Monday, March 12, 2007

Helgen
Det är häftigt att se hur alla träd håller på att slå ut nu. Det är otroligt vackert. En del träd får blommor innan de får blad. Magnolian fick blommorna först och nu börjar bladen titta fram. En annan trädsort är den med vita blommor. De blommar överallt nu. Det är så mycket vita blommor så det ser nästan ut som de snöat på dessa träd. Bladen kommer strax efter blommorna. Tydligen ska dessa träd så smånigom börja lukta lite starkt och fränt. Än så länge är de bara väldigt fina.

Det blev en hastig tur till IKEA igår. Vi ville få tag på lite nya utemöbler till altanen. IKEA är som en liten underbar svensk oas i det väldiga Atlanta. Eftersom det är en bit att åka är det alltid viktigt att kolla att det man vill ha finns inne innan man påbörjar sin resa eftersom det tar över 2 timmar att åka till Atlanta. Jag kan säga att det inte är så lätt att uttala Äpplarö på engelska så att de fattar vad man frågar efter. Man får helt enkelt bokstavera. Det är samma sortiment och samma namn på varorna här som i sverige. Natulgitvis blev det köttbullar med lingonsylt i resturangen till lunch. Sedan blev det en hel del handlande i den svenska butiken med lite olika svenska livsmedel. De har godis, knäckebröd, ost, sill, andra torrvaror samt lite frusna varor som tunnbröd och prinecesstårta. Att vara på IKEA känns alltid lite som att komma hem. Vi är jätteglada över att ha en IKEA butik på så pass nära avstånd.

Sommartid blev det också här i helgen. Känner mig lite lätt jetlaggad faktiskt eftersom jag också hade svårt att somna igårkväll. Nu är det ljust ända till klockan 19 här och det känns härligt.

5 comments:

Annika said...

Vad trevligt med en IKEA resa!!! Visst ska vi vara glada alla vi som har IKEA i närheten. Fina bilder! Träffade du Fia Baker i Atlanta?
Våren ser ut att ha kommit långt nere i the deep south!

Fia said...

Nej...."snyft" hon träffade INTE Fia i Atlanta.......

Victoria said...

Här i Florida har vi ingen IKEA ännu, men den är på G. Jag längtar!! /Vic

ida said...

Åh - me love IKEA såklart! Vårt närmaste ligger i Montreal (och där har de dessutom två stycken!), men det tar tre timmar att åka dit så det blir nästan aldrig att vi åker...

Och lyckos som kan få prinsesstårta på IKEA! Det har jag inte sett här... :)

ida said...

Ja, gud. Nu glömde jag ju fylla i webadress igen... men jag hoppas du vet vilken Ida det var.
http://nyvanilj.wordpress.com