Thursday, May 20, 2010

Blå svalka i det heta södern

Att få glida ner i svalkande blått vatten. Att få lyssna på ljudet av sina simtag och mjukt glida över vattenytan medans tankarna får flyta runt fritt i huvudet. Så skönt! Jag har börjat simma och gillar det verkligen. Detta har blivit till min nya fredags nedvarving. Jag brukar normalt köra en fredasspinning till lunch och efter denna så vet jag att poolen väntar. Det känns så skönt och lyxigt att avsluta veckan så.

Jag älskar verkligen vårat gym här för de anställda på universitets campus. Det är stort modernt och fräscht. Man kan verkligen träna allt möjligt. Jag har faktiskt börjat med lite simning numer också. Det finns en stor och härligt inbjudande pool. Den är indelad i tre olika huvudzoner. Man har en del längst till vänster där man kan simma längder (25 meter) sedan finns mitten delen som har en rolig virvel som man kan träna benmusklerna i genom att gå motströms samt för lite lek och skoj. Längst till höger finns också en bubbel pool.

Vatten är alltid något jag har gillat och jag finner simning rogivande för både kropp och själ. Man glider ner i det mjuka vattnet och sedan simmar man längd efter längd och bara låter tankarna flyta. Jag simmar mest för att det ger en sådan skön känsla och inte som ett konditionspass i sig utan mer som ett komplement. Jag brukar simma 1000 meter. Det blir mest bröstsim för crawl behärskar jag ännu inte riktigt. Tycker det verkar svårt att få till andningen på rätt sätt.Nu när det är varmt ute är det riktigt skönt att glida ner i det klara fina vattnet. Det ger lite svalka även om poolen är ganska varm. Kollade temperaturen häromdagen och och då låg den på ca 28 grader. Men det känner jag passar mig perfekt. Jag är inget stort fan av iskallt vatten. Jag tycker ändå att man får en skön svalka. Träningsformer som simning (bröstsim) och Pilates kanske inte ger så hög puls men jag finner ändå att de ger smidighet, styrka och är väldigt rogivande mentalt. Pilates gillar jag också för att det gör att jag känner att jag får styrka, stabilitet samt att jag blir smidigare och mjukare i kroppen.


Men just nu är himlen helt svart ute. Det är varning för kraftiga åskväder. Jag tror att ett kommer att bryta ut här när som helst känns det som just nu. Det kom ett riktigt kraftigt igårkväll också. När vi klev utanför dörren imorse var det både blad och grenar överallt så nog blåste det rejält igår. Ha en bra fredag och en skön helg. Själv ska jag ägna mig åt att packa väskorna för på onsdag sticker vi ju på lite semester. Dags att lokalisera solcreme och sådant.Happy Friday!!!

11 comments:

Annika said...

Vilken vacker pool!!
Och vad härligt för er anställda att ni får ta del av den. Visst är det härligt att simma, det tycker jag också.
Här är det skönt idag, men imorrn tror jag det blir andra bullar. Det är typiskt eftersom vi har relay for life, cancerfondens jippo hela dagen.
28 grader i poolen låter skitbra!
Och jag är urusel på crawl, men bra på bröstsim.

Ha en supermysig helg nu!!!
KRAM!!
Ps, jag äter violtabletter....Mmmmm.....

Charlotte said...

Vad härligt det där lät!!! Och vilket ställe. Ser superfräsht ut! NJUT! Trevlig helg på dig. Vi ska börja packa här hemma i helgen också.. fast för ett långt "semesterår" *ler*

Desiree said...

Annika, synd att ni ska få sämre väder på G när ni har relay jippot. Ja poolen är hur skön som helst till och med för en badkruka som mig ;-)
Ha en skön helg.
Kram!

Charlotte, tack så mycket. Jag tänker en hel del på dig och känner så igen det där förväntasnfulla med pirriga känslan. Det kändes så himla overkligt för oss till och med när vi var på arlanda. Det kändes som vi skulle iväg på någon semester fast vi skulle bosätta oss på andra sidan atlanten. Hoppas att du får en sista härlig helg att njuta av. Om du har någon sista minuten frågor om vad som helst så kan du alltid maila eller skiva här på bloggen.
Kram!

Marianne said...

Vilken jättefin pool! Där skulle jag gärna bada. Men jag kan inte träningssimma längre med min nacke, då får jag jätteont. Smart med den där mittfåran för att träna benmusklerna!

Det är jättebra när det finns gym för de anställda, det borde vara lag på det, i alla fall på företag med många anställda.

Ha en riktigt skön helg!
Kram!

Desiree said...

Marianne, ja har du ont i nacken kan det bli jobbigt. Ja det här gymet är verkligen toppen och jag kommer med all säkerhet sakna det mycket. Sköt om dig och ha en fin helg.

Katarina på Filippinerna said...

visst är det härligt med simning! Det är precis som du skriver skönt för kropp och själ,, det är verkligen avstressande när man väl kommit i vattnet!

Vilket fin område ni vekar ha på jobbet, toppen för den som vill träna!

Desiree said...

Katarina, jag tycker det är hur skönt och härligt som helst. Du har ju egen pool vilket måste vara underbart dels för att simma en del och dels för att få svalka dig lite. Anläggningen här är guld värd för oss som jobbar på campus. Kostar bara 50 dollar i månaden och då får man träna hur mycket man vill. Man har tillgång till poolen, maskiner, olika pass, spinning, klättervägg, löparbana, olika hallar som man kan boka för squash, racketball och annat.
Ha en härlig helg
Kram

Victoria said...

Älskade vän,
är ni OK?
Såg på TV att ni haft en tornado i Birmingham!
Kramar//Vic

Desiree said...

Victoria, tack vi mår bara bra och har tak över huvudet. Det har kommit ett par riktigt kraftiga åskväder men just lokalt där vi bor har det inte varit några tornados. Men tack så mycket för din omtanke.
KRam

韋于倫成 said...

精彩的文章是我停留的理由~ ........................................

Taina said...

Vilket gym då!! Underbar pool. Det ser så relaxat ut. Vi har precis bytt gym och de har pool men låååångt ifrån så fin som den ni har. Men det är ju vatten i den i alla fall :D

Kram