Monday, February 22, 2010

Vårvindar och vårkänsla

Jag vet att det förmodligen är lite plågsamt om man sitter i Sverige just nu och kollar på det här inlägget på bloggen. Jag har ju följt i DN om allt snökaos, snöstorm och den vargavinter som vägrar släppa greppet om Sverige fast vi börjar närma oss slutet på februari. Det har verkligen varit en sträng, hård och lång vinter i Sverige i år. Jag sitter här och hoppas att det här året är lite av ett undantag. Att vintern där inte ska vara lika hård varje år som den varit i år då vi nu är på väg tillbaka. Men även här i Alabama har det varit den kallaste vintern på 10 år berättade Jeff i helgen. Det har helt klart varit den kallaste och längsta vintern som jag har upplevt sedan vi flyttade hit.

Men under den gångna helgen fick vi äntligen uppleva lite vår! Så himla skönt! Solen lyste och det var en ca 20 grader. Äntligen kunde man gå utomhus och trivas utan någon jacka alls. Så snart man klev utanför dörren kunde man inte låta bli att le och säga aaaah av ren njutning.

Det var många som passade på att cabba ner sina bilar och njuta av det härliga vädret. Man kan lätt tro att folk kör nercabbat mest hela tiden här i Alabama men för det mesta går det inte. Oftast är det antigen för varmt eller för kallt. Det är egentligen bara en period under våren och hösten som temperaturen är helt perfekt och lagom.

Under söndagen kände sig C lite slö och trött men att inte njuta av det fina vädret och ta tillvara på det hade varit slöseri kände jag. Därför föreslog jag att vi skulle fara ner till Jemison Park som ligger i en av närförorterna till Birmingham. Vi har åkt förbi här många gånger innan men aldrig gått i parken som är riktigt stor.
Det blev en mysig långpromenad. Slingan som vi gick passerade denna lilla å på ett flertal ställen. Jag skulle gärna komma tillbaka hit då våren hunnit lite längre och träden fått sina första gröna blad. Då är det nog riktigt vackert och dessutom fortfarande behaglig temperatur.


Men vi fick chansen att njuta av dessa fina krokusar! Åh då kände jag att jag fick riktiga vårkänslor då jag såg dem blomma så vackert i vårsolen. Vi passerade också denna söta lilla kvarn. Det stod att den var privatägd. Det här området heter Mountainbrook och är Birminghams absolut mest välbärgade områden. Detta är väl Birminghams Stocksund eller Östermalm.


Det bidde som sagt en riktigt trivsam promenix.

Här finns gott om riktigt STORA villor. Men speciellt avis är jag inte då jag provat på hur det är att bo riktigt stort och vet hur mycket jobb det är med ett stort hus. Jag antar dock att de som bor här har både trädgårdsskötsel och städhjälp.

Kul dock att passera och kolla in dessa pampiga sydstatshus.


Den här skylten såg vi och det kändes liiite läskigt spciellt med tanke på att det var riktigt skönt i vårsolen och jag kan tänka mig att även dessa ringlande varelser gärna ville passa på att komma ut och sola sig lite. Vi såg dock inga ormar som tur var.


Det var rätt mycket aktivitet ute i parken. Många löpare, cyklister och folk som var ute med sina hundar eller som jag och C promenerade och njöt av det fina vädret. Vid ett ställe var man tvungen att korsa den lilla ån och de hade därför satt upp sådana här betongklossar som man fick gå på. Precis när jag tagit det här kortet lyckas C på något mysko sätt drutta i med ena foten och benet. Det var alltså någon som fick åka hem med både blöta byxor och skor :-)
Så kan det gå om man inte är tillräckligt fokuserad på det man gör.

Ironiskt nog så är det kass väder här igen denna tisdag kan jag trösta er med som sitter i Sverige. Det är mulet och lite duggregn i luften. Det har också börjat slå om till kallt igen. Idag får jag nog sätta på mig min varma jacka igen. Men jag hoppas att det blir fint till helgen igen.

16 comments:

Petra H said...

Härligt med vårväder!! Det är något speciellt med de där första vårdagarna, framförallt om man tar sig ut i skogen! Dina bilder får mig att längta till Dalby Söderskog som ligger utanför Lund där det är underbart vackert på våren med vitsippor som täcker marken och när bokarna precis har fått sina gröna blad. Undra när jag får se det nästa gång - vi brukar aldrig åka hem i april-maj men kanske det kan bli en weekendresa till Skåne något år!? Eller så får jag hitta en vitsippeskog i Belgien ;-)
Kram

Annika said...

ÅH vad våren kommit låångt hos er!
Här ligger forfarande ett snötäcke kvar som är rätt tjockt på sina ställen, snön är sandig och svart vid vägkanterna. Det är fult ute nu faktiskt här...
Krokusar finns inga, men snart. kanske om två veckor eller ngt längre...
Visst har det varit en KALL vinter iår...Men det har jag gillat.
Härliga bilder du visar idag...
Verkligen VÅRLIGA!!
KRAM!!!

Saltistjejen said...

Vilka härliga vårbilder! och 20 grader låter underbart! Haha men C var ju lite trött så det kasnke var därför han klev ner med benet. Det måste dock varit kallt i vattnet?! Här är uselt väder idag också. Regn som bara den! trist!
Hoppas också att våren ska komma snart även till oss.
KRAM!

Desiree said...

Petra, mmmm vitsippor längtar jag också efter. Det där stora vitsippsfälten som täcker marken i Sverige om våren är ju sååå vackert. Nog skulle ni kunna åka hem till skåne någon helg just för att uppleva våren när ni bor i Beligien igen. Man har ju fått ett helt annat perspektiv på avstånd nu när man bott på andra sidan atlanten ett tag. Det är något speciellt med våren och de första vårtecknen som gör en så glad.
Kram.

Annika, ni har ju lite speciellt uppe i Washington i år med all snö ni fått under senaste tiden. Jag kan tänka mig att det tar ett tag innan allt det där smälter bort och marken sedan tinar upp för att de första vårblommorna ska visa sig. Här håller det på att bli kallare igen men en liten försmak på våren fick vi allt i helgen.
Kram.

Saltis, ha ha jo jag tror att det var tröttheten som fick honom ur fokus. Det var dock lite kul för mig som gick bakom honom att se när han druttade i med benet. Jag antar att det inte var så mysigt att gå med blött ben och fot så vi åkte hem efter detta.
Kramis

DILA said...

Åh, vad underbart det ser ut! Vilka härliga vårbilder. Jag förstår att ni hade en skön dag. Ja, här hemma är det så långt från vårkänslor man kan komma. Snön fortsätter att falla och det enda det pratas om överallt är det snökaos som drabbat landet. Nu ska de till och med kalla in 300 militärer för att röja tågräls så att tågen kan börja gå någorlunda normalt igen. När jag ser dina bilder längtar jag ännu mer efter våren...

Kram Dila

Desiree said...

Dila, jag hoppas verkligen att ni får lite vår snart. Ni är sååå värda det. Det verkar vara en vargavinter utan dess like som bitit sig fast i Sverige i år. Sköt om dig och håll dig varm.

Anne said...

Härlig park, den tror jag helt klart på att (som du säger) återkomma till när våren tagit än mer fart.
Men huu, ja ormar vill man ju helst inte stöta på. Jag ryser bara jag tänker på det. Det handlar inte om rädslan för farliga, stora ormar. Det är bara äckligt med de där ringlande sakerna, hur små och ofarliga de än är.
Apropå svenska vargavintern, visst är det otroligt hur kallt de har det. Men jag läste på nätet att det inte är nån rekordvinter, de 200 år långa mätningarna så hamnar årets på plats 15. Första platsen innehas av vintern 1987. Bodde du i Sverige då? Eller kanske var ni utomlands då. Jag minns den vintern tydligt, den har etsat sig fast. Jag var bara 11 år då men minns hur in i bänken kallt det var. Enorma mängder snö, alla snökojor det året med mera.

Jenny said...

Vilka härliga bilder av tidig vår, det var nästan så att jag sa "ahhh" bara av att titta på dem :-)! Här hade vi ju klar vårkänning i söndags, men i morgon ska det bli snöblandat regn igen... Antar att det är det som är riktigt vårväder! Kram!

Freedomtravel said...

Ser härligt ut! Det är sant att det fortfarande är rysligt kallt här, men de här bilderna ger ju ändå lite hopp... till slut så kommer väl vårvärmen hit oxå... ;)

Desiree said...

Anne, jag blev själv väldigt förvånad över att det var varning för orm. Det var så himla mycket folk ute den här dagen att jag inte tror det var någon större fara. De flesta ormar hade nog blivit rädda och slingrat undan. Ja det verkar vara en isande vinter som bitit sig fast i Sverige det här året. 1987 var vi faktiskt i Nicaragua så den vintern slapp vi uppleva. Det måste också varit en riktig vargavinter om du kommer ihåg den så väl än. Det känns ju verkligen som om den HÄR vintern inte är att leka med och då hamnar den alltså "bara" på 15:e plats!!! Det är när man läser om allt kaos nu som man själv undrar om man är lite galen som faktiskt valt att flytta hem till nordpolen :-)

Jenny, jo jag antar att ni också hade fint och skönt i söndags. Även här är det som sagt tillbaka mulet, kallt, lite blåsigt och allmänt ruggit väder som gör att man inte har någon vidare lust att vara ute.

Freedom Travel, jag hoppas att ni i Sverige snart snart får lite vår och sol. Hade gärna skickat över en portion av söndagens väder till er om det hade gått.

Marie said...

Jattefina bilder! Vilka vackra villor! Jag skulle nog klara av att bo dar aven fast det ar mycket stadning. Verkligen fantastiska hus!

Desiree said...

Marie, ja det är jättefina hus. Du får ha hus och trädgård som ditt heltidsjobb så funkar det ;-)

A home far away said...

Ahhhh vad skulle jag inte ge upp för att få uppleva våren och dess härliga vårkänslor?

Kram Gunilla i Singapore

Katarina på Filippinerna said...

Härliga vårbilder än om de kändes lite kalla..

Skönt att det går mot vår hos er. Vi har det alldeles för varmt, så man är aldrig riktigt nöjd, ibland.

Vackra bilder!

Desiree said...

A home far away: jag förstår abolut hur du känner.

Katta, jo du som bor i ett tropiskt klimat längtar nog efter lite svalka kan jag tänka mig. Det var faktiskt rätt varmt denna söndagen men våren har ännu inte hunnit så långt så det fanns ännu inga blad eller knoppar på träden.

Anna, Fair and True said...

Idag har vi i alla fall plusgrader och det droppar för fullt från taken och på marken är det bara sörja. Men våren är nog långt borta än...