Friday, February 12, 2010

Det Snöar

Ja se nu snöar det här i Alabama. Det hade redan igår varnats för den "hemska snöstormen" jag tycker dock inte att den är så hemsk. Det dalar ner vita flingor. Rätt blöt snö. Det smälter dock bort på direkten då det hamnar på vägbanor och trottoarer då det inte är tillräckligt kallt på marken för att det ska ligga kvar. Bilar och gräsmattor blir dock vita och fina. Skolorna har stängt och mina arbetskamrater som har barn har fått gå hem för att hämta sina barn från skolan. Så nu är det vit vinter även här i södern.

Update fredagkväll lokal tid AL: Det gick jättebra att köra hem. Temperaturen låg precis på noll celcius men vägarna var inte hala. Men nu under natten kommer det nog att sjunka med flera minusgrader. Det ska dock vara plusgrader på dagen imorgon så det kommer väl inte att bli några problem att ta sig ut på vägarna. Det märktes att det var mycket lite trafik. Folk här vågade sig inte ut på vägarna. För första gången så stängde min arbetsplats pga av SNÖ! Jippi! Det blev en tidig fredag idag. Jag fick gå hem redan vi 14! Toppen så här skulle det vara oftare. Jag stannade till på Costco för att handla lite på vägen hem. Det var också en riktigt bra idé för det har aldrig varit så folktomt där. Underbart. Nu ska vi sätta oss och mumsa i oss tacos till middag här i stugvärmen.

14 comments:

Saltistjejen said...

OJ!!!! SNÖ hos ER!!!!! det var som sjutton!
Detta måste vara ganska ovanligt trots allt. Minns att du skrivit om det ngngång förut, men det kan inte vara så ofta det snöar där nere ändå?
Ha en fin snöig helg!
Kram!

Petra H said...

Härligt att ni också fick lite snö! Lagom till helgen.. hoppas att det inte blir slask direkt...
Trevlig helg!

Petra H said...

Så otäckt Desiree, jag har precis läst att det har varit ett skjutdrama på University of Alabama, men jag hoppas att det var i Tuscaloosa och inte i Birmingham där ni jobbar!! Tänker på er!

Anonymous said...

Is Yeti Real?
http://www.is-bigfoot-real.com/

Katarina på Filippinerna said...

Vad mysigt med snö, trots att våren borde vara på intågande.

Fin bild!

Desiree said...

Saltis, ja det är ovanligt även om det har hänt några gånger innan. Det händer väl högst någon gång per år. Ha en riktigt bra helg du också.
KRam

Petra, lite slaskigt har det varit idag på vägbanorna men imorgon kommer allt att ha smält bort. Usch skjutdrama! Det låter läskigt. Det har jag ännu inte hört något om. Jag sitter iallfall safe hemma men det ska jag ta och kolla upp. Stora campuset ligger i Tuscaloosa det stämmer. Trevlig helg.

Kram

Katarina, jo man tycker att våren borde vara på intågande men tydligen inte. Här råder vinter väder. :-)

Jenny said...

Här har vi också fått riktigt mycket snö, för att vara vi, säkert upp emot 10 cem innan det är slut. Det roliga var att för en gångs skull var INTE tv-nyeterna fulla av SNOWSTORM UPDATES, nej den här snön skulle gå söder om oss, kanske skulle vi få några flingor typ... Och så blev det jättesnö! Myyysigt, och inget vi heller är bortskämda med! Kram!

Marie said...

Oj oj! Skönt att gå hem tidigt iallafall! :)

Desiree said...

Jenny, kul att ni fick snö fast ni inte förväntade er detta. Så länge man tycker det är mysigt och nice så är det bara positivt. Jag antar att barnen tycker det är toppen kul med snö att leka i. Ha en skön helg.
Kram

Marie, ja det var allatiders att få gå hem tidigare på en fredag. Det får gärna snöa oftare på just fredagar.

Annika said...

Härftigt Desiree!!!
SÅ coolt alltså!!
Peter berättade att det var snö därnere hos er, han hade hört det från arbetskamraterna i Valley! Fattar om det bli kaos. Detta ÄR ju unikt hos er!!
NJUUUT!!!
Kram!!

Marianne said...

Tänk att du har fått så mycket snö! Skönt att det gick bra att köra och nu hoppas vi att vägarna är bra i veckan som kommer.

Tack för adressen hit förut i en kommentar hos mig. Men det är ingen fara med de flesta bloggadresser, för dem har jag ju länkar till i min blogg. Andra hittar jag via kommentarerna och några får jag väl googla fram.

Ha en skön söndag!
Kram!

Desiree said...

Annika, det var kul med lite snö även om det inte varade speciellt länge. Det ryktas dock att det kan komma lite mer inatt. Det bästa var att jag äntligen fick vara med om att min arbetsplats stängde tidigt pga av snö!
Kram

Marianne, ja även här blev det vit vinter. Det är nästan bara du bland bloggarna som har värme. Toppen att det inte är några problem med länkarna och att hitta tillbaka till alla dina favoritbloggare.
Kram

Molly said...

hej!
med mig är det bara bra och min helg var också bra :) igår hade vi riktigt varmt så då passade jag på att njuta av solen. var ute och strosade lite på isen. jättehärligt .)

du får ha en bra dag och vecka! kram :)

Anna, Fair and True said...

Vad kul att ni fått lite snö! Måste ju vara första gången sedan ni flyttade dit?