Thursday, February 11, 2010

Fredagstema - Bilar

Det här är både ett kul och annorlunda tema som Anna valt denna fredagen (inget alla hjärtansdags tema men det gör mig absolut inget). Att bo här i södern utan bil vore HELT otänkbart. Här behöver man bil till ALLT. Jag kommer inte ens till närmaste affär utan bilen.

Jag har hittills aldrig i mitt liv ägt en bil helt på egen hand. Jag och C har ägt några bilar tillsammans och en sak vi alltid har gjort är att ge våra bilar ett namn. Det ska vara ett tjejnamn (precis som för båtar) och namnet ska börja på den bokstav som första bokstaven i den färg som bilen är lackad i. Våran Mazda CX7 som vi har nu är grå och hon heter Grace. I Sverige hade vi innan vi flyttade hit en röd Audi A4 quatro med stora turbon (var jag tvungen att lägga till här enligt C´s specifika order). Den var trevlig att köra iallfall. Denna audi fick heta Rebecka. Innan Rebecka hade vi en röd volvo 850 som hette Reneé. Både Rebecka och Grace köptes splitter nya. Vi tappade ganska rejält på att sälja Rebecka redan efter något år för att vi skulle flytta hit. Grace plannerar vi att ta med oss till Sverige i kontainern. Vi inser att vi kommer att få köra henne försiktigt för att vi inte ska ruinera oss på bensinkostnaderna eftersom hon inte drar under en liter milen någonsin. När jag träffade C ägde han en Audi 80, det var beiga Bea.Detta är våran Grace. Jag gillar henne. Tycker hon är snygg och trevlig att köra. Bra med baggageutrymme. Det är mycket vi fraktat med oss speciellt från IKEA då vi flyttade hit, både sängar och garderober har det blivit. Vi har tillbringat många timmar på resande fot med Gracan. Hon har tagit oss kors och tvärs över hela södern.Några av mina önskebilar iallfall dessa båda Mercsor som jag mer än gärna skulle kunna tänka mig. Hummern skulle jag gärna prova att köra. En Jaguar skulle jag också mycket gärna ta emot.

Det är dock roligare att drömma och ta upp sina önskebilar. Ska jag vända mig om efter en kille bara för att han har en snygg bil så gäller det att han har en fet plånbok. Skulle jag ha hur mycket pengar som helst så skulle jag gärna välja en Mercedes. Antigen en liten sportig sak som CLK 350 eller 550 eller så skulle jag välja en CLS550 som osar klassisk elegans. Den senare ska gärna vara svart med beige skinklädsel. Åh vad denna bil har fina linjer. Det är något visst med snygga linjer och feta däck. Jag skulle också kunna tänka mig en Jaguar XKR.


Men men sedan finns det en helt annan typ av bil jag också attraheras till även om jag inte nödvändigtvis skulle vilja äga en sådan för det skulle jag få för dåligt samvete för i miljöperspektiv. Men det är något lockande med att få köra en stor häftig bil som en Hummer eller en Chevy Avalanche. Sitta högt upp, känna kraften från motorn, känna att man ”äger” vägen. Man sitter liksom i sitt fort av plåt och dundrar fram på motovägen. Det var ju lite häftigt när C fick låna våran grannes stora monster pickup. Jag skulle inte vilja ha den i min ägo och jag skulle inte klara av att parkera den men det var ändå en joyride som fick mig att le att sitta i en sådan bil och känna dess kraft men inte behöva tänka på hur mycket den slukade bensin. Här känns inte Mazdan så speciellt stor även om det är en SUV i jämförelse med många andra SUVar här. Men jag antar att i Sverige kommer hon att kännas dessto större. Det jag gillar med Mazdan är att man sitter lite högre upp och får en helt annan överblick över vägen och trafiken. Audi A4 var jättetrevlig men där satt man verkligen långt ner just för att det skulle vara en lite sportigare modell.Utanför våran lägenhet där vi bor är det någon som har en sådan här Chevy Avalache som jag tycker är cool. Kanske skulle jag inte vilja äga den men helt klart skulle jag tycka att det vore kul att få prova på att köra en sådan här bil någon gång.

Det är trots allt lite POWER bakom en sådan här bil både under huven och att känslan då man kör en sådan kan jag tänka mig.

Jag önskar er alla en riktigt skön fredag och hoppas att ni har mysigt och varmt och skönt. Även Birmingham är som sagt kallt och vinter just nu dock utan snö. Imorgon ska vi faktiskt iväg på koncert för ovanlighetens skull. Det berättar jag mer om på måndag. Söndag är ju Alla hjärtans dag eller Valentines Day. Det är stort här i USA. Den är den dagen man iallfall aboslut inte ska ut och äta på resturang för det är knökfullt på alla resturanger den dagen. Jag satsar nog på att laga en god middag på egen hand hemma istället. May you all have a sweet weekend filled with LOVE.

10 comments:

Saltistjejen said...

Vad du verkar bilintresserad Desiree! Sjlv har jag noll intresse av bilar. mer än att jag tycker de är otroligt sköna och praktiska om man ska ta sig från A till B. Haha!
Så ni ska ta med er Grace hem till Sverige? Vad kostar det? Är det billigare att göra så än att sälja henne här och köpa en ny bil i Sverige?
Ha en riktigt härlig helg!
Kram!

Nilla said...

Den där Grace verkar trevlig! Jag skulle också gilla att provköra lite fler bilar och äga vägen ;-) Ha en fin helg.

Desiree said...

Saltis, jo jag är nog rätt bilinteresserad. En bil är så mycket mer än ett fordon på fyra hjul för att ta sig från A till B. Ja det blir mycket billigare att ta med sig bilen med kontainer än att sälja henne här och köpa ny. Man tappar SÅ mycket på att sälja en bil som är bara några år gammal.Det är under de första åren som man tappar mest på ursprungspriset. Att frakta med bilen hem är faktiskt inte speciellt dyrt och vi kommer absolut att behöva en bil i Sverige också. Det dyra i Sverige blir att tanka henne så man får köra förskitigt och bara använda då man verkligen behöver ut och köra.

Nilla, Gracan är en fin bil hon :-)

Victoria said...

Säger som Saltis - wow vad du kan mycker om bilar! Själv är jag helt rudis, en gång var det en säkerhetsvakt som skulle utfärda ett parkeringstillstånd till mig, och hon frågade vad jag hade för bil och jag kläckte ur mig: "röd!".
Att jag kände mig korkad...
Kram och trevlig helg!

Annika said...

YOu and I both med våra drömbilar. Gimme that to me!!
ÅÅÅ en fet merca eller en jagga...
Vilken dröm!
Skulle gärna ratta en jättetruck också bara för att KÄNNA hur det känns!
Har flera kompisar som tagit med bilar hem till sverige. Det funkar bra. So go for IT!!
Du kan verkligen mkt om bilar, Desiree!!
I am IMPRESSED!!!
OCh visst, att ha bil i USA är ett måste!!
Ha nu en fin helg. KUL med konsert.
På V-dagen har ju restaurangerna ofta menyer, och attans vad trista de ofta är. jag ska också laga mat på hemmaplan!!

Desiree said...

Victoria, jag har fått lära mig. C är väldigt bilinteresserad och det går helt enkelt inte att snappa upp ett och annat. Han har helt klart fått mig att inse att en bil är mycket mer än bara ett fordon med fyra hjul och det är jag glad över. Han tycker det är kul att jag har en fallenhet för att alltid plocka de dyraste när jag pekar på en bil och säger att den där skulle jag kunna tänka mig. :-)

Annika, yeah girl en fet merca eller jagga anytime! Breda däck och snygga linjer och sedan snygg färg för att toppa det hela eller hur. Jag gillade bilden på din jagga som du visade. Helt rätt dessutom i den där klassiska gröna färgen som de kallar för Racing Green. Sober elegans med stil!

Petra H said...

Oj, du gillar verkligen stora bilar! Vi suckar över alla stora bilar här i PR, ofta körda av små tjejer som knappt ser över ratten och absolut inte kan parkera - det är inte kul att hamna bakom en sådan i ett p-garage!
O har en puertoricansk kompis som har en sådan där flashig monster-pickup och han har knappt råd att köra den, speciellt inte när bensinpriset var så högt. Då ville han alltid komma hit och parkera och så fick vi köra med vår bil istället. Inte lika coolt men billigare :D
Vi hade en Mazda SUV ett tag här när vi hade hyrbil (mini-lease betald av företaget) men nu har vi en Nissan Altima (företagsbil) och den är i det lägsta laget för väglaget här... Vi är alltid rädda att däcken ska smälla i ett hål, vi fick punktering uppe i bergen en gång - inte kul alls :-(
Kul med era bilnamn och underfundigt att namnvalet har med färgen att göra!

Desiree said...

Petra, jag skulle tycka att det vore coolt att prova att köra en sådan där monsterpickis men jag skulle inte vilja äga en sådan. De tär för mycket på miljön och dessutom skulle jag knappt klara av att parkera en sådan :-)
Ja vägarna här är ju också helt kass med massor av stora hål så jag förstår att ni är oroliga om ni åker runt i en bil som är väldigt låg. Ha en bra helg och happy aniversary för visst firar ni bröllopsdag till alla hjärtans dag?
Kram

Petra H said...

Ha ha, jag är så dålig på bilar att jag inte vet vilken modell vi har - det är visst inte alls Altima utan en MAxima ;-)
Nej, vi firar bröllopsdag på Halloween, också en högtid men på hösten. Vi firar inte Alla hjärtans dag, men O har hittat på "sweetness in February" istället som kan vara när som helst under månaden ;-) Jag har aldrig firat den 14 februari med någon pojkvän, ett av mina ex hade en fd flickvän som fyllde år det datumet så han ville inte fira för det påminde honom om henne. Jag bryr mig faktiskt inte alls, vill inte ha något fult plyschhjärta eller hjärtformad choklad. GOda middagar är ju alltid trevliga dock...

Anna, Fair and True said...

Jag tycker också det är kul med bilar och kan också tycka att det är coolt att köra en jättestor bil och "äga" vägen liksom. Men liksom du tillåter inte miljömedvetenheten det. Jag har faktiskt aldrig kallat en bil för ett namn (jag har iofs inte ägt en bil men den som vi har nu, som Peter äger, har vi inget namn på). Säger ni liksom "har du parkerat Grace?" istället för "har du parkerat bilen?"?

Vi var faktiskt ute och käkade igår men vi "firar" inte på det sättet att vi ger varandra presenter eller så. Utan det är mer att vi känt genom året att det är kul att hitta på något. Dagen är ju inte lika stor här så det blir inte lika proppfullt på restaurangerna. Kan rekommendera den vi var på förresten. La Dame Noire vid Rådhuset.