Tuesday, February 2, 2010

Solnedgång i Key West

Ingenstanns dyrkas solnedgången som den görs här i just Key West. Det sägs också att vill man uppleva några av de vackraste solnedgångarna är det hit man ska åka. Vi anlände till Key West fredag eftermiddag och hann alldeles lagom att packa ur våra väskor ur bilen, för att sedan promenera ner till stan och piren just för att uppleva kvällens solnedgång.

Jag kommer att dela upp våran resa i lite olika delar. Igår då jag gick igenom mina bilder insåg jag att jag verkligen hade tagit massor med foton. Därför tänker jag portionera ut dem i lagom mängd så att det inte blir för mycket på en gång.


Något annat som också bidrar till att göra denna lilla stad så charmig som den är är alla små gallerier som finns. Man ser också gott om konstnärer som står direkt på gatan och målar. Det är enkelt att bara slinka in på något litet galleri och njuta av de många färggranna målningarna och tavlorna.


Åh vad vi har haft det skönt och njutit! Key West är verkligen ett semester paradis. Stämningen är skön och loj. Den där goa avslappnade semesterstämningen vilar över stan. Key West är känt för både det ena och det andra, allt från dess solnedgångar till Hemingway och Key Lime Pie. Det finns inget ställe där folk dyrkar solnedgången så mycket som just här. Varje kväll sammlas folk på Mallory Square just för att njuta av solens sista strålar efter en vacker dag och se hur solen sakta glider ner i horizonten. Naturligtvis fick även vi chansen att vara med om detta. Redan under våran första kväll strosade vi ner till kajen där det redan stod en hel del folk. Vi satte oss vid pirkanten med benen dinglande över havet och tittade på vackra segelbåtar som passerade medans vi också lyssnade på livemusik som spelades här nere. Vid sextiden på kvällen så gled solen sakta ner bakom horizonten.


Detta är Mallory Square. Det ligger beläget nere vid hamnen och piren. Här sammlas alltså folk varje kväll för att "fira solnedgången" så som man gör här. Detta är tydligen en tradition som startade på 1960 talet. Sedan dess är det en tradition som man kör med varje kväll. Så här i januari så går solen ned vid 6-tiden. Kvällen var ljum och vacker. En mild havsbris och ca 25 plusgrader, helt perfekt!
Vi hittade en plats längst fram vid piren. Så här såg det ut. Här sätter man sig och bara njuter av den vackra naturupplevelsen. Folk sitter med en kall öl i handen eller läppjar på en frozen Margarita eller bara sitter och tittar ut över vattnet på segelbåtarna och vågorna. Vi satt här och njöt av den sköna tropiska luften, den salta doften från havet och musiken.

Några Pelikaner ligger och guppar i vattnet. Allt eftersom solen sakta sänker sig ner i havet bakom horizonten. Det finns vackra segelbåtar i alla möjliga storlekar att titta på. En och annan turbåt som åker ut med folk för att de ska få uppleva solnedgången till havs, ofta med livemusik. Det sista solljuset som avtecknade sig på himmlen i kontast mot de lätta fjädermolnen var bara sååå vackert.

Det här är njutning alla gånger.

10 comments:

Annika said...

Gud vad SOFT!!!! Underbart lättjefullt och LOJT!!! OOO jag vill också åka till Key West! jag har aldrig varit där, men vill. ÄNNU mer nu efter att ha läst ditt inlägg nummer 1 fr resan + sett alla bilder.
Vilket ställe!
Var bilresan ner vacker? Just det där med alla öar och broar i "the keys" tilltalar mig så!!
Ser fram emot nästa inlägg redan nu.
Kram!!!

Victoria said...

Key West är helt underbart, jag skulle vilja bo därnere, i ett av de färgglada husen med snickarglädje... Och måla tavlor och skriva böcker... Suck. Men det blir väl i ett annat liv om man sköter sig, hihi! :o)

Saltistjejen said...

Det verkar ju vara heelt underbart! Som sagt vi ville åka dit när vi var i Florida nu i december men hittade inte tid till det. Lite för långt att köra på den tid vi hade. men hoppas det blir en annan gång.
Måste varit underbart att kunna njuta av det härliga vädret där nere också!
Kram!

Desiree said...

Annika, du borde absolut ta och åka dit om du får chansen. Detta är verkligen ett paradis! Resan ner var vacker. Det går att flyga hela vägen ner till Key West men jag rekomenderar att man tar sig tiden att åka ner längst med Hwy 1 för den är jättefin. Det kommer mer bilder och mer om Key West. Detta fick bli en liten apptitretar ;-)

Victoria, håller såååå med dig. Jag kan mycket väl tänka mig att bo där nere. Jag förstår att Hemingway trivdes och skrev några av sina stora verk här nere.

Saltis, ja hoppas ni får chansen att komma hit ner igen till södra Florida och komma ända ner till Key West. Det är lika underbart som folk säger.

Petra H said...

Åh, vad härligt!! Vi hoppas komma iväg till västkusten i PR en sista gång innan vi flyttar - just för att uppleva solnedgången!
Florida skulle vara kul att uppleva någongång... Os ex var ju från FLorida så han känner inte att han "behöver" åka dit igen, men vi får se om jag lyckas lura dit honom ngngång!

Millan said...

Helt underbart!! Jag sitter pa jobbet med kanslan av grus i ogonen efter en natt med ynka tva timmars somn. En semesterresa lockar vill jag lova!! Key West ser underbart ut. Ser fram emot fler foton. Kram!!

Katarina said...

Så härligt och gott! Man kan riktigt känna stämningen! Påminner mig om min vistelse på Honolulu, jag mös där!

Njut av minnena, semester är toppen!

Anna, Fair and True said...

Jag visste inte detta om solnedgångarna vid Key West! Nu blir jag mer sugen på att åka dit! Såg trevligt ut också, inte så exploaterat som jag trodde.

veronika said...

Härliga bilder! Jag själv tycker också mycket om Key West, stämningen, det loja som du beskriver och ja, solnedgången och alla gallerier och att inte tala om alla goda Fiskresturanger.
Ni var väl innne på Sloppy Joe's bar?

Desiree said...

Petra, ja hoppas att ni hinner komma iväg till kusten en sista gång.
Jag hoppas också att du lyckas lura honom ner till Florida någon gång för där finns mycket vackert att se och uppleva.

Millan, åh stackare, det är på tok för lite med så lite sömn. Du skulle verkligen behöva en semesterresa för att få vila upp dig och ladda batterierna. Hoppas du får sova dessto bättre i natt.
Kram

Kataria, jo nog kan man säga att det påminner en hel del om Hawaii på olika sätt nere i Florida.

Anna, jag kan absolut rekomendera att du åker dit någon gång. Jag förväntade mig att det skulle vara mycket mycket mer exploaterat och turistigt men även om det finns en hel del turister så har de ändå lyckats behålla den gammla gedigna charmen som känns unikt och geunit.