Wednesday, February 17, 2010

South West Airlines

Det är det flygbolag som jag och C flög med då vi skulle ner till Ft Lauderdale. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dem. Man brukar kunna hitta någorlunda billiga biljetter. De flyger till många olika destinationer över hela USA. De är snabba och effektiva vid incheckning och boarding. Det funkar lite som en buss som gör olika stop på en rutt. Man kliver på och kliver sedan av vid ”sin hållplats”. När vi flög från Birmingham till Ft Lauderdale så gick planet ner i New Orleans för att hämta och lämna passagerare. Vi kunde sitta kvar ombord och flyga vidare. När vi skulle flyga tillbaka från Ft Lauderdale till B-ham så flög planet via Orlando och där var vi tyvärr tvugna att kliva av och byta plan men det gick smidigt också då gaten låg precis mittemot den gaten vi kom från.

Man checkar in på nätet kvällen innan man ska iväg. Printar ut sin elektroniska biljett. När man kommer till flygplatsen så checkar man in sitt bagage. Sedan går man genom säkerhetskontrollen till sin gate. Man får inget specifikt säte utan man har en slags könummer på sin biljett. Man ställer upp sig i kön och får sin placering beroende på den siffra man fått på sin biljett och sedan tar man bara första bästa plats ombord.

Så snart planet har lyft så får man något att dricka och vill man ha något mer får man ta med sig egna snacks. Jag gillar deras drink servetter där de har en USA karta tryckt med de städer de flyger till. Det är ganska kul att försöka fylla i vad varje stat heter då man som sagt ofta bara har en huvudstad eller storstad i varje stat att utgå från. Jag märker att både jag och C har blivit beytligt bättre för varje gång vi flyger med just Southwest. Jag flyger gärna med dem fler gånger framöver.

7 comments:

Annika said...

Har aldrig nyttjat dem. Men förstår att de är bra + att de har bra priser.
Vi flyger alltid United när det ska flygas inom landet. Men jag förstår att SWA är bra, det säger många!
De flyger ju på en massa destinationer också. Schysst!
Kramar!!

Marie said...

Vilket bra upplägg, det där med att det är som en buss man går på o av! Måste ju betyda att de kan täcka betydligt fler städer! Sånt gillas!

Desiree said...

Annika, jag kan varmt rekomendera att prova dem nästa gång. Funkar toppen och de flyger som sagt till många destinationer i USA.

Kram

Marie, ja precis och det funkar toppen och de är riktigt effektiva också vid incheckningen och påstigningen.

Anne said...

Vi har också åkt med Southwest och har bara positiva saker att säga. Nu var det ett tag sen dock, men visst är det det enda bolaget som fortfarande har gratis bagage för incheckning? De kör väl rätt stort med det i sin reklam.

Desiree said...

Anne, vad kul att du provat på dem. Jo det är gratis incheckning för en väska och sedan får man också ha ett handbagagge.

Marianne said...

Skönt att höra om ett flygbolag som funkar, för en gångs skull! Mitt favoritbolag är Turkish Airlines, de är riktigt bra.

Kram!

Christoffer said...

Brukar själv hålla minnet i trim på samma sätt som du och C när det gäller staterna, och tänkte just på denna sidan när du nämnde detta, minns inte riktigt mitt rekord just nu men jag tror det var runt höga 80.

testa o se vad du får.
http://www.sheppardsoftware.com/states_experiment_drag-drop_Intermed_State15s_500.html