Monday, May 3, 2010

Mera fotoböcker och ny look

Har fått beställa fler fotoböcker från My Publisher. Dessa går som smör i solsken. Vi har ju gett bort Sverigeboken till våra grannar och den blev en mycket uppskattad present. Fredagkväll var vi som sagt bjudna över till söta Alice och hennes make Wendell. Det är vårat äldre tidigare grannpar som bodde snett bakom oss då vi bodde i huset. Det var dem vi gick med tillsammans på middagsklubben för ett par år sedan. De har alltid varit supergulliga mot oss och pratstunderna med dem blir alltid mycket trevliga och interessanta. De gillar att resa och har tipsat oss om otaliga guldställen här i södern. Wendell har tidigare jobbat som nyhetsankare för NBC och har fått träffa spännande människor som Martin Luther King osv. Han har alltid mycket interessant han kan berätta om livet i södern och Birmingham från förr i tiden.

Vi hade med oss en gåva till dem denna gången. Jag hade beställt ytterligare ett ex av min fotobok som handlar om Sverige till dem. Det blev en mycket uppskattad gåva. Jag har även fått beställa ytterligare en åt Mikes mor Donna som blev så till sig då hon såg Kim och Mikes att hon också hemskt gärna ville ha en. Jag beställde faktiskt tre ex denna gången så att vi också skulle ha ett ex som vi kunde behålla till oss själva.

Jag gillar verkligen designen bakom kartongen också när man öppnar den. Tycker det är så sött med just "I am here.." och sedan lappen där det står att "happiness has arrived" för det stämmer verkligen.

Ytterligare en ask öppnades i helgen...en mindre ask med dessa.
I helgen var jag och plockade upp mina nya brillor på Costco. Jag tänkte att jag skulle göra som Saltis Anna och visa upp före och efter. Här får ni alltså se först mina gammla brillor och sedan mina nya. Jag gillar de nya jättemycket redan. Jag fick detta käcka guldfodral till (kanske inte så käckt med just guld men fodral är bra att ha).

Jag brukar mest ha linser på mig och använder nästan bara glasögonen på kvällarna för att vila ögoen lite från linserna. Då jag hade mitt gammla par sedan 2004 så ville jag välja ett par nya som är snygga och lagom diskreta och klassiska som kommer att funka i flera år. Det fick alltså bli dessa:

Nu fick det bli en nätt metalbåge istället för plastbåge som jag haft innan. De nya är ju mer fyrkantiga också men jag gillar dem. Kul med lite ny look ändå. C brukade kalla mig för Mrs Piggeon då jag hade de gammla glasögonen på mig. Han tyckte jag såg ut som någon duva eller uggla i dem. Vilket jag måste hålla med om fast jag inte alls gillade att bli kallad för mrs Piggeon. Nåväl nu är det slut med mrs piggeon hon har fått flyga sin kos.

Gammla glasögonen (Mrs Piggeon). Usch det här är ett par som jag inte någonsin gick till jobbet med.

Nya brillorna. Mycket bättre och lagom diskreta och klassiska.

Annars så har den värsta luftfuktigheten lagt sig för tillfället men hettan stiger istället (fast jag föredrar hetta framför fukt). Igår kväll då vi åkte hem från jobbet var det 29 grader och det ska stadigt klättra uppåt både idag, onsdag och torsdag för att sedan bli lite svalare till helgen. Det gäller verkligen att rota fram sina svalaste kläder i garderoben nu. Jean lägger jag på hyllan, det är för varmt för sådant.

9 comments:

Trillingnöten said...

Vad kul att din fotobok blivit succe!
Och dessutom är dina glasögon jättefina, passar dig väldigt bra :) Ha en bra dag! Kram

Desiree said...

Trillingnöten, tack så mycket.
Kram

Saltistjejen said...

Å vad fin du är i dina nya glasögon! Tycker de passar dig bättre än dina gamla. Gillar just att dormen är annorlunda. Det är så roligt med nya glasögon och att ändra utseendet lite genom att byta modell tycker jag! :-)
Dina fotoböcker är ju bara så fina! Roligt att så många vill ha den om Sverige!
Kramar!!!

Annika said...

Snygging!
Du passar så bra i nya glajjerna!!
Supersnygga!

Och My Publisher, vad kan man säga???
BARA så BÄST!!!
Förstår ju att alla fotoböckerna blivit uppskattade. De är ju så fina.
Fukten har lagt sig här också, men varmt är det,
men precis, hellre hetta än fukt---
Kram!!

Fröken Anki said...

Jättefina glasögon! Passar ditt ansikte bra. Visst är det härligt med nya bågar. Jag är också en sån som byter sällan så klassiska bågar är bra.

Kul att fotoboken blev så poppis. Den ser jättefin ut.

Ha det så bra i värmen!
kram

Desiree said...

Saltis, tack jag blev inspirerad av dina före och efter bilder när det gällde nya brillor. Fotoböckerna är verkligen en succeé. Jag hoppas att jag hittar något företag i Sverige sedan som håller liknande kvalité.
Kramis.

Annika, tack kompis. Jag hoppas att jag antigen kan fortsätta med My Publisher eller hitta något som är lika bra i Sverige. Det är verligen underbar kvalié med tanke på priset på dessa fotoböcker. Man kommer ju hela tiden på nya ideér till nya böcker ocks.
Kram!

Fröken Anki, tack. Jag har faktiskt aldrig provat denna lite mer fyrkantiga formen innan men den verkar ju funka bra. Nu känner jag att jag har ett par glasögon som jag faktiskt kan visa mig bland folk med.
Kram!

Livet enligt Jenny said...

Herregud vad härligt! 29 grader... I wish! Här öser regnet ner i kalla +3 med nätter soom fortfarande drar med sig minusgrader. Hu...
Riktigt snygga brills! Gillar också klassiskt. Ha en toppenvecka! Kramen

Petra H said...

Åh, vad kul med fler fotoböcker! Vår avskedspresent till svenska B i PR kom bort, så nu har vi fått beställa en ny fotobok helt utan kostnad från MyPublisher och hoppas på bättre tur! USPS i PR går verkligen inte att lita på (du kommer ju säkert ihåg min "postal curse" i början...)
Kul med nya glasögon, de är verkligen ett lyft för ditt ansikte (alltså i jämförelse med de gamla) och det måste vara skönt att kunna ha glasögon ibland och slippa linserna!?
Kram

Anna, Fair and True said...

De nya är jättesnygga! Verkligen ett lyft!

Jag måste verkligen prova My Publisher - det har inte blivit av än. Jag kan ju beställa från UK som du kanske minns.