Monday, March 26, 2007

En tur i Clay county
Jorden i Alabama är väldigt röd och det beror på att den innehåller så mycket järnmalm. Landskapet utanför Birmingham är vackert. Norr om Birmingham är det ganska kuperat eftersom Appalacherna sträcker sig ner där. Även kring Birmingham är det ganska kulligt och vackert. När man kommer ut på landet märks det att det finns en del fattigdom. Man ser en hel del mobile homes och trailor homes. Verkar också finnas fler övergivna hem här jämfört med Europa. Kan stå en ny trailor brevid den gamla som man bara låtigt förfalla. Sedan finns det förstås vanliga små gulliga hus ute på landsbyggden.

4 comments:

Anne-Marie said...

Vad vackert det ser ut. Här i Oregon är det också många som bor i s k mobile homes. Det hus som M (min man) köpte är ett mobile home. Det är i rätt bra skick så jag hoppas att det inte skall ta alltför lång tid att sälja efter det att jag flyttat härifrån.

Anne said...

Härligt se bilder, jättekul! Roligt med utflykter, man får mer inspiration för sånt nu när våren kommit.
-Anne

Annika said...

KUL med bilder, Desiree!!! Jo, fattigdomen är ganska påtaglig på landbygden. Man ser många ruckel, och en hel del trailer homes.
I Appalacherna finns det otrolig misär.
Så roligt att se foton. Tack för att du lade ut bilderna!

Desiree said...

Kul att ni gillade bilderna. Jag tycker att det är kul att ta kort och visa. Snart är det nog dax för mig att satsa på en bättre kamera än min lilla fick kamera. Lånar ibland Calles som är mycket bätte.