Sunday, May 2, 2010

Grått och Fuktigt

Grått och fuktigt kan man sammanfatta denna helgen som.Vädermässigt, bläääk! Nu är det muggy som man säger här. Det är ett begrepp man snabbt får lära sig i södern. Det betyder att det är hög luftfuktighet. Det är som en varm våt filt som lägger sig över allt vilket gör att man går omkring och känner sig klibbig och lite småsvettig mest hela tiden. Men det är bara att vänja sig och uthärda för så här kommer det att vara nu ända tills en bra bit in på hösten. Regnet och åskan låg i luften under hela lördagen men det kom inget förräns på söndag eftermiddag. Jag säger som Annika att det är tur att det finns AC för annars hade det varit outhärdligt.

Det har dock varit en bra helg ändå. Vi har fyllt den med trevliga stunder. Är det grått och trist ute får man hitta andra trevligheter som en god långfrukost med nybakat bröd och lite hallon smoothie.



Sugrör används mycket mer här i USA än vad man gör i Sverige som Anne tog upp på sin blogg nyligen. När jag dricker just smoothies så vill jag alltid ha sugrör, på något konstigt sätt blir det godare då.

Men solen tittade faktiskt också fram under en kort stund på lördag eftermiddag. Fick min nya tulpanbukett som jag precis handlat att se ännu finare ut. När det är bläväder ute tänkte jag att man iallfall kunde pigga upp sig med lite vackra blommor.

Jag har fått ägna mig åt bakning den här helgen iallfall. Först blev det nybakade frukostbullar och sedan bakade jag även denna smarriga blåbärskakan till efterrätt. Jag gillar ju att prova nya recept och laga lite mer spännande och rolig mat till helgen. Jag har fått pyssla i köket vilket är både rogivande och kul.

När det är grått ute får man istället passa på att göra det dessto mysigare inomhus. Lite tända ljus fick det bli .

Shopping: Det blev faktiskt lite rolig shopping också och inte bara det vanliga veckolasset. Hittade en ny snygg sporttopp och shorts på sportbutiken och slog till. Gillade den gul/oranga toppen. En färg man blir pigg och glad av. Men när jag stod i kassan och lassade upp mina varor på bandet då det gällde den vanliga veckoshoppingen av matvaror så fick jag höra av killen i kassan att det var värst vad du handlar frukt och grönt. Jag vet inte om det brukar hända er att ni får era varor kommenterade då ni handlar. Kanske stör det er inte alls men jag tycker det är smått irriterande. Vet inte riktigt vad man ska säga. Ibland har man bra lust att ge någon syrlig motkommentar men man vill inte vara otrevlig heller. Denna gången sa jag bara, ja så är det. Jag vet att detta har kommit upp som fråga i Magdalena Ribbings etikettspalt i DN också. Vad säga och göra om kassörskan eller kunden bakom börjar kommentera varorna som du just lagt upp på bandet. Kanske försöker de bara vara lite käcka och köra lite småprat men det kan lätt bli fel.
Söndagen var också grå och rätt blåsig till att börja med. Det kom sedan några rejäla regnskurar på eftermiddagen. Vi bestämde oss iallfall för att passa på att ta en härlig promenad med Sadie kring vårat gammla område. Vi gick slingan kring några av golfbananshål. C behövde lite extra tröst idag då vi tidigare fått beskedet om att familjens gammla tax gått bort imorse. Hon fick ett bra och ett lyckligt tax liv i hela 12 år. Nu är hon i taxhimmeln. Kvar har C´s föräldrar Annie som är dotter till Truskan som precis gått bort. För att hon inte ska känna sig helt ensam och bli allt för deppig blir det nog en ny liten valp som kommer till familjen inom kort.

Det blev en bra PW runda med Sadie som hade fullt upp med att jaga ekorrar. Det är hennes grej. Hon är helt galen i dem och det finns typ en miljon här i Riverchace. Kim´s vackra rosor hade precis slagit ut och blommade sååå vackert. Med den höga luftfuktigheten så tog det inte lång tid innan svetten lackade på både mig och C. Men det var ändå skönt att få gå en runda.

Måndag morgon och nu tittar minnsan solen fram och himmlen ser blå och vacker ut. Typiskt eller hur? Det ska bli bättre väder här denna vecka men det ska också bli riktig sommarhetta med temperaturer strax över 30 grader. Det får bli lätta sköna sommarkläder.

15 comments:

Victoria said...

Vilken mysig helg ni hade, trots gråväder och sorgliga besked hemifrån! Kramar//Vic

Åsa i memphis said...

Det var fuktigt, hällregn och tornadosirener i Memphis under helgen.. nu sol men lite kallare och fortfarande aningens fuktigare än jag föredrar det... trots allt bättre än helgen :)

Hoppas att ni får en bra vecka! Och frukostarna ni äter gör mig avis ;)

Desiree said...

Victoria, ja man får försöka så gott det går och göra det bästa av det hela. Hitta smått och gott som piggar upp.
Kram!

Åsa, nu har fukten alla gånger anlänt till södern. Jobbigt med tornadolarm. HOppas att de inte har förstört nattsömnen för er allt för mycket. Tråkigt uteväder gör att man får chansen att pyssla mer inomhus och en god lång helgfrukost sitter aldrig fel då :-)
Kram!

Miss Marie said...

Mmm, jag tar gärna en frukost hos er någon gång! :) Ser smaskigt ut! Jag föredrar också smoothies med sugrör, vet inte varför faktiskt. Kanske att det blir för mycket o jolmigt om man dricker det från glas?

Saltistjejen said...

Ni verkar haft en fin helg trots fukten och gråvädret. Här var det superfuktigt igår men fortfarande "fint" väder tills på kvällen då det började regna. Sedan regnade det som sjutton inatt och nu under morgonen o förmiddagen. Riktigt läskigt fuktigt och kvävande varmt ute nu. Usch!
Vad ledsamt med taxen, men jag hoppas att C´s familj snart kan glädja sig med en ny liten valp! :-)
Ang sugrör så använder vi det aldrig hemma men man får det ju alltid på restaurang. Själv kan jag faktiskt känna att det är rätt onödigt de flesta gångerna och faktikst ganska miljöovänligt. inte för att det är mycket plast i ett sugrör men oftast behövs ju itne sugrören och tja, då kan det kännas lite "onödigt". De är däremot superbra är har med sig lilla E som vill dricka ur glas för än är hon inte så bra p att hålla i i glasen och dricka "som vanlgit" utan att spilla ut mer eller mindre hela glaset... ;-)
Vad jättegott det sg ut med dina hembakta bröd och även kakan! Ang det där med affären och kommentaren där så tror jag inte det var illa ment. Det känns ganska "svenskt" attt man inte vill att folk ska kommentera ens inköp, haha! Jag kan nämligen också tycka att sådant kan kännas lite irriterande, men egentligen om man tänker efter behöver det ju itne vara illa ment alls. Men som sagt, vi svenskar är ju ofta betydligt mer "privata" och har en tendes att inte vilja att andra ska lägga sig i våra privata förehavanden"... :-)
Jag tycker du ska ta hans kommentar som ngt positivt istället! Typ "javisst köper jag mycket frukt och grönt - det borde ALLA göra!!! :-)
Kramar!!!

Taina said...

Muggy fick jag också lära mig när vi flyttade hit och det hade vi igår. Det är som du säger, man går omkring och känner sig klibbig. Yäk, Våra ACn har inte kommit upp men i veckan ska vi ta itu med det. Vi har sk split units och maken var ju bortrest så därför blev det inte av. De är ganska tunga att kånka på själv.

Det där med kassörskor som kommenterar har jag också varit med om miljontals ggr! Ibland ger jag dem världens utlägg VARFÖR jag köper bara grönt idag. Då brukar de tystna.

Mysigt med innedagar ibland och ägna sig åt bakning. Skulle kanske ta och överraska barnen med något gott idag?

Kramar!

Marianne said...

Så trist med lilla hunden. Det är hemskt när de där små ger sig av till himlen, man vet inte om de har förstått hur mycket man älskade dem. Men det tror jag nog att de gjorde. Jag saknar fortfarande min lilla Skrållan så det gör ont.

Lustigt att ni har så himla varmt redan, här är det bara cirka 26 om dagarna och inte alls svettigt. Bara att passa på att njuta!

Kram!

Desiree said...

Marie, jag är en riktig frukost tjej och till helgen får det gärna ta sin tid och dukas fint med alla möjliga godsaker. Smoothie med sugrör är så mycket godare på något märkligt sätt som sagt.
Kram.

Saltis, kan hålla med om att sugrör egentligen är onödigt och bara bidrar till sopberget men kan ändå inte motstå det just till smoothies. Annars brukar jag inte använda sugrör. Det är väl något barnsligt gott som är svårt att komma ifrån ibland. Jag tror inte heller att kommentaren i butiken var illa menat utan mest något för att få igång lite småprat. Ja det kanske är det där svenska att jag sköter mitt och du borde sköta ditt. Du har helt rätt i att jag borde se och ta det som något positivt istället. Det du skrev som tips var jättebra. Det ska jag säga nästa gång.
Ja det är tungt när en älskad vovve går bort men tyvärr lever de ju inte för evigt. Truskan kommer att sörjas men en ny liten valp blir nog toppen för Annie att få sällskap av. Nu blir det hon som blir mamma åt en liten ny i familjen här framöver.
Kram

Taina, oj låte bökigt med eran AC. Hoppas att ni får igång den här inom kort för nu behövs det verkligen. Det är som om det bara sa pang bom så kom det där muggy vädret. Nu finns det ingen återvändo.
Kram

Marianne, jag förstår verkligen att du saknar Skrållan mycket fortfarande. Det tar tid att komma över. De små har liksom varit del av familjen och haft sin personlighet som aldrig kan ersättas. Men man får trösta sig med att de har fått ett gott och fint långt liv och nu har det bra uppe i himmlen.
Det verkar vara lite omvända vädret mellan här och Eygpten. När du har det svalt så har vi det hett och tvärt om har jag märkt många gånger.
Kramis.

Annika said...

Visst är fukten vidrig...
Utan AC skulle jag inte orka. Tror jag skulle bli tokig.
Fukten skall släppa här imorrn. Ja tack, säger jag...
Men, ni hade minsann en mysig helg ändå.
OCH det är BRA!!
På Safeway finns en kassör som alltid kommenterar det jag köper. Men han har uppmärksammat mig på en massa extrapriser o "two for one" som jag annars missat.
Gilla honom, så det gör inget att han snackar på :-)
Hoppas att ni har det lite svalare idag...
Fukten IS the killer.
Kramar!!

Sporty Spice said...

Hua ja, nu är den blöta yllefilten här. Fast vi har det inte riktigt lika illa som ni. Än.

Fina träningsklöder, en färgglad topp är alltid kul. Och solgult passar ju bra när det är regngrått ute. Idag har vi haft regn hela dagen men det ska klarna upp tills inatt/imorgon.

Jag har fått kommentarer om min mat ibland men jag tror att det är kassörskan som vill småprata. Men det kan ju som sagt bli lite konstigt. Det hände mig en gång på banken, jag skulle sätta pengar precis innan vårt bröllop och då säger kassörskan "jaha, ska ni har bröllopsfesten på XXX". Och det sa hon ju för att hon såg att vi betalat en stor summa dit - det kändes urskumt och typ lite "kränkande". Som att hon "snokade". Men med mat slipper vi det nu, vi använder prisscanner och då packar man ju själv och bara checkar ut.

Och angående sugrör kan jag hålla med om att smoothies blir godare. Men det känns som sådant slöseri att slänga tycker jag. Känns inte så miljömedvetet.

Katarina said...

Vilken härlig helg ni haft!

Att någon kommenterar vad man köpt i kassan, det skulle nog irritera mig! eller är han/hon uttråkad och försöker finna ett samtalsämne tro?

Hursomhelst, dina bröd ser verkligen smarriga ut!

Desiree said...

Annika, det känns faktiskt lite mindre fuktigt nu men nu ska istället den riktiga hettan komma. Fast jag tar mycket hellre hett och lite torrare än tvärtom.
Ah om du får en massa bra tips på erbjudanden av kassakillen så är det ju toppen. Jag tror jag ska börja ta det som en snäll grej och sluta störa mig på det.
Kram

Sporty, tack kul att du gillade tränngskläderna. Jag fastnade verkligen för den färgglada toppen kanske beroende på att det var så himla grått ute.
Jag kan förstå din känsla när ni satte in pengarna till bröllopet. Det var nog inte alls illa menat från hennes sida men det kan ändå bli så fel ibland.
Visst är sugrören inte alls miljövänliga för fem öre men men nu dricker jag bara smoothies någon gång i månaden och då känner jag att jag ändå kan kosta på mig ett sugrör även om det är helt onödigt.
Kram

Katarina, tack. Jo det verkar som om man tar det väldigt olika när det gäller att få sina varor kommenterade av kassörska eller andra kunder. Jag föredrar att de inte skulle kommentera men jag vet ju att det inte är illa menat utan troligen bara försök att småprata och vara trevlig.
KRam

Petchie75 said...

Varmt och fuktigt kan det även bli i Bryssel på sommaren, när himlen är alldeles grå-vit och värmen är riktigt tryckande. Dock är det absolut ingen tryckande värme just nu, igår när vi körde till Ikea var det FEM GRADER (i jämförelse med 22 i fredags). Idag har jag dock sett lite blå himmel så det finns hopp...
Härlig helg trots allt, men vad tråkigt med Cs familjs tax. Jag fick höra att en cypriotisk vän flugit hem i söndags för att hennes älskade hund skulle opereras igår! Det är lite svårt att förstå för någon som aldrig har haft ett husdjur (alltså jag) men jag antar att de är som familjemedlemmar för de flesta. Kram!

Jenny said...

Underbar "sukta-efter" frukost! Just vid måltider, och framförallt frukosten (min favoritmåltid alla kategorier) kan jag längta väldigt tills barnen blir större så att det blir lugn och ro igen. Finns inget bättre än långa, lata tidningsfrukostar!! Inte så många av dem i det Dahlstrandska hushållet för tillfället ;-)... Blåbärskakan såg mycket god ut också!! Kram!

Anna, Fair and True said...

Man har säkert lust att säga "ja, jag vill inte äta en massa junk food och bli fet som alla andra" men det är ju samtidigt dumt så något positivt såsom Saltis sa "ja, det är ju både gott och nyttigt" är ju egentligen ett bättre svar.

Tråkigt med Cs familjs tax men trevligt med en ny liten valp!