Wednesday, May 12, 2010

Cane Falls Sipsey Wilderness

Under söndagens utflykt åkte vi också till ytterligare ett vattenfall. Det är inte helt lätt att hitta dessa vattenfall. Inget man bara stöter på eller råkar åka förbi. Men C hade kollat upp detta vattenfall på nätet under veckan och stoppat in kordinaterna för det i sin gps. Landsbyggden är vacker här uppe i Alabamas nordvästra hörn. De stora fälten med gula blommor blommade ännu. Livet på landet är sig likt vare sig det är här i Alabama eller i Sverige med bondgårdar, kor som är ute och betar, traktorer och små städer. Det som är annorlunda här är väl att var och varannan har en pickis här de kör omkring med och att det varjar amerikanska flaggor istället för svenska vid husen.

Vi parkerade vid vägkanten och sedan var det en liten smal stig som ledde rakt in i skogen. Utan kordinater och info så hade man aldrig hittat detta ställe. Vi fick gå ca 2 km in i skogen på stigen. Det var inte förräns vi var nästan framme som man hörde bruset från fallet.

Vi passerade dessa träd med helt gigantiska blad. Kändes som man nästan var i regnskogen på Puerto Rico igen.


Återigen stora imponerande klippblock och raviner. Smala stigar som bitvis är rätt branta men när vi sedan kom fram var det definitivt väl värt mödan.


Först såg man inte fallet i sin helhet. Man bara skymtade det bakom den stora klippkanten men redan då man fick de det här turkosblå vattnet i lagunen så stod man där helt hänförd och sa bara åhhhh. Vattenmassorna från fallet dundrade i bakgrunden. Så trolskt och vackert. Här var vi helt själva och fick njuta av denna otroligt vackra natur.

Men när vi väl kom fram så var det bara sååå vackert. Det här fallet som heter Cane Falls var om än vackrare än det fallet vi besökte när vi var här sist. Sååå vackert och häftig. Vattnet var alldeles kristallklart och skimmrande i blå/turkost. Det var vi och vattenfallet.

Vattnet vid fallet var lika isande kallt som det var klart och vackert. Jag bemödade mig inte om att blöta ner mig men C vadade runt med kamera och stativ för att nå och få det bästa vinklarna. Vattnet kan bara varit några plusgrader för det var nästan så att de domnade sa C.
Här är det i all sin stora glans, Cane Falls. Så vackert! Så häftigt! A kodak moment, a wow moment.


Man kunde faktiskt smyga bakom fallet och det var rätt läckert att stå där bakom vattenridån.


Så grönt och frodigt. Alabama the beautiful kallas ju Albama för och när man är här och ser detta så förstår man verkligen varför.Jag hann med att utforska området kring fallet medans C vadade omrking i det iskalla vattnet med kamera och stativ för att finna alla tänkbara bästa vinklar. Men jag lyckades ta mig upp till ursprungspunkten för fallet. Vilken kontrast det var där uppe. Grönt lungt porlande vatten och sedan kommer kanten . Fallet är väl ca 25 meter högt eller något sådant.


Naturen kring vattenfallet var också mycket vackert fast på ett helt annat sätt. Så still och tyst.

Ännu ett underbart besök. Sipsey har helt klart vunnit våra hjärtan och blivit ett smultronställe här i Alabama.

8 comments:

Marie said...

Wow, vilka bilder! Vilket ställe! Verkligen otroligt vackert, förstår att ni gillade det. Nu är jag bara ännu mer sugen på att åka till Alabama! :)

Desiree said...

Marie, tack visst var det coolt och fint. Finns mer vacker natur här än vad man först tror.
Kram

Charlotte said...

Hej Desiree,
Det är jättekul att läsa din blogg och du tar fantastiskt fina bilder. Jag längtar allt mer att komma dit och till värmen trots att du skriver att den är "lite" för mycket ibland. Men jämnfört med snöblask och ösregn och 6 grader som vi haft i norrland (mitt i Sverige) denna Kristihimmelfärdsdag så ter sig hetta, fukt och värme mycket trevligare. Fortsätt skriva det är mycket trevligt att läsa det du skriver.
Vi ses snart.

Desiree said...

Charlotte, ja jättekul att ni snart är här. Det finns som sagt en hel del smultronställen för er att besöka här i Alabama. Jodå hettan och fukten kommer ni allt få bekanta er med så snart ni landar här. Nej ösregn och 6 låter mer som höst än vår, inge vidare. Det kanske inte gör så mycket för er i år eftersom ni garanterat kommer få plenty med solsken här.
Ha det bra så länge.
Kram

anna of sweden said...

Vilken tur att du kommenterade hos mig så att jag hittade hit och fick se dessa underbara bilder. Otroligt vackert!

Katarina på Filippinerna said...

Åh vilken härlig natur med vattendragen, porlande vattnet och den gröna skogen... Den är riktigt häftig!

Det är väl underbart att använda er nya kamera och trixa med den?.. bilderna är jättefina!

Jag som avskyr ormar, är detta en ormskog?

Jag som var så sugen på att promenera efter små stigar på Guam, blev på det bestämdaste avråd av maken, eftersom det kryllar av brunormen där,,,

Ha en härlig helg!

Annika said...

Men ÅÅÅÅÅÅÅÅ vilka bilder!!!
Desiree, de är ju ljuvliga, och vilket STÄLLE!!
Vattnet ser ju nätan turkost ut!!
Lovely!!
Kramar!!

Desiree said...

Anna, tack så mycket. Vad kul att du gillade bilderna.
Kram

Katarina, vad synd att du inte fick tillfälle att promenera i Guam men jag förstår helt klart att du inte valde att göra så. Nej vi har faktiskt inte sett till några ormar alls under våra skogs och naturbesök.
Kram.

Annika, precis! Det var nog det jag gillade allra bäst, det turkosa vattnet.
KRamis!!!