått till det riktigt mysigt på den korta tiden ni bott där! Hur länge blir ni kvar?

Sparkling said...

Ser fint och redan hemtrevligt ut :) påminner om många lägenheter ja varit i nere i södern så antar att stilen är väldigt typisk amerikansk =) jag tkr det är underbart att det alltid är så mkt badrum i USA!

Marie said...

Oj, vad mysigt ni har lyckats få det på så kort tid! Det är ju helt fantastiskt! Härligt att höra att ni trivs så bra i nya lägenheten. Den är ju fortfarande stor med svenska mått mätt!

Desiree said...

Sweflo,tack så mycket. Jag tycker inte om att bo i kartonger så jag försöker alltid att skynda på så att man kommer iordning och får lite hemkänsla. Det låter kanon! Ni kommer säkert att trivas jättebra. Att flytta till större är alltid lättare. Lycka till med flytten.

Christoffer, jepp det här funkar fint och känns bra. Det är lungt och tyst. Grannarna här ser vi inte så mycket av. Tror inte att vi kommer att lära känna dem speciellt mycket men det gör inget för vi har ju inte långt till våra kära grannar i gammla området. Tar ca 5 minuter med bil så är vi där.

Victoria, ja det känns verkligen toppen. Vi vet inte riktigt hur länge vi blir kvar men något halvår tror jag iallfall att det blir.

Sparkling, tack. Jag håller helt med dig i badrumsfrågan. Gillar när det finns gott om badrum. Jo nog är nya lyan typisk amerikansk på många sätt. Kanske speciellt med tanke på att det här finns heltäckningsmatta överallt utom i kök och badrumet.

Marie, yes vi trivs riktigt bra och det är fortfarande gått om plats så att vi inte känner oss trångbodda. Det här är mycket mer lagom.

Annika said...

Vad långt ni har kommit och vad mysigt det ser ut!!
Ni har jobbat hårt med att komma iordning, och det vill man ju.
Vad roligt att det känns som att ni trivs så bra! SÅNT är ju så viktigt även om det endast är temporärt!!
Så bra att du och huset kunde skiljas "som vänner", trots allt :-)
Kram!!!

Petra H said...

Vad mysigt det ser ut! Jag är imponerad över hur snabbt ni har kommit i ordning! Det ser ut som en fräsch lägenhet trots heltäckningsmattan ;-)
Ha en bra vecka!
Kram

Anne said...

Jag är också imponerad över hur snabbt ni fått det klart, inflyttat och så mysigt! Vardagsrummet är väldigt fint med de stora fönstren och burspråket (för visst är det ett sånt). Du är kreativ och tänker "outside the box" också, smart med skafferiet i det skåp som antagligen annars är tänkt som linneskåp men vad är det som säger det "ska" vara så. Ingenting, men ibland snöar man nog fast och kan inte höja blicken för att se och inse mer och bättre hur man kan göra i ett hem.
Och som sagts tidigare, era tygtavlor är så fina. Lika fina i nya lägenheten som de var i huset.Kram

Desiree said...

Annika, det är superskönt att faktiskt ha kommit iordning en del. Jag tycker nog att det är viktigt att det känns hemtrevligt och mysigt även om man bara ska bo här något halvår eller så. Det är både kort och lång tid. Så nu är jag glad att det känns bra här.

Petra, tack. Jo jag måste säga att den här lägenheten är rätt fräsh. Det märktes att de faktiskt både målar om helt och även byter ut heltäckningsmattan mellan uthyrningarna. Så det är iallfall sprillans ny heltäckningsmatta.

Anne, hi hi, ja ibland får man vara påhittig när det gäller lösningar. Jag läste faktiskt i DN för några veckor sedan om en känd kock som tagit och gjort om sitt städskåp i sin lägehet i Stockholm till storskafferi. Jag tror jag blev inspirerad av detta och det funkade ju här också. Det känns liksom mer som hem när man också har alla sina möbler med sig. Nu när vi lämnade vårat hus så lämnade vi bara ett mer eller mindre tomt skal kändes det som. Våra kära ägodelar och möbler som gör det till vårat hem står ju här nu. Nu har det här blivit hemma och det känns väldigt bra.

Anonymous said...

Oj, har ni också varit i flyttartagen! Jag har ju inte varit så aktiv i bloggvärlden på det senaste just på grund av vår flytt (+ 5 veckors intensiv semester och "julstrul"). ska bli kul att läsa ikapp nu när jag har lite mer tid. Har förresten också, igår, skaffat mig en ny, anonym blogg på
http://isflaket.wordpress.com
Titta gärna förbi!
Kram från Grönladn

Marianne said...

Så fint ni har hunnit få det! Julpynt till och med och lite på väggarna. Här har äntligen ett par mattor hamnat på golven, vi gör helt klart här uppe innan vi gör helt klart där nere som ändå är halvfärdigt.

Mysigt med en uteplats, har ni plats till lite odlingar också?

Det där skafferiet ser helt underbart ut, nästan som det du hade i huset väl? Och visst funkar även ett mindre kök, bara spisen inte är direkt dålig så går det ju att laga mat vilket är huvudsaken. Själv har jag börjat älska mitt nya kök, trots bristerna och de fula bruna skåpen!

Kramar!

Anna, Fair and True said...

Det ser ju jättetrevligt ut och ni har redan fått upp tavlor ser jag! En mindre bostad är nog alltid mysigare, eller lättare att få mysigt i alla fall!

I England har vissa t o m heltäckningsmatta i badrum och kök så tur att det inte är så i Södern i alla fall!!

Smart med skafferi i hallen och din garderob ser lika bra ut som din förra!

Hur långt har ni till jobb och sådant nu?