Sunday, May 16, 2010

Gott och Blandat

Lördagen var vacker och solig men ack så varm. Pust hela 32 grader och dessutom med relativt hög luftfuktighet vilket gjorde att det kändes varmare än vad det var. Vi har ägnat helgen åt inköp, semester planering samt tillsammans i goda vänners lag.

Vi insåg att en hel del av våra pannor och grytor skulle behövas bytas ut. Här kan man fynda riktigt bra grejer av mycket hög kvalité om man åker till olika slags outlet butiker. Vi åkte till TJ Max och hittade en lite av varje där. Det blev en pajform i teflon, några ungsformar och en kastrull. De slita gammla kastrullerna och formarna kommer vi att slänga och byta ut mot fräscha fina grejer. Det som saknas nu är en bra och stor traktörpanna. Vi har en som har varit av absolut toppkvalité men skulle behöva en till. Vi hittade förvisso en men kön till kassan i den här butiken var så himla lång och vi orkade helt enkelt inte stå där. Vi får återkomma och köpa den en annan dag istället.

Sedan pajade strykjärnet plötsligt. Vi hade i för sig haft det i fyra år nästan sedan vi kom hit. Men strykjärn måste man ju ha så även om vi ska flytta snart så åkte vi och köpte ett nytt. Vi får väl sälja detta och få en liten slant för det längre fram. Nya strykjärnet funkar dock utmärkt.

Något jag kommer att sakna här i från USA är de riktigt STORA förpackningarna. Schampoflaskor på en liter hittar man ju knappast på Ica. Jag köper den stora här och fyller sedan på i den "lilla" som är på 375 mL som även den förmodligen räknas som riktigt stor i Sverige.
Stor och liten, 1 liter respektive 375 mL.

Vi ägnade en stor del av söndagen till att planera och boka det som behövdes inför våran Florida semester. Jippi, bara ca 10 dagar kvar och sedan bär det av. Underbart! Nu har vi bokat hyrbil och hotelnätter både i Ft. Lauderdale som vi flyger inn och ut ifrån samt hotelnatt i Miami på ett Art Deco Hotel på South Beach, två nätter på ett mysigt Bed and Breakfast i Key West, 2 nätter i Fort Meyers Beach. Vi lyckades få ihop lite poäng här och var så att iallfall hälften av hotelnätterna har gått på poäng. Skönt att äntligen få användning för just sådana poäng som annars lätt glöms bort eller brinner inne.


Söndagsvädret var riktigt kasst. På förmiddagen var det tyckande värme och mulet. Vi satt ju inne och pysslade med våra bokningar. Sedan på eftermiddagen så kom det några kraftiga regnskurar. Plötsligt öppnade himlen bara upp sig och det vräkte ner regn.


Det var iallfall inte lika varmt längre när regnet kom. Temperaturen sjönk ner till bara 26 grader.

Söndag kväll var vi bjudna på middag hem till Kim och Mike. Kims mor, Glenda var på besök från Louisiana och hon ville så gärna passa på att träffa oss. Vi har ju träffats flera gånger innan. Jag och C har ju till och med varit ner till Louisiana och hälsat på Kims föräldrar där nere. Det grillades stora jättegoda tigerräkor och vi fick en underbar middag med god mat och massor av skratt.

Idag är det mulet och grått ute även om det inte regnar. Men enligt prognosen ska molnen lätta något och det ska bli ca 29 grader. Ha en bra måndag allihop.

14 comments:

Katarina said...

Usch, vilket regn eller skyfall!

Åh,, jag tror att er resa till Florida kommer att bli kanon,, det dör med att bo på Bed and Breakfast i USA är ofta så mysiga och ni har verkligen en förmåga att finna de mysiga ställena med de gamla historiska B&B.

Flyger ni från Alabama eller Atlanta?

Jag brukade också smyga runt på TJMax just för köksprylar!

Ha de gott!

Kram Katarina

Desiree said...

Katarina, ja det var ett riktigt skyfall fast jag antar att du är van vid sådana som bor i tropikerna själv. Jag tror också att Florida resan kommer att bli riktigt bra. Bed and breakfast har vi provat flera gånger innan och precis som du säger är det himla mysigt och charmigt sätt att bo. Vi kommer att flyga från Alabama med Southwest till Ft. Lauderdale, FL.
Kram!

Anne said...

Vilken trevlig helg ni haft!
Jag tycker det är rätt häftigt med de där riktiga skyfallen, jag minns hur coolt det var i Florida när det plötsligt bara brakade loss och på så kort tid verkligen kunde vräka ner mängder vatten.
Bara tio dagar kvar tills er härliga resa, förstår det börjar längtas rejält nu!
Det där med storlek på flaskorna håller jag helt och hållet med dig om, jag tycker också om de bautastora flaskorna. Det är så praktiskt. KRAM!

Miss Marie said...

Vilken härlig helg ni haft, trots vädret! Tryckande hetta o regn är inte kul, men det är inte heller 10 grader o regn som vi haft! :)

Jättefina bilder som vanligt. Gillar verkligen era köksgrytor!

Desiree said...

Anne, jodå det blev ganska mysigt och söndagkvällen fick ett väldigt trevligt avslut tillsammans med våra grannar. Visst är det häftig med riktiga skyfall. Jag minns en resa då vi var i Thailand och satt uppe i våran bungalow och regnet vräkte ner utanför så att det bara dånade samtidigt som det åskade. Vi låg på sängen och kikade ut genom myggnätsdörren. Det var coolt.
Kramis!

Marie, 26 grader och regn är mycket bättre än 10 grader och regn det håller jag med om. Då har jag verkligen inget att klaga det minsta över. Kram :-)

Annika said...

Vi har fått ert väder...kallt, regnigt och DAMP!!!
Inte så kul.
Men det gör detsamma. Bara det blir fint tills på lördag igen :-)
Er Floridaresa är jag grymt avis på!!
En drömresa som jag hoppas att jag också ska få göra en dag.
Absolut, TJMAX har ju massor med BRA köksgrejjer till BRA priser!!
GILLAR!!
Jag skulle inte heller kunna klara mig utan ett strykjärn. Skulle inte funka :-)
Kram på dig, Kompis!!

charlotte said...

Jag antar att även jag kommer besöka TJMax under min vistelse... låter som en superbra affär. Värmen förstår jag blir värre med fukten och jag kan meddela att Stockholm idag har haft 24 grader varmt. Rena sommaren och det kommer ligga runt 20-25 fram till torsdag... så vi njuter just nu av värme och nya fräknar. Vi hörs snart igen. /Lotta

Fröken Anki said...

Låter som en bra helg. Trots söndagens regn.

Dom där stora förpackningarna tycker jag också är bra. Och jag fyller också på i den lilla varianten. Känns som att man använder lite mindre med material också.

Den där semestern låter riktigt härlig. Key West gillade vi jättemycket! Så mysigt och avslappnat. Hoppas att vattnen klarat sig hyfsat från oljespillet. Poäng är alltid bra att utnyttja. Ha en skön vecka och hoppas regnet gett med sig något.
kram

Desiree said...

Annika, usch då att ni har fått vårat väder nu. Men jag håller helt med dig om att det viktigigaste är att det blir fint till helgen istället. Ni hade ju verkligen toppenväder under denna helgen vilket passade extra bra då du hade Saltis med familj på besök. Ja det ska bli sååå skönt att komma iväg lite en sväng. TJ´s är kul där kan man fynda många gånger. :-)
KRam!

Desiree said...

Charlotte, ah så nice väder ni ÄNTLIGEN har fått. Klart du ska passa på att njuuuuta. Idag och imorgon kommer det faktiskt inte att vara så fuktigt här så jag passar också på att njuta för tillfället. Ja snart är ni här, så himla spännande.
Kram

Fröken Anki, ska bli underbart med lite semster. När vi ringde i helgen och bokade frågade vi faktiskt om de hade sett något av oljan ännu. Men hittills var det bra och ingen olja i sikte. Så vi får hoppas på att det fortsätter så.
Kram

Livet enligt Jenny said...

Oj vilken konstig mix av väder på samma dag... Åh vad härligt attt få resa bort. Min semester blir inte förrän i September då jag och T åker med hans Porsche för att köra på Nürburgering.
Ha en toppendag! Kramen

Jenny said...

Ja det är verkligen sant vad allting är större här :-). Fast just schampo kan jag tröttna på, att det ju aldrig liksom tar slut så jag får använda nåt annat schampo. Haha. Låter härligt med Key West också!! Förstår att ni längtar. Har ni bestämt hemresedatum än, till Sverige? Kram1

Petchie75 said...

Ha ha, så ni har också börjat fynda på TJ Maxx och de andra affärerna ;-) De är verkligen jättebra och vi kommer definitivt att sakna Marshalls här... Istället får man ju handla på Ikea, kanske inte lika bra kvalitet men samma priser ;-) Jag har en härlig traktörpanna som jag har ärvt av min farmor och farfar, den har kopparbotten och är av det klassiska märket NilsJohan.
Vad tråkigt att strykjärnet pajade och ni var tvungna att köpa ett nytt så nära in på flytten.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Smart att köpa på sig nya grejer inför hemflytten. Ni betalar ju ändå en massa för kontainern så då kan ni ju passa på.

Jag är fortfarande så sugen på Florida och Key West. Vi tittade ju på det men det blev ju Maldiverna istället (vilket inte var helt fel!) men vi vill fortfarande till Florida någon gång snart.