Wednesday, December 23, 2009

Framme i vinterlandskapNu är vi framme. Resan gick bra och smidigt. Vi råkade bara ut för en liten försening. Planet från Birmingham till Chicago var någon timme försenad men det gjorde inget alls för vi hade ändå fem timmars väntan i Chicago. Vi landade och möttes av ett vinterlandskap. Jag lyckades inte sova något på planet men lyckades ändå hålla mig vaken hela första dagen men det fick bli en tidig kväll. Vaknade utvilad imorse, härligt.

Här råder verkligen ett vintervackert landskap. Det var länge sedan jag minns att man faktiskt fick en vit jul men i år lär det ju verkligen bli så. Nog råder det julstämningen i denna vita skrud.
Följde med Pappa på en promenad imorse med vovven och passade på att ta med mig kameran. Hade det varit sol hade det varit ännu vackrare men nog var det vackert fast det var mulet.

Idag har vi klätt granen. En äkta svensk spretig gran. Det är lustigt hur granarna skiljer sig åt mellan USA och Sverige. Så här ser ju en svensk gran ut i sin form medans amerikanska granar även de äkta granarna har en mycket mer perfekt form. Amerikanska granar brukar också vara betydligt mer klädda. Men då vi bott utomlands och Mamma är från Mexico så brukar vi klä våran gran betydligt mer än vad andra brukar fast det är ändå långt mindre än en typisk USA gran.

Nog är det klassiskt att allt är större i USA eller så är allt mindre här i Sverige. Vad sägs om äppelstorleken tex?


En riktigt GOD JUL till er alla.

13 comments:

Christoffer said...

Med sådana fina vinterbilder behöver ni inte köpa julkort till nästa år :)

Jag är livrädd för att allt ska gå åt pipan med mina transportmedel. Att tåg och flyg inte går som de ska, men man håller tummarna.

Njut av all julmat, must och paket.

Återigen. En god jul och Nytt år
Kram

Ninni said...

Vad skönt att resan gick bra!
GodJul-kram till dig också!

Saltistjejen said...

Vill bara önska er en riktgi härlig jul!!!!
Tyvärr börjar snön här nere i Skåne att smölte nu. Men det blir ändå en hyfsat vit jul här.
KRAM!!

Trillingnöten said...

Jag håller med att allt är större i USA. Vi tittade på förra årets julgran i New York där vi var då. Oj! Den var rasande på alla sätt...och massor med grejer! Lagom mängd är nog bra tror jag :)

Fritt ur hjärtat said...

Haha, har vi spretiga granar, det hade jag ingen aning om!
Apropå att det är längesedan du upplevde vinterskruden konstaterade vi häromdagen att barn i Sverige åtminstone i min del av landet, kan vara 4 kasnke 5 år och inte sett snö eller åkt pulka, inna nu! Å nu regnar det här. Isregn, vad månne det bliva....
God Jul önskar jag från Uddevalla!

Desiree said...

Christoffer, jag håller verkligen tummarna för att det ska gå smidigt med alla transporterna. Vet precis hur det är. Snöoväder och stormar i USA kan lätt leda till många timmars förseningar och krångel med flyg. Men jag hoppas att det går smidigt både här och att ta sig över atlanten för jag antar att det är dit du ska. Njut du också att få komma iväg ett tag.
Kram.

Ninnie, tack. Hoppas du får en fridfull jul och många härliga promenader med kameran.

Saltis, hoppas att allt inte smälter bort så att ni får lite vit jul iallafall. Här kommer det också att bli plusgrader till imorgon juldagen men sedan ska det bli kallt igen så det kanske även blir så nere i söder. Ha det riktigt bra.

Trillingnöten, man slås av det varje gång faktiskt. Det är himla lustigt men det är verkligen så att det mesta är större i USA. Jag kan tänka mig att den där granen ni såg var maffig på många sätt. Lagom är bäst som du säger.

Fritt ur hjärtat, ha ha jo nog har vi spretiga grananr men det har jag inget emot. Det är den svenska julgranen med dess charm. Nog kan det vara så att det finns många barn som inte har fått uppleva snö, pulkaåkning och en vit jul även om man bor i Sverige. Hörde just på nyheterna att det faktiskt var 8 år sedan det var en vit jul sist i Stockholm. Så nu får man passa på att njuta av den vackra vinterskruden. Ha en riktigt god jul.

Anna, Fair and True said...

Så där härligt vitt ser det ut i Södertälje hos mina föräldrar också!

Jag skojade med mina amerikanska vänner att såklart de skulle ha en värre snöstorm än överallt annat. Allt är ju störst och bäst i USA liksom! ;)

God jul!

Desiree said...

Anna, ha ha helt sant. Den snöstormen som rådde på östkusten var värre helt klart. Ha det bra och hoppas du fått en fin jul.

Anonymous said...

Vilka härliga bilder!! Är avis på snön men vi har iaf fått en solig juldag efter ösregn igår... Och det är inte så fasligt kallt inomhus som jag befarat, svärföräldrarna hade tom köpt ETT ELEMENT som de installerat i vårt sovrum!!!! Enda julklappen men inte helt fel ;-)
Jag får skriva om det spanska julfirandet när jag har lite mer tid.
God fortsättning och fortsätt att njuuuut!
Kram
PS Vi flög AA och de snålisarna har samma bestämmelser som United, dvs 23 kg och EN resväska per person. Vi lyckades hålla oss inom gränsen och eftersom vi flyttar hem till Europa snart så kommer jag inte att ta med så mycket grejor tillbaka till PR (eventuella julklappar får nog stanna i Sverige!)

Desiree said...

Petchie, härligt att du kommit fram ordentligt och fått lite vackert väder. Fint av svärföräldrarna att ge er ett element så att ni slipper frysa. Är det dålig isolering på många av husen i Spanien som i England? Dessutom kommer ni ju direkt från tropikerna och då är man ju van vid värme snarare än kyla. De där nya snåla reglerna vad gäller baggaget stinker verkligen. Vi flyttar ju tillbaka under året som kommer också så jag kommer nog att försöka begränsa vad jag köper och inte ta tillbaka allt för mycket. En del julklappar lämnar jag kvar här och kanske klarar vi oss med varsin väska tillbaka också nu när man har fått lassa ur en hel del som varit julklappar till andra. Ha det bra och skönt. Vi hörs.

Kram

Anne said...

Jag bara myser och njuter när jag ser alla dessa vintriga, fantastiska bilder (Annika har ju visat mycket också). Så vackert. Tänk att det bleg en vit jul därhemma år, helt rätt tidpunkt på året att vara vintrigt, kallt och snöigt. Är riktigt avis på det, i år hade ju helt klart varit julen man borde åkt hem bara pga snön. Synd man inte har kristallkula...
Haha, rolig jämförelse med äppelstorleken. Det blir verkligen tydligt hur det skiljer sig när du visar två på samma bild. Äpplena här verkar kunna hålla i evighet också, har inte tänkt på att göra den jämförelsen med de svenska.
Ha en fortsatt bra julhelg! KRAM!

Desiree said...

Anne, jo visst är det ett vackert vinterlandskap just nu. Men det hade kunnat vara ännu finare om det hade varit lite sol. Det här gråmulna vädret ledsnar man ganska snabbt på. Men annars är det jättefint. Håller på att slå om nu så att det kommer att bli riktigt kallt. Det är alltid roligt att jämföra storleken på saker här och USA. Man kommer oftast alltid fram till att nästan allt är bra mycket större i USA ha ha.
Kram

Annika, SOM inte lyckas logga in på google...irriterande!!!! said...

Hej Vännen!

Visst är det härligt med rådande väder. BLASK igår, men idag är det återigen kallt och snöigt. Ska ut till Järfälla ikväll. Kam'ran ska med- Tänkte ta en prommis med kam'ran i snöyran också idag. GOTTA love it!! Vore kul att ses men jag kan inte lova ngt. Dagarna är så läskigt uppbokade. Men jag ska se vad jag kan göra. Kikarvägen ska jag till ikväll, by the way ;-)

Kramar i massor genom snöyran!!!