Sunday, May 23, 2010

Solen gassar i Alabama

Här har Alabamas sommarhetta slagit till under helgen. Både lördag och söndag har det varit +35 grader och ganska fuktigt i luften. Medans jag åkte iväg och veckohandlade som vanligt på lördag förmiddag valde C att gå till poolen och finna lite svalka tillsammans med en bok. När jag kom hem från shoppingturen och hade fyllt på skafferi och kyl så slöt jag upp med honom vid poolen. Så underbart att vi faktiskt nu har tillgång till pool här i lägenhetskomplexet. Jag låg där i solstolen och läste på om Miami.


Annars har helgen ägnats åt att packa väskorna. Vi sticker ju på onsdageftermiddag direkt efter jobbet. Jag har varit på Costco och hämtat ut mina nya glasögon för andra gången och den här gången så stämmer styrkan betydligt bättre. Vet inte riktigt varför det blev fel förra gången. Men jag slapp iallfall betala för nya glas som de fick slipa om. Sedan passade jag även på att beställa lite linser. Vårat medlemskap går ut nu så det var sista gången vi handlade där på vårat medlemskap. Vi kan nog gå dit då och då framöver genom att låna Kims kort antar jag.


När det är sådan här hetta så vill man helst ligga och guppa i svalt vatten som mina frukter fick göra. Det är lite lustigt men jag får alltid samma fråga på Publix när jag går dit och handlar. Är ni vegetarianer frågar de nästan jämt för att jag alltid handlar en hel del frukt och grönt.

När man sätter sig i bilen numer då den stått på parkeringen kan jag tala om att det är rejält hett. Ibland får man ta fram filten som ligger i baksätet och sätta sig på den. Inte för att det är kallt utan för att de svarta lädersätena blir så heta att man bränner baksidan på låren annars.

Jag gjorde två olika sorters goda salsor i helgen till den grillade tonfisken. Den ena en fruktsalsa med mango, kiwi, färsk korander, citron och lite chili, salt och peppar. Den gröna salsan bestod av basilika, bladpersilja, champangevinäger, olivolja, kapris, fransk senap och salt och peppar. Båda blev riktigt bra till tonfisken och den gröna blev himla läcker i färgen. Det ska bli kul att få komma till Miami och prova på lite av nuevo latino köket. Jag har bokat bord på en resturang på Miami beach som heter La Ola och är specialist på ceviche (marinerad rå fisk och skaldjur som serveras som en coctail ofta med frukt och chili). Ska bli gott och spännande. Miami ska bli kul och läckert att komma till för det är som att komma till caribien och latinamerika fast ändå befinna sig i USA.


Det är strålande vackert väder här idag igen måndag morgon och solen gassar redan. Det lär bli uppåt 35 grader idag igen. Det är helt klart högsommar här redan.

11 comments:

SweFlo said...

Mango salsa är så gott till grillad fisk! Hoppas att ni får en kanonresa nu. Kom ihåg att ni gärna får komma upp och hälsa på, vi är hemma alla dagar utom på lördag då vi ska ut och åka båt hela dagen. Havet var 30 grader igår när vi badade, så perfekt timing. Och ingen olja än så länge...

Katarina said...

Mysigt och avkopplande att ligga och läsa en förhoppningsvis bra resebok, inför er resa. Jag gillar att läsa böcker inför resorna, man har mer ut av resan.

Salsor,, mmm de ser verkligen läckra ut. Jag hoppas ni får en härlig resa och massor med ny energi. Väntar med spänning på en reseberättelse sedan.

Kram

Marianne said...

Hahahaha, jag läste att frukten fick ligga och guppa i SALT vatten, och undrade om det var något speciellt knep med salt för att dra ut besprutningar eller så. Sedan såg jag att det var SVALT : D

Tänk att du har det så himla varmt! Här har vi under 30, tror det var 27 som mest i dag. Riktigt svalt och skönt med andra ord. Det blir skönt att åka till Florida och andas lite havsvindar. Alla era resor låter så himla mysiga. Du ska inte bli reseplanerare?

Kram!

Jenny said...

Usch så varmt ni har det, vi har faktiskt "bara" 23 grader och mulet här idag och det känns som värsta lyxen :-)! Vår pool öppnar inte heller förrän till helgen, så det får gärna låta bli att bli tokvarmt förrän dess.
Fruktsalsa är så gott! Kiwi har jag aldrig prövat att ha i, men mango och persika, mmmm! Kram!

Annika said...

Härligt att ligga vid poolen med en god bok när solen gassar.
Här har det regnat mest hela helgen...depp, depp...
men nu kommer nog sommarne från södern hit också, komplett med fukt och annat. men så är det ju. det är ju fuktigt nu med fast det är mulet...
oh well...
Mmmmm..goda salsor du gör, vännen!!
MUMS!!!
OCH ni drar på onsdag!!
SOFT!!!
Ser fram emot en massa roliga rese-rep sen!!
BAMSEKRAMAR!!!

Desiree said...

Sweflo, mango och annan frukt gör sig så bra med grillat. Tack så jättemycket. Vi skulle hemsk gärna komma men jag vågar inte lova något. Vi kommer faktiskt också att vara ute med båt hela lördagen. Vi åker ut till Dry Tortugas nationlpark och det gammla fortet den dagen. Låter bra att oljan ännu håller sig borta.
Kram!

Katarina, jag tycker det är perfekt att hinna läsa på lite om din destination innan man kommer dit precis som du också brukar göra. Tycker att man får ut mer av vistelsen genom att läsa på lite innan. Tack och ha det bra. Jag ska se till att fota mycket.
Kram!

Marianne, ha ha jag brukar också läsa fel ofta. Det hade ju varit något om man hade kunnat köra med salt vatten för att få bort extra mycket besprutningsmedel. 27 då har du det riktigt svalt och skönt. Då får man passa på att njuta. Jag hade så gärna blivit reseplanerare. Det hade varit skoj. Men jag får fortsätta vara reseledare i våran familj iallfall :-)
Kramis

Jenny, ja här har hettan slagit till. 23 grader låter helt underbart. Det är ju då det är som bäst. Du får passa på att njuta. Jag antar att den fuktiga hettan snart kommer till er också. Det var lite wild card att prova att ha i lite kiwi i mangosalsan men det blev faktiskt riktigt gott och lyckat. Dessutom färgglatt med det gröna mot det gula. Ditt crabcake recept lät supergott. Det ska jag ta och göra då vi kommit tillbaka.
Kram!

Annika, det var värst vad det dåliga vädret har parkerat sig hos dig för tillfället. Hoppas att det lättar snart. Men ni fick iallfall en jättefin kvällspromenix. Det blir otroligt grönt och vackert av allt regn kan man ju trösta sig med. Ha en fortsatt bra måndag. Ska ladda kamerbatterierna så att det kan bli många fina kort från resan.
Kram!

Sporty Spice said...

Åh så härligt. Pool, bok och mango. Mmmm! Vi har lite svalare här än så länge, runt 22-23 idag. Men det ska tydligen bli upppåt 25-30 i veckan. Idag blir det kvällslöparrunda ... hoppas på svalare kvällsbris från havet.

charlotte said...

Hej Desiree,
Ser så härligt ut med bilderna i en avslappnad poolmiljö. Men jag har förstått att med hettan och fukten så blir det ibland lite svårhanterligt. Nu åker vi om en vecka och jag har undrat mycket senaste tiden hur barnen i början kommer hantera det. Vi lär väl alla ligga i poolen och bara försöka svalka oss. Jag lär gå omkring som en pionröd nykokt kräfta. Men det får jag leva med och jag lär vänja mig efter ett tag. Njut, för snart ser du kyligare vindar i Svedala. /Lotta

Desiree said...

Sporty, låter som du har helt perfekt temperatur just nu. Kvällsrundan kommer nog att bli riktigt skön.
Kram

Charlotte, hej! Så du är inne på sista veckan nu. Jag tror att ni kommer att tycka att det är sååå varmt första tiden men sedan vänjer man sig och inomhus finns det ju AC att svalka sig med. Ni kommer ju också att ha pool att njuta av så det kommer nog bli kanon. Man blir faktiskt inte så brun här som man skulle kunna tro. Solen i Sverige tar mycket mer än vad den gör här. Eller så kan det vara så att det är så varmt här så man vill liksom inte ligga i solen utan söker hela tiden skugga. Varmt välkommna är ni iallfall till det soliga Alabama.
Kram!

Taina said...

Mmm ser gott ut!

Vad kul med er kommande resa då! Vi skulle också ha planerat en liten minisemester men nu ska dottern jobba så det blir nog till att stanna hemma...

Kram

Anna, Fair and True said...

De salsorna lät och såg goda ut! Mums!