Sunday, May 9, 2010

Toppen Väder

Helgen började sååå här bra som ni ser på bilden ovan. Vi åkte hem lite tidigare så som vi brukar på fredagar och bestämde oss för att inleda helgen med att ligga vid poolen en stund. Fredagen hade varit rejält varm med 33 grader så det kändes underbart att lägga sig här vid poolen och varva ned. När vi sedan kom hem så blev vi båda två klubbade av fredagshammaren och kände oss rejält trötta. Det fick bli en rätt tidig kväll.

Lördag hade jag tid hos optikern på Costco igen. Mina nya snygga glasögon som jag gillar jättemycket var jag tvungen att justera något. Jag hade märkt att jag faktiskt inte såg fullt så bra i dem som jag gjorde med mina gammla när jag kollade på tv på kvällarna. Jag fick därför en ny tid hos optikern och hon jämförde mina gammla glasögon med de nya och sa att de gammla var betydligt starkare än vad de nya var. Jag fick lämna in de nya och så ska de fixa till dem så att jag får korrekt styrka så att jag ser ordentligt. Handlade även denna gigantask med jordgubbar då vi var där. Sååå goda och så stora, mums. Något jag också passade på att handla var några stora goa badlakan på Costco också. Just badlakan och gympaskor är något de är riktigt bra på här. Dessutom är det dessa mycket billigare än i Sverige.

Fredagkväll började vi som sagt med att slappa lite vid poolen nu när vi har tillgång till sådan vilket vi inte hade då vi bodde i huset. Jag har passat på att sitta ute så mycket som möjligt. En liten fikastund med lite bloggar och kaffe.

Detta storpack med jordgubbar köpte vi på Costco. 1.8 kg.

Supergoda och superstora.

Från en giant till en annan. Jag köpte dessa vindruvor i helgen också och de var minnsan inte små heller.


Det gäller som sagt att passa på att njuta då det går. Snart bor vi inte här längre och dessutom även här så finns det helger då man inte kan vara ute pga av att det är antigen för varmt eller att det regnar. Hela förra helgen var det inget vidare väder. Men det tog vi istället igen denna helgen.

Annars har jag och C njutit av det fina vädret. Det kom in en skön kallfront så att temperaturen gick ner till ca 26 grader med en mild bris. Så underbart och helt perfekt! Kvällen var så ljum och mild att vi bestämde oss för att åka och hämta Sadie och ta oss en promenix i vårat gammla område med henne. Det blev en jätteskön runda kring golfbanan. Alabamas husmarknad har inte alls kommit på fötter. Det verkar som det finns fler hus till salu nu än då vi hade vårat ute och betydligt fler som blivit konkurshem. Tragiskt. Även om vi tappade en bra slant på huset så känner jag ändå att vi tog oss ur det hela som vinnare som fick det sålt och som fick en slant över.
Åkte och hämtade Sadie. Kims buske vid brevlådan med olika klängväxter som Klematis var så vacker. De små vita blommorna vet jag inte vad det är för några men de doftade ljuvligt.

Det blev en underbar kvällspromenad. Det blev en runda kring golfbanan. Det var inte så många golfare ute som jag hade trott vilket bara var bra för då fick vi golfbanan till oss själva. Det finns dessutom gott om vildkaprifol som växer här och där. När man passerar en sådan buske så känner man den där peppriga underbara doften.


C tillsammans med Sadie. Det är verkligen perfekt att ha en lånehund på det här sättet. Hon gillar att vi kommer ut och går en sväng med henne minst lika mycket som vi gillar det. Vanligtvis så får hon inte gå sådana här långpromenader.

Sedan åkte vi hem och satte på grillen. Grillade supergoda fiskspett blev det ikväll samt grillad sötpotatis och hela majskolvar. Majskolvarna är bara sååå goda här just nu och dessutom riktigt billiga. Åtta stycken för två dollar får man för tillfället
Goda grillspett med fisk till middag samt grillad sötpotatis och grilllade majskolvar. Yummi!

Vädret har som sagt varit sååå perfekt hela helgen. Jag önskar att det vore så här hela tiden. Men tyvärr lär ju både hettan och fukten återvända så det gäller att passa på att njuta. Men idag måndag är det faktiskt mulet och lite små kyligt. Temperaturen lär väl gå upp till 20 grader men senare i veckan ska det åter bli hett så svalka varar kort som sagt. Igår var vi iväg hela dagen. Vi åkte upp till Sipsey och Bankhead National Forest igen och besökte ett nytt spektakulärt fall som till och med var bättre än det vi såg sist.Men mer om det en annan dag.

12 comments:

Anna, Fair and True said...

Å vad avis man blir! Perfekt med en pool att komma hem till på eftermiddagarna/kvällarna!

Sporty Spice said...

Vilken härlig helg! Har ni en public pool i erat appartment complex eller? Najs! Vi har ju tillgång till svärpäronens pool men den är inte avtäckt än, ännu lite för kallt här uppe i CT. I helgen har det dessutom blåst stormvindar och vi har frostvarning på nätterna (kring 16-18 grader på dagtid dock).

Saltistjejen said...

Ni har verkligen haft en fantastiskt helg! Vädret här var varit kyligare än innan. Igår var det riktigt KALLT!!!! men ändå skönt. Haha man uppskattar faktiskt kyla mer nu när man bor där det ofta blir alldeles för varmt... ;-)
Och då ahr vi ju inte på långa vägar så varmt o fuktigt som NI har!
Hoppas ni får en fin vecka!
Kramar!!!

Miss Marie said...

Vilka vackra bilder! Och himlans vad gott med både jordgubbar o majskolvar. Majs är ju bland det godaste man kan grilla!

Vad tråkigt att det är många konkurshem o andra hus till försäljning, antar att det är bra läge att köpa hus där nu, men synd för alla de som inte får det sålt eller får det sålt till alldeles för lågt pris. Ni hade tur som kom undan med det när ni gjorde!

SweFlo said...

Vad härligt ni har haft det! Den där busken är jasmine och vi har massor i kvarteret. Luktar underbart! Vi had emed oss jordgubbar till vattenparken, och det var riktigt njutbart att sitta i den varma solen och äta iskalla jordgubbar från frysväskan...

Annika said...

NAJS!!!
SÅ najs...
Skönt med pool.
Här är det sp j-a kallt, Desiree. Det ar TRE grader imorse. Men nu är det väl kanske 16.
Såna svängningar. I helgen ska det bli hett och fuktigt igen, så visst ska man se till att njuta när det bli kyligt, men det finns gränser...
hihi...
HAHA, jag var på Costco i fredags och köpte precis en likadan ask med jordgubbar (gooooda), japp och en likadan med vindruvor...goda också...
NJUT av poolen!!
Aaahhh!!
FINA bilder som alltid.
Kram!!

Freedomtravel said...

Vilket härligt väder och vad fint det ser ut! Här i Sverige är det fortfarande fruktansvärt kallt! Bara några få grader över noll på morgnarna... Brukar det verkligen vara såhär i maj???

Desiree said...

Anna, ja det var faktiskt helt perfekt precis som du säger. Inte dumt alls. När vi bodde i huset hade vi inte tillgång till pool så det känns som en underbar bonus att vi nu har det då man kommer hem efter en het dag i stan och på jobbet.
Kram.

Sporty, jepp poolen tilllhör vårat apartment complex. Det är ju toppen att ni har tillgång till svärpäronens pool för heta dagar längre fram.

Saltis, vädret sjönk på lördagen från 33 till 26 och ytterligare på söndagen ner till bara 15 men det passade oss utmärkt. Man uppskattar kylan här på ett annat sätt för man vet att det bara är ett kort intemesso i sommarhettan.
Kram!

Marie, tack så mycket. Ja majskolvar speciellt grillade är bara sååå goda. I love them! Ja ska man köpa hus är det verkligen köparnas marknad här alla gånger. Man kan få jättestora hus för nästan inget alls. Man kan också välja och vraka och ta god tid på sig. De som tillslut köpte vårat hem hade kollat in det för första gången ett halvår innan de slog till. Det kan lätt ta åratal att lyckas sälja sitt hus här just nu. Vi är otroligt lyckliga att det bara tog oss 18 månader.
Kram

Sweflo, ah jasmin är det alltså. Åh doftade som sagt underbart ljuvligt. Ja jordgubbarna är bara såå goda. Normalt sett brukar de jordgubbar som säljs här komma från just Florida men dessa var tydligen från Californien. Stora, saftiga och goda!
Kram.

Annika, jepp så nice denna helgen! Det tycker jag vi var värda med tanke på att det var rätt kasst vädermässigt förra helgen. Svalkan är kort här som du säger. Snart blir det hett igen. Jag har fått passa på att njuta av att ha på mig mina jeans idag :-)
Visst kan man inte motstå dessa askar med jättegod frukt. Så himla gott.
Kram!

Freedomtravel, usch jag hoppas innerligt att ni snart få lite mer riktig vårvärme eller försommarvärme. Nä nog brukar det vara bättre väder i Sverige än det ni har nu. Det verkar vara ett extra kallt år i år. Nu får vinter och kyla allt ge med sig hos er.
Kram!

Millan said...

Ahhh jag blir sa avundsjuk. Vi har haft 10 grader och regn. Man blir ju galen pa det har vadret!! Er helg later verkligen helt underbar... valdigt lugn och skon! kram

Jenny said...

Underbar helg! Vi hade också en otroligt fin helg, ingen fukt och strålande sol - Som du säger, det gäller att passa på att njuta medan det varar! Vår communitypool öppnar inte förrän till Memorial helgen tyvärr, och barnen har helt klart nedräkning. Lustigt med jordgubbarna, vi köpte precis samma (eller ja, likadan var den då, inte samma ;-)) ask på Costco och åt under helgen, det var verkligen väldigt goda jordgubbar! Kram!

Desiree said...

Millan, jag förstår din frustration. Det här var en toppenhelg vädermässigt. Förra helgen var dock inte alls lika bra. Jag hoppas innerligt att ni får lite värme och sol snart efter denna lååånga seeeega vinter. Sköt om dig.
Kram!

Jenny, ja visst är det härligt när vädret är så här lagom varmt och utan den där kvalmiga fukten. Ha ha jag är övertygad om att de där stora jordgubbsaskarna går som smör i solsken på Costco. Sköt om dig.
Kram!

Taina said...

Underbart att få njuta av det fina vädret och slappa vid en pool! Kommer du att sakna det?

Vädret växlar även här väldigt mycket. Det var som taxichauffören sa till mig en gång att vi kan ha de 4 årstiderna under ett och samma dygn! Hahahaha!

Våra jordgubbar är också bautastora OCH goda faktiskt.

Kramen!