Thursday, May 13, 2010

Du sköna fredag!

Fredag gott folk, sååå skönt! Ja ni som är i Sverige har ju långhelg men här i USA har det varit ännu en helt vanlig vecka som nu kommit till sitt slut. Ännu en fuktig och het dag nalkas. Redan vid 8 på morgonen är det ca 25 grader och det är som sagt en fuktig och klibbig värme så den är inte jättebehaglig.

C jobbar hemmifrån idag så jag har åkt till jobbet själv med bilen idag. Han ville sitta med sitt i lugn och ro dessutom ska folk från containerbolaget komma och ta sig en titt på vårat bohag. Detta för att de ska kunna ge oss en prisbild av vad det kommer att kosta att flytta. Vi vet redan nu att priset kommer att ligga på ungefär 12000 dollar och då är det en 20-foots kontainer där förutom möblemanget också bilen ska få plats i.

Det hotas med en del åska enligt väderleksrapporten. Får hoppas på att det inte blir så mycket av det hela eller bara kortvariga skurar och åskväder. Gillar inte när det ska vara dåligt väder till helgen. Just nu behövs det dock svalka. Jag ser fram emot lite av min favoritglass till helgen. Fattar dock inte att det står på paketet att det ska vara 12 serverings i ett sådant här paket (på endast 1.2 liter). Jag och C är helt övertygade om att det måste stå fel, det ska nog stå 2 till högst 4 ;-)
Något annat verkar ju inte rimmligt eller hur? Det är tur att man har sportat ordentligt under veckan så att man kan hänge sig åt livet njutningar :-)Även om vi inte har haft långhelg här så håller jag faktiskt på att plannera för fullt inför stundande långhelg som blir Memorial Weekend som infaller måndag 31 maj. Precis som Sweflo tog upp så räknas denna helgen som det officiella startkskottet på sommaren här (även om det känns vädermässigt som det redan varit sommar ett bra tag här). Detta är grillhelgen nr 1 alla gånger och doften av BBQ och grillrök stiger från varje hem och gräsplätt. Jag och C ska som sagt ner till Florida på en liten rundtur. Det kommer att bli en härlig mix av modern storstad, Miami. Sedan kommer det bli idylliskt småstadsliv i Key West och sedan beach och salta bad vid Fort Meyers, Sanibel island och Captiva island längst med Floridas västkust.

Detta ser jag fram emot.


Ha en skön fredag och resten av helgen gott folk. It´s Friday!

15 comments:

Anne said...

Åh, vad du fick mig sugen på glass. Jag har också tänkt lyxa till det med glass i helgen, och ja håller helt klart med dig om det där med angivna serving. Det måste ju vara fel....
Som jag skrev till dig hos mig, vilka helt fantastiskt fina helgutflykter till ni hjort till er nya favoritställe. Naturen där och bilderna därifrån är helt otroliga, Alabama har verkligen mycket att erbjuda. Den här sidan av delstaten känns som en ny treclig bekantskap. Ni är aldrig rädda då ni är ute och går i skogen, för djur eller att tappa bort er?
Japp, så skönt med fredag. Skriver under på det. Mysigt för er att ha Floridaresan att se framemot, man behöver morötter. Ha en riktigt fin helg, KRAM!

Jenny said...

Jag är definitivt också ett Edy's fan - Eller var, ska jag säga, tills jag läste en glasstest i min favorittidning alla kategorier, Cooks Illustrated (Gillar du att laga mat, och det gör du ju, så är den tidningen ett måste tycker jag. Det tar ett tag att vänja sig vid stilen, men den är otroligt intressant ur just kulinariska perspektiv.), där Edys kom om inte på sista plats, så i alla fall långt bak! Varför? Jo för att de har så mycket stabiliseringsmedel och luft i glassen att det är mer kemikalier än råvaror... Det fick mig att bli lite betänksam, just för att vi alla tyckte att den var så god. Ben & Jerrys och Hägen Daz kom i topp. Såklart :-). Jaja, jag menade det inte alls som en moralpekpinne, men jag tyckte det var anmärkningsvärt. Fredagskram!

Marie said...

Oj, det var ett rejält pris på flytten, men jag antar att det ju ändå blir billigare än att köpa nytt, särskilt om ni får ta med bilen!

Glassen ser riktigt god ut...

Hoppas du får en fin helg!

Desiree said...

Anne, jag blir också sugen bara av att se de här bilderna. Oooh känns farlig lockande ;-)
Vad kul att du gillar bilderna och våra senaste utflyktsmål. Det kan tyckas lite synd att vi inte har upptäckt det här stället innan för här är såååå vackert och det är ett gigantiskt område. Ett område som faktiskt finns med i många reseböcker eller fotoböcker om Alabama. Det känns jättekul att ha varit på plats på dessa jättefina ställen och fått fota och uppleva dem. Vi försöker ju passa på nu och ta våra helger tillvara på ett helt annat sätt och sedan känner vi också att vi har fått mycket mer fritid sedan vi sålde huset och slapp ha en massa visningar.
Ha en riktigt skön helg du också vännen.
KRAM!

Jenny, ja matlagning är en stor passion helt klart. När det gäller Edy´s så tänker jag inte sluta med den. Some shit is simply too good. Jag tycker att Ben and Jerry´s är bara too much, för mäktiga. Häägendas är för kaloririk. Sedan tar jag att det är både luft och konserveringsmedel i Edy´s. Jag gillar den, tycker den är god och jag är en glassoman. När det kommer just till glass så är mitt moto more is more.Jag äter hellre en större portion. Jag förstår absolut att du du inte menade att köra några pekpinnar. Men jag väljer medvetet Edy´s ändå därför att glass är min last.
Men jag har faktiskt tänkt att köpa en glassmaskin så att jag kan göra egen glass och helt egna smaksättningar.Med en glassmaskin kan jag ju göra glass som är gjord på mjölk istället för grädde och ha i mindre socker så att jag kan fortsätta sleva i mig med god aptit. Ha en toppen helg.
Kram!

Marie, ja det är verkligen inte billigt att flytta men vi betalade ungefär liknande summa då vi skulle flytta hit. Ja, det är ändå mycket billigare än att köpa helt nya möbler till ett helt hem (arvegods och gedigna kvalitétsmöbler går ju inte ens att ersätta). Bilen blir också billigare att ta med sig än att köpa ny i Sverige. C har faktiskt fått ett flyttbidrag så vi slipper iallfall stå för hela slanten själva. Jätteskönt.
Ha en fin helg.
Kram!

Charlotte said...

Hej Desiree,
Jag reagerade helt klart på priset för att flytta hem bohag plus bil. Vi har begärt offerter med fraktbolag och ska ha med oss två bilar hem. Med försäkringar så hamnade vi på ca 40 000 SEK. Så 12000 dollar låter superdyrt.

Njut av glassen!
/Lotta

Sunflake said...

Åh tulpaner :)
Glassförpackningar är väl alltid en-portions förpackningar oavsett om annat på paketet angives :-) (burken såg liten ut tycker jag med)

Desiree said...

Charlotte, det flyttbolaget ni anlitar låter ju riktigt billigt. Du får gärna berätta namnet på den flyttfimran. Jag tar gärna emot tips så att vi kan få in fler olika offerter. När vi flyttade hit tog vi in 3-4 olika offerter från stora flyttfirmor och vi fick betala ca 10,000 dollar för fyra år sedan inklusive försäkring men det var en mindre kontainer och vi hade ingen bil med oss hit. Vi har vänner som nyligen flyttat härifrån till Helsingfors och de fick betala runt 12000 dollar de också. När vi flyttade hit tog vi med oss hela bohaget (vi hade en lägenhet på 90 kvadrat fullt möblerad). Nu har vi ungefär lika mycket möbler men bilen tillkommer samt fler trädgårdsredskap.
Ha en bra helg och njut av kylan allt du kan för den kommer du inte att få återse på ett bra tag :-)
Kram!

Sunflake, ha ha gillar din glass-attityd. Javisst är det så att förpackningarna nästan alltid är små enpersonförpackningar då det gäller just glass ;-)
Ha en skön helg.
Kram

Taina said...

Helt klart står det fel på paketet! Eller tar ni för stora portioner?? I alla fall så har vi ALLTID glass i frysen. Tonårsdotterns favorit är Edys Chocolate Och hon kan bara ösa skopa efter skopa. Typ en portion per förpackning. Hahahaha!

Så det närmar sig flytt? Usch jag vill inte ens tänka på det för ujujuj vad mycket grejer vi har som ska med hem.

Hoppas ni får en fin helg! Jag har packat klart och drar imorgon förmiddag.

Kram!!

Desiree said...

Taina, nej aldrig i livet att det kan vara så att vi tar för stora portioner eller hur ;-)
He he jag är precis som din dotter, kan ösa på tills man står där och skrapar i botten på den där burken
:-)
Ja flyttar är inge kul. Det är så mycket praktiskt att tänka på och så mycket grejer. Vi kom hit i en hälften så stor kontainer som vi kommer att åka hem med fast å andra sidan stoppar vi ju in en bil denna gången också vilket vi inte hade då vi kom hit.
Sköt om dig.
KRam

Charlotte said...

Hej Desiree,
Jag tänkte på en sak som skärskiljer sig i samma stund som jag publiserade mitt tidigare inlägg. Vi har inget bohag utan bara konteinern med bilen som vi fyller. Ni ska ju flytta ett bohag från hus till konteinern också.. och det är ju förståss merkostnad. Men jag ska kolla med maken vilket shipping company vi fick offert från.
Idag har vi haft 20 grader i NORRLAND. En underbar dag och det blev lite väl snabbt förändring från gårdagens 9 grader. Imorgon bär det iväg hem mot sthlm för två veckor sen går flyget om inte askan sätter sig emellan. *ler*

Desiree said...

Hej Charlotte, jag kom faktiskt också på samma sak efter ett tag. Ni har ju inte bohag med mölber med er om ni bara ska vara här i ett år (det är liksom inte värt kostnaden). Härligt att ni fått lite sol och skön värme. Värme och sol kommer ni som sagt få så att det räcker och blir över när ni landar här om två veckor. Ha en fortsatt skön helg.
Kram

Anna, Fair and True said...

Å vad gott glass kan se ut alltså! Melonen såg också god och läskande ut!

Eftersom ni inte flyttar hem med ett företag så antar jag att ni får betala de 12 000 dollarna själva?

Desiree said...

Anna, ja tyvärr blir det till att betala det mesta själva. Ha det bra.
Kram

DILA said...

Vilket projekt att flytta allt bohag från USA till Sverige. Jag tyckte det var jobbigt när jag flyttade hem ffrån Sydney och skickade två kartonger i förväg. Ni har allt bohag och bilen dessutom. Förstår att det krävs lite planerande. Hoppas ni får en skön långhelg i Florida.

Kram Dila

Annika said...

Nu är det måndag igen, och regn i norra VA.
Fredagen var enorm fuktig även här, och het.
Vi hade en urladdning på kvällen, och den rensade luften.
Hoppas ert väder varit skönt.
Najs med långhelgen i Florida....jag är lite avis på den, jag...
OCH ja, det där att flytta ett helt hushåll förstår jag är en jättegrej!! Vilken planering.
Kramar!!